IKEA are o aplicație de iPhone cu care poți testa cum arată mobila lor la tine în casă
Folk în licee, un proiect grozav de educare a elevilor prin muzică
Webstock 2017 a fost, din punctul meu de vedere, cel mai mare Webstock de până acum. A fost o aglomerație mai mare ca oricând, iar în săli de fiecare dată au fost și câțiva oameni care au stat în picioare. Nu pentru că nu aveau organizatorii scaune destule, ci pentru că nu încăpeau mai multe scaune, atât de mulți oameni erau. E bine, din punctul meu de vedere. Înseamnă că există interes pentru evenimentele de social media și că domeniul este într-o creștere continuă.
În plus, atunci când a întrebat Manafu cine e pentru prima oară la Webstock, au ridicat mână aproape jumătate dintre cei prezenți. Deci au fost mulți oameni noi care sper că au găsit informații interesante și aplicabile.
Așa cum probabil știi deja, eu am fost moderatorul sesiunii despre Instagram. Pentru că am avut niște speakeri foarte buni (Mihai Baloianu, Alex Damian și Robert Katai), conținutul a fost și el la înălțime. Așa că am hotărât să notez aici 5 lucruri despre Instagram învățate la Webstock 2017. :D
1. E ok să folosești hashtaguri. Așa îți descoperă lumea conținutul. Un site care te ajută să generezi hashtaguri potrivite pentru conținutul pe care-l faci este https://displaypurposes.com.
2. O aplicație interesantă de editare, pe lângă VSCO și Snapseed (al cărei fan am devenit) este Lens Distortion. Te ajută să adaugi tot felul de lumini și reflexii solare în fotografiile tale, ca să le aduci un touch nou. :D
3. Experimentează. Încearcă să faci lucruri noi, pe care nu le face toată lumea. Spre exemplu, folosește-ți Story-ul de pe Instagram ca să interacționezi mai bine cu cei care te urmăresc, nu doar ca să-ți arăți viața de zi cu zi. Ai putea încerca să urci acolo 5 fotografii făcute într-o zi și să-i provoci pe cei care te urmăresc s-o aleagă pe cea care le place mai mult. Ulterior, vei publica în Feed-ul de Instagram doar fotografia aleasă de fani, cu mulțumiri către ei pentru că te-au ajutat să alegi.
4. E ok să te inspiri de la alții. Nu le furi munca, ci vezi ce fac alții, treci totul prin filtrul tău și prin experiența ta, apoi s-ar putea să iasă ceva grozav, la care nu te-ai fi gândit inițial. E ok să-i urmărești pe cei mai buni și să vezi ce fac ei bine și să folosești postările lor ca să înveți.
5. Încearcă să-ți creezi un stil propriu. Din punctul meu de vedere, este unul dintre cele mai grele lucruri de făcut, pentru că ai nevoie de timp. Mult. Și exercițiu. Și mai mult. Nu poți să ai un stil care să-ți placă și care să iasă în evidență până când nu încerci tot ce se poate, ca să-ți dai seama unde ai vrea să te oprești. Totuși, dacă ai reușit să ai stilul tău, ai tras lozul câștigător. Pentru că diferența dintre un instagrammer ok și unul grozav e autenticitatea prin stilul ales.
Din punctul meu de vedere, Instagram trebuie să fie o rețea socială care să te ajute să te relaxezi, care să te inspire și care să-ți antreneze spiritul artistic. Dacă-ți ies acest lucruri, s-ar putea să fie de-ajuns. Dacă vrei să mergi mai departe de-atât, cele 5 lucruri de mai sus s-ar putea să te ajute. :D
5 Comments
Mersi de rezumat, si mie mi s-au parut utile sfaturile lor, mai ales ca la capitolul Instagram mi se pare ca am cel mai mult de invatat.
Ah, mi-a placut si sugestia de a nu ne cumpara o camera foto de la inceput, pentru ca e posibil sa o dam la o parte dupa ceva timp – chiar imi doream sa-mi cumpar una, gandindu-ma ca pozele mele vor arata mult mai bine dupa aia, dar acum ma mai gandesc. :)
Eu sunt unul dintre cei care și-au cumpărat o cameră foto și au folosit-o doar de două ori, că în rest am făcut poze cu smartphone-ul. Acum mă bucur că nu am investit foarte mulți bani în ea. :D
Instagram devine modul meu prederat de a promova idea in care cred : stilul de viata sanatos si echilibrat
Excelent! :D