Cam cât de mare a ajuns să fie Triatlonul de la Mamaia

În 2011 am participat pentru prima dată la un triatlon. În septembrie, la Mamaia, am strâns o echipă de bloggeri alături de care am încheiat cele trei probe. Eu am alergat, pentru că la asta mă pricepeam cel mai bine atunci (încă nu aveam bicicleta) și a fost impresionant în special pentru că de vreo jumătate de an renunțasem la a practica atletism de performanță și când am văzut cât de faină e atmosfera la triatlon, mi-am dat seama că nu-i totul chiar pierdut și că pot să mă înscriu în competiții și fără să fac performanță.

Fiind primul concurs la care am participat după ce încheiasem orice legătură cu sportul de performanță, normal că am rămas foarte atașat de competiția asta. Am văzut cum a crescut de la an la an și de fiecare dată am încercat s-o promovez, fie că urma să particip și eu sau nu. Anul trecut, spre exemplu, am primit cu mare drag vestea că Triathlon Challenge Mamaia a ajuns să fie etapă din Cupa Europeană. Asta însemna că pentru prima dată la un triatlon organizat în România, urmau să vină participanți străini pentru a strânge puncte care să-i ridice în clasamentul Cupei Europene.

În 2015, organizatorii au reușit să urce și mai sus de-atât, ducând competiția la stadiul de Cupă Europeană Premium. Asta înseamnă că participanții vor primi mai multe puncte care să-i ridice în clasamentul Cupei Europene în comparație cu anul trecut. Mai mult, în toată Europa există doar două competiții care îndeplinesc toate criteriile pentru a putea fi Cupe Europene Premium: Triathlon Challenge Mamaia și Holten Triathlon. Asta înseamnă că avem un potențial imens în ceea ce privește sportul de masă și că, mai mult decât atât, reușim să le arătăm și străinilor câte ceva din țara noastră. Pentru că sunt străini care, dacă tot ajung în România, nu se opresc la a vizita Mamaia, ci mai stau câteva zile ca să descopere mai multe.

Tot pe lista de noutăți, în acest an copiii se pot bucura de programul Start Campioni la Triatlon, un duatlon care-i pregătește de acum pe cei mici pentru cele trei probe ale triatlonului. Iar pentru cei mai puțin experimentați există începând cu acest an competiția numită Beach Run, un cros de 4 kilometri pe promenada și plaja din Mamaia, dedicat familiilor. Se vor da cupe, diplome, medalii de participare și cu siguranță va fi o alergare foarte distractivă.

Așa că te provoc să faci puțină mișcare la sfârșitul verii. Ai de unde alege: fie că vrei să-ți faci o echipă și să participați la triatlon, fie că vrei să-i pregătești celui mic spiritul competitiv încă de pe acum sau că vrei să faci o alergare în familie, pe plajă, toate se întâmplă în perioada 4 – 6 septembrie 2015 la Mamaia. Mai multe detalii găsești aici.

Triathlon-Challenge-2015-Slides-688x350-6

2 Comments

  1. Ema Georgescu 26 august 2015
    • Cristian Florea 26 august 2015

Leave a Reply