Mi-au trebuit 3 zile să-mi dau seama cum se poartă un tricou
Cum a fost la prima ediţie Social Media for Students
Îmi vine să scriu atât de multe despre evenimentul de mâine încât nici nu ştiu cu ce să încep. Este vorba despre despre faptul că mâine, 18 aprilie 2013, de la ora 15:00, se va inaugura prima plăcuţă QR pe un monument din Focşani.
Pentru cei care au deschis conexiunea la internet mai târziu, am să explic iar, pe scurt, despre ce-i vorba.
În iulie 2012 spuneam că mi-aş dori câte un Cod QR pe fiecare monument sau clădire importantă din Focşani. Mi se părea o ocazie bună să-i învăţăm pe locuitorii Focşaniului puţină istorie a oraşului lor şi, în acelaşi timp, să ajutăm la turismul vrâncean.
Ideea a murit pe drum, pentru că a venit BAC-ul, apoi m-am mutat la Bucureşit şi n-am mai apucat să o implementez. Până într-o zi în care Tudor mi-a spus că a preluat ideea, a făcut toate demersurile necesare, iar visul meu e aproape împlinit: o să avem coduri QR pe toate clădirile şi monumentele importante din Vrancea!
Mâine e ziua cea mare, pentru că la ora 15:00, în Piaţa Unirii, va fi plasată prima plăcuţă QR a acestui foarte frumos proiect. Mâine o să arătăm că, dacă vrei, poţi face ca orice idee bună să iasă la suprafaţă.
Mulţumesc, Tudor, pentru că ai dus ideea mai departe! Acum sperăm s-o implementeze cât mai mulţi.
P.S.: Mâine am să vă povestesc şi cum a fost lansarea, că nu o pot lăsa aşa.
8 Comments
Intentionam sa implementam acest proiect si la nivelul altor judete.
Îmi amintesc de asta. Țin minte că ai postat și pe feisbuc (evident xD) .Mă bucur să văd că se întâmplă! Bravo! :)
Bravo si felicitari !
Mulţumim!
eu îmi amintesc cum, în toamnă, tudor îmi spunea despre acest proiect!
felicitări! o să văd eu luna viitoare, pe viu… :) abia aștept!
Şi noi abia aşteptăm! :D
Mai, deci placutele vor fi lipite direct pe monument(e)? Sincer nu mi se pare ok, chiar daca codurile QR ar fi cunoscute/foloste de mai mult de cateva mii de romani. Tehnologiile astea se schimba destul de repede si nu stiu cata plus valoare aduce culturii vrancene. O solutie mai eleganta ar fi fost montarea acestea pe panourile informative sau pe niste mini-stalpi (ca in cazul parcurilor dendrologice, unde placutele informative nu sunt lipite/prinse de copaci pentru a nu-i afecta in niciun fel). Initiativa e foarte buna, mi se pare importanta totusi mentinerea monumentelor in aceeasi forma pe care le-a dat-o arhitectul/sculptorul respectiv :-)
Am să-ţi răspund printr-un link, dar dacă mai ai întrebări, te rog să-mi spui. Nu vreau ca oamenii să fie informaţi greşit în legătură cu proiectul nostru.