Locaţia te avantajează, dar nu ea este totul

Văd tot mai mulţi bloggeri care se plâng că n-au succes pentru că nu-i ajută localitatea din care provin. Spun că acolo nu prea sunt bloggeri, nu se fac meeting-uri, iar cei care au deja puţină influenţă nici măcar nu-i bagă în seamă.

Bineînţeles, mi-e foarte uşor s-o bag pe aia cu „dacă n-ai conţinut nici nu exişti”, dar ştim cu toţii cât de mult te poate ajuta o întâlnire. A fost demonstrat de nenumărate ori că întâlnirile din offline te ajută. Idei de articole nu ştiu dacă o să primeşti, dar motivare există pe undeva. Îţi ridică moralul mai mult decât îţi poţi închipui, iar dacă tu nu reuşeşti să participi la vreo întâlnire de acest gen în toată cariera ta de blogger, deja poţi spune că porneşti cu un handicap.

Ce e de făcut? Ca organizator al primului blogmeet din Focşani vă pot mărturisi câte ceva din umila mea experienţă.

Iniţial aveam impresia că Vrancea înseamnă doar vreo doi-trei bloggeri, niciunul dintre ei foarte cunoscut, dar care se chinuie să-şi aşterne ideile pe o pagină. Deşi eram ferm convins că toţi focşănenii care vor participa la blogmeet îmi erau cunoscuţi, de-abia după ce am început să aştern pe hârtie lista participanţilor mi-am dat seama că e vorba de foarte mulţi oameni de care nu auzisem în viaţa mea. S-au dovedit a fi oameni faini, iar dacă nu mă credeţi, citiţi reacţiile (le găsiţi dacă vă chinuiţi puţin).

Sfatul meu ar fi să încerci să ieşi din anonimat. Dacă oraşul nu-ţi permite asta, pleacă la meeting-uri prin alte locuri. Dacă nu ai posibilitatea, organizează la tine ceva. Nu trebuie să aştepţi să organizeze altcineva o întâlnire, că poate şi acel altcineva aşteaptă acelaşi lucru din partea ta. Astfel ajungeţi să vă amânaţi la nesfârşit. În plus, nu contează cât de mulţi veţi fi. Primul blogmeet e ca să vă cunoaşteţi, restul sunt pentru discuţii pe anumite teme. Dacă sunt numai cinci bloggeri dispuşi să vină, înâlniţi-vă numai voi, că nu vă strică.

Dragoş şi Alex se întâlnesc aproape în fiecare zi. Sunt singurii bloggeri din zona aia, dar asta nu-i împiedică să se vadă. Ies la fotografiat amândoi şi evoluează împreună. Sunt doar doi, dar este de apreciat faptul că se întâlnesc. Oraşul tău te împiedică s-o faci, sau nici măcar nu-ţi dai silinţa?

Ca o concluzie, locaţia contează prea puţin în evoluţia ta ca blogger. Oricum, să nu te aştepţi să ajungi într-un orăşel mic la nivelul întâlnirilor care se fac în capitală, dar orice pas în faţă contează. Oricât de puţini şi de stângaci ar fi blogerii de acolo, sigur vei avea ceva de învăţat de la ei.

14 Comments

 1. The Hunter 27 mai 2010
  • Cristian Florea 28 mai 2010
 2. Shmen 27 mai 2010
 3. Marius Moga 27 mai 2010
  • Cristian Florea 27 mai 2010
   • Marius Moga 27 mai 2010
 4. A.Dragos 28 mai 2010
 5. Alex Dima 28 mai 2010
 6. Thew 28 mai 2010
  • Cristian Florea 28 mai 2010
 7. Tudor Mateescu 28 mai 2010
 8. Tudor 29 mai 2010
 9. Alexander 7 iulie 2010
  • Cristian Florea 7 iulie 2010

Leave a Reply