5 lucruri de la cursul de blogging pe care l-am ținut la #ScoalaFlanco

Mi-am făcut prezentarea despre #bloggingpesteasteptari de la #ScoalaFlanco pe modelul „Sfântul 5”. Cum la facultate ai cele mai mari emoții când știi că ai făcut doar de 5 (deși ai învățat mult, în scurtul timp pe care l-ai avut la dispoziție), m-am gândit că n-ar strica să fac în așa fel încât în prezentarea mea să se găsească tot felul de topuri și sfaturi grupate pe categorii de câte 5. Și dacă tot am avut această cifră magică în timpul prezentării, de ce să nu fac și articolul de după să meargă pe același principiu? Și avem așa:

 1. Nimic nu se compară cu feedback-ul pe care-l primești în urma unui curs, mai ales când sunt oameni care-ți spun că au aplicat ce-au învățat de la tine imediat ce-au ajuns acasă sau că acum se ocupă de blog puțin mai organizat și simt că înțeleg mai bine de ce fac unele lucruri.
 2. La proba practică i-am rugat pe participanți să scrie un articol colectiv. Fiecare avea de scris două – trei fraze, în așa fel încât la final să iasă un articol cu sens. Articolul e chiar bun și mi-a plăcut că mulți i-au dat share și și-au provocat prietenii de pe Facebook să recunoască pasajul pe care l-au scris ei. Povara de a scrie statusul de pe Facebook-ul meu care să promoveze materialul colectiv a căzut pe spatele Cătălinei și, în ciuda emoțiilor, s-a descurcat excelent.
 3. Dacă ai oamenii potriviți în sală nu-ți dai seama când trec 4 ore de workshop. Au fost niște discuții foarte interesante din care am avut cu toții de învățat (despre ce să faci când mergi la un eveniment la care organizarea a fost defectuoasă, spre exemplu. Scrii despre el sau nu? Dacă da, cum?). Și mi-a plăcut că au fost subiecte pornite de la participanți, pe care nu le stabilisem acasă. :D
 4. N-am vrut să fie pur și simplu un curs în urma căruia fiecare să-și strângă lucrurile și să plece acasă. Am profitat de ocazie ca să ne cunoaștem și să ne împrietenim. Sunt sigur că mă voi revedea cu participanții și cu alte ocazii, iar ăsta e cel mai important câștig pentru mine.
 5. Deja avem feedback și pe blogurile participanților: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 (listă în curs de actualizare).

bloggingpesteasteptari

Apropo, #ScoalaFlanco powered by Kooperativa 2.0 nu s-a terminat. Joi îl ascultăm pe Cristi vorbind despre branding, iar vineri, pe 9 octombrie, va vorbi Vlad despre videoblogging. La cursul lui Vlad încă te mai poți înscrie aici.

6 Comments

 1. Claudia Predoana 29 septembrie 2015
  • Cristian Florea 29 septembrie 2015
 2. Diana 29 septembrie 2015
  • Cristian Florea 30 septembrie 2015
 3. Diana 30 septembrie 2015
  • Cristian Florea 30 septembrie 2015

Leave a Reply