Mă lăsaţi să vă fac o recomandare pentru ziua de sâmbătă?

În ultima vreme am avut ocazia să cunosc o mulţime de oameni cu care să pot începe discuţii despre sport. Majoritatea erau supăraţi pe faptul că fotbalul este singurul sport mediatizat în România şi renunţaseră deja la speranţa că ceva bun s-ar mai putea întâmpla. Le-am zis că pe sportlocal.ro promovăm orice are legătură cu sportul şi mulţi au rămas impresonaţi de ceea ce facem noi acolo.

Scriind acest lucru, mi-am amintit de un articol publicat în luna august a anului trecut, în care spuneam că este şi vina noastră pentru că fotbalul este singurul sport mediatizat din România. Deşi nu-mi place să spun asta, lucrurile nu s-au mai schimbat prea mult de-atunci. Totuşi eu sper că ne vom trezi într-o zi şi mi-ar plăcea ca în ziua respectivă o parte din merit să-mi revină şi mie (scuzaţi lipsa de modestie), că se ascund atât de multe lucruri faine în spatele sportului românesc, de nici nu vă imaginaţi.

Încerc în fiecare zi să le spun celor din jurul meu că un sport nu poate fi înţeles pe deplin până când nu este văzut live, la faţa locului. Uneori îmi iese, alteori nu, dar sunt tare mândru de momentele în care reuşesc să conving pe cineva să renunţe la zona lui de confort şi să urmărească un sport care îi este străin.

Rugby-ul este un sport brutal şi urât. Ăia se împing şi se trântesc pentru o amărâtă de minge, când ar putea să se joace cu ea civilizat, fără să se tăvălească pe jos sau să se rănească.

Dacă ajungi să spui asta, nu numai că nu înţelegi nimic din sport, dar nu înţelegi nimic nici din viaţa asta, în care unii nefericiţi trebuie să te suporte şi pe tine.

Până nu încerci un lucru n-ai de unde să ştii că n-o să-ţi placă. În plus, dacă ţie un lucru nu ţi se pare ok, asta nu înseamnă că şi pentru alţii este o porcărie. Trebuie să accepţi faptul că nu toţi avem aceleaşi gusturi şi preferinţe şi că în loc să-ţi dai cu părerea despre un domeniu cu care n-ai nicio legătură, mai bine spui că nu te pricepi, ocazie cu care o să pari puţin mai inteligent.

Am pus introducerea asta lungă şi urâtă (pentru că nu-i frumos să mă iau de oameni, de-aia e urâtă) ca să vă spun că sâmbătă, pe Stadionul Arcul de Triumf din Bucureşti, echipa naţională a României întâlneşte echipa naţională a Georgiei, într-o cupă denumită Cupa Europeană a Naţiunilor.

Echipa noastră a disputat până acum patru meciuri în competiţia cu pricina (cu Portugalia, Rusia, Spania şi Belgia), toate încheiate cu câte-o victorie pentru noi.

Sâmbătă este cel mai greu meci de până acum, iar articolul acesta este pentru cei care chiar îşi doresc să schimbe ceva la situaţia sportului din România.

Haideţi sâmbătă la meci! Biletul costă 10 lei la tribuna a II-a şi peluză, respectiv 20 de lei la tribuna I. Nu-i o avere, iar pe lângă faptul că o să susţineţi echipa naţională, veţi înţelege şi că rugby-ul nu este un sport în care nişte oameni se îmbrâncesc pe teren pentru o minge.

Meciul începe de la ora 15:00 şi va fi transmis şi pe TVR 1. Dacă nu veniţi, haideţi măcar să facem puţină gălăgie pe internet cu ocazia meciului ăsta. Un share pe Facebook sau un articol pe blog nu-i un capăt de lume.

Mă lăsaţi să vă fac o recomandare pentru ziua de sâmbătă? 1 | Cristian Florea

P.S.: Ne-am mai întâlnit de 16 ori cu georgienii până acum şi (fie că mă credeţi, fie că nu) de 8 ori am câştigat noi, iar de 8 ori au câştigat ei. O să se rupă echilibrul sâmbătă. Sperăm să fie în favoarea noastră. :)

Leave a Reply