Prieteni, am nevoie de susţinerea voastră la #triatlonmamaia
Fericitul câştigător al acreditării la Festivalul Peninsula este…
Când am intrat eu în online-ul ăsta frumos, se vehicula că dacă ai un site, fără să-l înscrii în câteva directoare web, n-ai nicio şansă să-i faci un SEO serios. Adică, ori înscrii în directoare apoi urmezi celelalte sfaturi SEO, ori mai bine nu te ocupi deloc de SEO, pentru că şi-aşa n-o să ai niciun succes.
Sunt conştient de faptul că orice link spre site-ul tău este un fel de plus pe care ţi-l dă Google, dar nu ştiu cât de mare mai este plusul acum.
Pentru un site nişat, probabil încă mai e destulă nevoie de link-uri din directoare web, dar pentru bloguri oare trebuie? Tu ţi-ai înscris blogul în directoare web? Merită să-l înscrii?
Ştim cu toţii că un link dofollow venit de pe un alt blog este de 100 de ori mai bun decât un link venit dintr-un astfel de director web. Pornind de-aici, n-ar fi mai bine să ne axăm pe conţinut, astfel încât, făcând rost de oameni care apreciază munca noastră, automat să facem rost şi de link-uri?
*photo via
37 Comments
Nu am incercat fara pana acum. Blogul l-am inscris in primele zile de viata in cateva sute de directoare, asa pentru orice eventualitate…
Da, dar nu-i chiar atât de bine să înscrii în sute de directoare, apoi să te opreşti. Cel puţin aşa era pe vremea în care conta foarte mult linking-ul din directoare. Totuşi, ai simţit vreo diferenţă, veun imbold, ceva?
Păi, şi acum am zilnic câteva sute de comentarii spam… În rest nimic… Şi am ajuns imediat după două luni cu domeniul la PR3. Asta se întâmpla acum mult timp…
Trebuia, poate, sa continui cu inscrierea. Ca pana la PR3 se ajunge relativ usor. Dar de la PR3 in sus e chin
Înscrierea în directoare atrage după sine şi spammul. Mă refer la boţii aceia. O spun din propria experienţă, nu recomand.
Da, stiu despre ce vorbesti. Totusi, cu un Akismet pus la punct, spamul nu trece
Trece, depinde foarte mult de adresa de e-mail.
Si de ce scrie omul in comentariu. Oricum, eu am bifat ca primul comentariu al fiecarei adrese de email sa fie aprobat de mine. Deci daca ala nu ajunge in spam, il trimit eu, iar a doua oara se ocupa Akismet-ul de el
Sau, de ce nu, AntispamBee
Hai ca asta-i tare. Nu stiam de AntispamBee. Mersi! Cred ca am sa-l testez curand
Îl folosesc cu succes de mai bine de un an. Face treabă mai bună ca Akismet, părerea mea.
nu stiu daca mai merge ca eu nu o practic :)
Mai usor e sa faci rost de link-uri din comentarii, nu?
Cel mai usor e sa obtii link-uri din directoare, si da, inca mai conteaza, numai un om nebun nu ar face chestia asta inca de la inceput, un link in plus nu strica si e munca de o zi-doua. Dupa ce ai terminat cu asta poti sa te apuci si de bloguri, schimb de link-uri si alte chestii mai grele.
Imi pare rau, dar nu pot sa-ti las link-ul, pentru ca n-ai un nume ca lumea la comentariu. Eu nu vorbesc cu site-uri sau keyword-uri, ci cu oameni.
Ontopic: Daca inscrii in 2000 de directoare in primele zile, apoi nu mai inscrii deloc, s-ar putea sa nu pice chiar atat de bine pentru Google
Merge, dar e munca aiurea, ai putea sa folosesti in alte modalitati timpul acela. Mai bine stai si cauti link exchange decat sa bagi blogul prin directoare :D sau cel mai bine, te axezi pe continut :) ala e baza, chiar daca suna ca un cliseu…
Intr-adevar, link-urile bune trag la continutul bun. Daca unuia ii place ce scrii, sunt 90% sanse sa-ti puna macar un link acolo, de pe blogul lui
Inscrirerea in directoare web inca mai este pe lista seo. Din pacate directoarele web romanesti de calitate sunt foarte putine.
Pentru inscrierea in directoare web eu folosesc o adresa speciala de email. Daca e spam, in delete ajunge. :)
Foarte buna ideea cu o adresa de email speciala. Daca tu intri pe ea doar cand trebuie sa aprobi cate o inscriere in vreun director, spamul nu-ti afecteaza cu nimic activitatea.
Nu am înscris blogul în directoare, dar poate ar fi o idee să fac și pasul ăsta.
Asta după ce dezvolt puțin conținutul, că acum e cam în vegetare.
Sa inteleg ca vrei ca omul cand intra acolo, sa aiba si ce gasi pe blog. E o idee buna, avand in vedere ca multi incep inscrierea in directoare imediat dupa ce au scris articolul de „Hello World”
Da, bineînțeles. Altfel e un vizitator pierdut. Dacă nu găsește ceva interesant pe blog, nu revine.
A-ți înscrie un blog nou în sute de directoare e ca și cum ți-ai face pile și relații la sute de service-uri auto, deși tu ai o mașină închiriată (pe care nu știi dacă o mai șofezi sau o abandonezi).
Articolul de „Hello World” e scris automat când instalezi platforma WordPress. Există și o variantă în limba română
Da, ştiam de WordPress în limba română, dar eu am rămas la cel în engleză, pentru că m-am obişnuit cu denumirile de aici şi pentru că majoritatea tutorialelor folosesc denumirile în engleză. Problema n-ar fi că nu ştiu să le traduc, dar în mintea mea s-au făcut nişte conexiuni, iar când caut „Plugins” spre exemplu, îmi ia ceva până îmi dau seama că la categoria „Module” trebui să caut
Eu m-am obișnuit repede;) De fapt eu am tradus…
A, deci tu ai facut posibila traducerea WordPress? Felicitari!
N-aș zice chiar așa. Aș zice că am avut și eu partea mea în toată treaba asta.
Dar tot meriţi aprecieri pentru asta
Cred că ar trebui să foloseşti orice tehnică SEO care îţi aduce un trafic pe care să-l poţi şi păstra. Este drept că multe dintre directoarele ro sunt de slabă calitate dar, din păcate, sunt cele mai multe şi, ironic sau nu, au cumva legătură între ele. Aşa că eu recomand să te înscrii în toate, dacă se poate. În felul ăsta vor afla de tine toţi, indiferent de calitatea site-ului sau blogului lor. Ce scriu ei sau tu asta este deja altă problemă, conţinutul original face în mod clar diferenţa.
Aşa cum am spus şi eu în articol, nu strică nişte link-uri spre blogul tău. Totuşi, înscrierea în directoare este o muncă pe cât de uşoară, pe atât de mâncătoare de timp. Probabil asta ar fi singura problemă, că trebuie să stai foarte mult timp în faţa PC-ului ca să poţi înscrie în directoare. Dacă munca mai este făcută şi cu cap (adică nu mai mult de 20 de directoare pe zi), s-ar putea să te întinzi pe luni întregi cu înscrierea în directoare.
Total de acord. Continutul blogului este probabil tot ceea ce conteaza. Un link de pe un alt blog/site este mult mai bun decat orice director web. In plus, google penalizeaza oricum directoarele si site-urile de „imbogatire rapida”.
Si de „mii de link-uri trimise spre diverse site-uri”. Daca unul dintre site-uri e gasit ca virusat, s-ar putea ca si directorul sa aiba ceva probleme cu asta si, ulterior, poate chiar si tu
Eu unul nici cand aveam domeniu nu foloseam inscrierea in directoare, si acum ca sunt pe wordpress.com nu m’am inscris chiar pe nici unul, ca mi se pare fara rost.
tot link-urile venite din comentarii sau articolele altora conteaza mai mult
Am incercat sa scriu un site in cateva zeci de directoare romanesti gasite pe google, dau dupa atata munca observ in webmastertools ca numai 2 apar.
Poate mai dureaza putin pana cand iti indexeaza Google Webmasters tools toate link-urile :-??
Salutari… Foarte interesant acest articol, si hranitor (daca pot sa il numesc asa) . Eu sunt incepator in ale blogului si am cautat pe sfantul internet mai multe cai sa-mi fac cunoscut blogul. Unul din cel mai des intalnit sfat este sa inscrii blogul in cat mai multe directoare. Lucru pe care l-am si facut… :) Acum ma gandesc daca am facut bine ce am facut.
E bine, dar nu cred că te ajută foarte mult. Încearcă să strângi o comunitate în jurul blogului. Este cea mai bună şi sigură metodă de promovare.