De azi poți face Live Video pe Instagram

La finalul anului trecut, Instagram anunța o nouă funcție de Live Video, disponibilă la vremea aceea doar pentru anumite conturi. Am tot verificat de-atunci Instagramul să văd când apare noua opțiune și pentru români, că eram curios cum funcționează, iar astăzi e ziua în care au anunțat că această opțiune le este disponibilă tuturor.

Ce trebuie să știi despre funcția Live Video pe Instagram

Ca să începi un Live Video pe Instagram, trebuie să deschizi aplicația Instagram și să dai swipe spre dreapta. Altă variantă ar fi să apeși pe acel buton + din colțul din stânga-sus. Practic, pe pagina de unde făceai de obicei Instagram Stories, o să găsești acum și un buton de Live Video.

live video pe instagram

Acel video se va șterge automat după ce l-ai încheiat. Deci vei putea interacționa cu cei care te urmăresc doar în timp ce e pornită opțiunea live. După ce ai terminat live-ul, nu mai poți interacționa cu ei, așa cum poți face pe Facebook, spre exemplu. Totuși, Instagram promite că dă notificări celor care te urmăresc ca să le spună că tu faci un Live și să construiască rapid o audiență care să te urmărească.

De menționat e și faptul că există o funcție numită Top Live, care arată întregii lumi cele mai populare live-uri ale momentului (dar nu de la cei pe care îi urmărești). Opțiunea Top Live poate fi găsită dacă apeși pe butonul în formă de lupă de pe Instagram. Ți se va deschide un tab numit Discover, iar în colțul din stânga-sus vei vedea butonul de Top Live. Dacă dai click pe el, vei putea alege dintr-o serie de clipuri Live la care să te uiți, ca în fotografiile de mai jos.

live video pe instagram

Totodată, dacă intri pe contul unei persoane, iar ea face în acel moment un live video pe Instagram, vei vedea că imaginea ei de profil e mai specială, ca în poza de mai jos.

live video pe instagram

Dacă încă nu-ți apare funcția Live pe Instagram, încearcă să actualizezi aplicația. Eu abia aștept să fac un astfel Live Video, să văd cam câți dintre cei care mă urmăresc ar fi dispuși să se uite la așa ceva. ??

Leave a Reply