3 metode prin care poți să-ți pui pe blog un buton de share pe WhatsApp

Pe la începutul lunii, Facebook a făcut publică poza de mai jos, în care ne arătau cam cât de popular este WhatsAppul în momentul de față.

facebook-2015

 

Totodată, un studiu spune că 69% din traficul de pe internet vine din dark social, adică din share-urile private (pe WhatsApp, Facebook Messenger, mesaje private etc.) pe care le trimit utilizatorii. Mai e de adăugat și faptul că Buzzfeed a declarat că cititorii lor apasă de mai multe ori pe butonul de share pe Whatsapp decât pe cel de share pe Twitter. Asta pentru un conținut scris într-o limbă în care Twitterul chiar se mișcă bine, nu cum e la noi.

Așa că m-am gândit să adaug și eu pe blog un buton de share pe Whatsapp, că poate am cititori care vor să le trimită prietenilor de-acolo câte-un articol dintre cele scrise aici. Și am găsit 3 metode prin care poate fi făcut lucrul ăsta, așa că m-am gândit să le notez aici și să-și aleagă apoi fiecare ce vrea să folosească pe blogul lui.

1. WhatsApp Sharing Button for Jetpack – dacă ai suita de pluginuri Jetpack instalată și dacă ți-ai activat pluginul de Partajare, WhatsAapp Sharing for Jetpack o să facă în așa fel încât să-ți apară în setările de partajare și butonu de WhatsApp. E foarte ușor de implementat și setat.

whastapp for jetpack

2. WhatsApp Share Button – adaugă butonul de share pe WhatsApp, indiferent de pluginurile pe care le mai folosești tu pentru sharing. Partea faină e că face în așa fel încât să apară butonul doar celor care intră de pe mobil. În plus, te poți juca foarte bine cu el, că vine și cu un shortcode, ca să adaugi butonul în ce pagină vrei tu (dincolo de paginile articolelor).

3. WhatsApp Sharing Button Generator – asta-i metoda „the hard way”, dacă vrei. Îți generează cu cod cu ajutorul căruia să-ți modifici tema blogului și să-ți adaugi singur butonul de WhatsApp. Eu am preferat metoda asta ca să fac în așa fel încât butonul de WhatsApp să arate ca toate celelalte butoane de share. Totodată, nu știe să-ți facă butonul vizibil doar de pe telefon. Trebuie să te chinui tot tu să faci asta. :D La mine arată așa (dacă intri de pe telefon sau de pe tabletă, firește).

whatsapp sharing button cristian florea

 

5 Comments

  1. Luciana 18 august 2015
    • Cristian Florea 19 august 2015
      • Luciana 19 august 2015
  2. Marius 19 august 2015
    • Cristian Florea 19 august 2015

Leave a Reply