6 fotografii picture-in-picture de la Castelul Corvinilor
Tu știi cine a făcut hainele pe care le porți? Uite un experiment foarte fain
În drumul nostru prin #GreekExplorer, am ajuns la un moment dat și la Meteora, al doilea cel mai important centru religios din Grecia (după muntele Athos). Acolo era în plan să vedem două mănăstiri, dar având la dispoziție un timp destul de limitat, am hotărât să vizităm una singură.
Eu n-am intrat nici în acea singură mănăstire, pentru că ăsta nu-i chiar genul meu preferat de turism, ca să zic așa. În schimb, m-am bucurat extrem de mult de peisaj, pentru că deși zona e promovată ca un excelent centru religios, se impune foarte bine și prin stâncile pe care le poți admira acolo, prin liniștea cu care te întâmpină zona, dar și prin povestea impresionantă a locului.
Și dacă tot am amintit de poveste, ea începe prin secolul al XIV-lea, când un călugăr pe nume Athanasios a înființat prima mănăstire din zona, ridicată pe cea mai înaltă stâncă, la 613 metri deasupra mării. Mănăstirea a primit atunci numele de Meteoron, care se traduce în „suspendat în aer”. De aici se spune că întregul complex de stânci a căpătat numele Meteora. Până la crearea primei mănăstiri, povestea spune că mulți călugări se retrăgeau prin peșterile din zonă. Chiar și acum mai există aceste peșteri. Mai mult, sunt considerate sfințite, motiv pentru care credincioșii trimit cu ajutorul alpiniștilor tot felul de ofrande acolo, pentru noroc, sănătate sau mulțumire sufletească.
După ce a fost construită mănăstirea Meteoron, călugării au început să facă în jur un întreg complex de lăcașe de cult, de-aia au ajuns să fie acolo nu mai puțin de 24 de mănăstiri. Momentan se pot vizita doar 6, fiind toate sub protecția UNESCO.
Acum, că știi povestea, hai să-ți arăt cum era peisajul, de mi s-a părut mie impresionant.
E foarte fain să vezi că lumea se agită să viziteze mănăstirile, în timp ce tu stai și te bucuri pur și simplu de frumusețile din jurul tău. :)
Acest articol a fost scris în infoturul “#GreekExplorer: Corfu, Evia şi Grecia Continentală” organizat de TurismMarket.com în parteneriat cu agenţia de turism TrampTravel.ro şi cu sprijinul Nikonisti.ro, TravelWithaSmile.net, LAMONZA si Art & Craft.
P.S.: Dacă vrei să vezi tot ce scriu pe tema #GreekExplorer, vizitează din când în când pagina asta.