Mereu merg la petrecerile la care sunt invitat pe Facebook

În 2008, un tânăr de 16 ani din Australia a vrut să organizeze o petrecere la el acasă şi a hotărât să-şi invite prietenii folosindu-se de MySpace. Evenimentul a luat-o razna, pentru că la petrecerea lui au apărut 500 de invitaţi, majoritatea dintre ei necunoscuţi.

Pentru Corey (că aşa-l cheamă pe organizator), n-a fost o situaţie prea fericită, pentru că a ajuns la închisoare, iar părinţii lui au avut de plătit vreo 18 000 de dolari ca să repare toate stricăciunile. Aici a intrat şi plata pentru faptul că poliţia a venit cu un elicopter ca să poată verifica mai bine mulţimea.

S-a discutat foarte mult pe tema asta atunci, iar în greşeala tânărului unii au văzut o oportunitate, pentru că în 2012 a apărut filmul Project X, inspirat în mare parte din acea petrecere neaşteptat de mare.

Corey a fost primul care a arătat (fără să vrea) că nu-i de glumit cu Social Media când vine vorba de petreceri. După el, au mai urmat mulţi alţii, inclusiv pe Twitter. În infograficul de mai jos găsiţi cele mai importante party-uri care au luat-o razna din cauza reţelelor de socializare.

a-timeline-of-facebook-parties-gone-wrong-infographic_5216023b977d7

Cât despre ce-am scris în titlu, o echipă de la Telegraph.co.uk a fost la o petrecere din asta plină de invitaţi de pe Facebook şi a început să pună tot felul de întrebări pe-acolo. Întrebat de ce a venit la petrecere, un olandez a zis la un moment dat: „We always go to Facebook parties. If we see an invite for a party on Facebook, we go”.

Mie încă mi se pare incredibil. Nu m-aş duce la nicio petrecere desfăşurată acasă la cineva fără să-l cunosc sau fără să mă invite el personal. Mi se pare tare ciudat cum de se strâng atâtea sute sau mii de oameni neinvitaţi uneori.

sursa infografic

Lasă un comentariu

5 comentarii

 • Intuneric 30 Dec 2013, ora 12:54

  Din cate stiu eu, si-n Piata Tahrir a luat-o razna un party dintr-asta, organizat/promovat pe Facebook…

  • Cristian Florea 30 Dec 2013, ora 14:10

   Şi vor mai fi multe. Iar eu cred că niciodată n-am să pot înţelege cum ai putea merge la un party din ăsta, la care nu cunoşti pe nimeni. :))

 • Gabriel Ursan 4 Ian 2014, ora 13:32

  Eu abia ajung la party-urile unde cunosc pe cineva, dapă-i la cele unde nu cunosc pe nimeni :).

  • Cristian Florea 5 Ian 2014, ora 17:49

   Păi tu ai familie, serviciu, lucruri mai importante de făcut. :D

   • Gabriel Ursan 5 Ian 2014, ora 23:31

    Ai dreptate, probabil cu câțiva ani în urmă aș fi gândit altfel :)