Mereu merg la petrecerile la care sunt invitat pe Facebook

În 2008, un tânăr de 16 ani din Australia a vrut să organizeze o petrecere la el acasă şi a hotărât să-şi invite prietenii folosindu-se de MySpace. Evenimentul a luat-o razna, pentru că la petrecerea lui au apărut 500 de invitaţi, majoritatea dintre ei necunoscuţi.

Pentru Corey (că aşa-l cheamă pe organizator), n-a fost o situaţie prea fericită, pentru că a ajuns la închisoare, iar părinţii lui au avut de plătit vreo 18 000 de dolari ca să repare toate stricăciunile. Aici a intrat şi plata pentru faptul că poliţia a venit cu un elicopter ca să poată verifica mai bine mulţimea.

S-a discutat foarte mult pe tema asta atunci, iar în greşeala tânărului unii au văzut o oportunitate, pentru că în 2012 a apărut filmul Project X, inspirat în mare parte din acea petrecere neaşteptat de mare.

Corey a fost primul care a arătat (fără să vrea) că nu-i de glumit cu Social Media când vine vorba de petreceri. După el, au mai urmat mulţi alţii, inclusiv pe Twitter. În infograficul de mai jos găsiţi cele mai importante party-uri care au luat-o razna din cauza reţelelor de socializare.

a timeline of facebook parties gone wrong

Cât despre ce-am scris în titlu, o echipă de la Telegraph.co.uk a fost la o petrecere din asta plină de invitaţi de pe Facebook şi a început să pună tot felul de întrebări pe-acolo. Întrebat de ce a venit la petrecere, un olandez a zis la un moment dat: „We always go to Facebook parties. If we see an invite for a party on Facebook, we go”.

Mie încă mi se pare incredibil. Nu m-aş duce la nicio petrecere desfăşurată acasă la cineva fără să-l cunosc sau fără să mă invite el personal. Mi se pare tare ciudat cum de se strâng atâtea sute sau mii de oameni neinvitaţi uneori.

sursa infografic

  1. Intuneric luni, 30 decembrie 2013, 12:54
   • Cristian Florea luni, 30 decembrie 2013, 14:10
  2. Gabriel Ursan sâmbătă, 4 ianuarie 2014, 13:32
   • Cristian Florea duminică, 5 ianuarie 2014, 17:49
    • Gabriel Ursan duminică, 5 ianuarie 2014, 23:31

  Adaugă un comentariu