Mi-aş dori câte-un QR Code în dreptul fiecărei statui

florea cristian qr codeTrebuie să recunoaştem că atunci când vizităm un muzeu sau un oraş, deşi suntem fascinaţi de statuile care ne ies în cale, de multe ori se întâmplă să nu avem nicio informaţie despre persoana al cărei chip este sculptat acolo. Poate ţi-a plăcut istoria la şcoală, dar nu ai cum să cunoşti toţi eroii locali, sau toţi oamenii importanţi ai patriei noastre.

Este destul de greu să afişezi un text în dreptul fiecărei statui care să le spună curioşilor cine a fost omul de acolo. Din punctul meu de vedere, cea mai bună metodă pentru a rezolva problema, trebuie să pună în valoare smartphone-urile privitorilor.

Un QR Code care să te ducă pe o pagină de Wikipedia (sau pe o pagină din site-ul muzeului) în dreptul fiecărei statui, cred că ar fi salvarea. Eu, unul, aş folosi cu foarte mare încântare funcţia asta. Nu ar strica un astfel de QR Code nici pe clădirile mai importante ale fiecărui oraş, dar chestia asta impune multă implicare din partea primăriei, pentru că nu-ţi trebuie numai timp ca să generezi codurile, ci şi un site bine pus la punct în care să explici ce-i cu clădirea aia.

Totuşi, nu credeţi că ar fi o idee care ne-ar mai educa puţin?

8 Comments

 1. tudor CeMerita 29 iulie 2012
  • Cristian Florea 29 iulie 2012
 2. Petru Dolhescu 29 iulie 2012
  • Cristian Florea 30 iulie 2012
 3. Ana- 30 iulie 2012
  • Cristian Florea 30 iulie 2012
 4. Doro 30 iulie 2012
  • Cristian Florea 31 iulie 2012

Leave a Reply