Maratonul s-a terminat. Da, înainte să înceapă
Da, am avut o săptămână tare faină
Trebuie să recunoaştem că atunci când vizităm un muzeu sau un oraş, deşi suntem fascinaţi de statuile care ne ies în cale, de multe ori se întâmplă să nu avem nicio informaţie despre persoana al cărei chip este sculptat acolo. Poate ţi-a plăcut istoria la şcoală, dar nu ai cum să cunoşti toţi eroii locali, sau toţi oamenii importanţi ai patriei noastre.
Este destul de greu să afişezi un text în dreptul fiecărei statui care să le spună curioşilor cine a fost omul de acolo. Din punctul meu de vedere, cea mai bună metodă pentru a rezolva problema, trebuie să pună în valoare smartphone-urile privitorilor.
Un QR Code care să te ducă pe o pagină de Wikipedia (sau pe o pagină din site-ul muzeului) în dreptul fiecărei statui, cred că ar fi salvarea. Eu, unul, aş folosi cu foarte mare încântare funcţia asta. Nu ar strica un astfel de QR Code nici pe clădirile mai importante ale fiecărui oraş, dar chestia asta impune multă implicare din partea primăriei, pentru că nu-ţi trebuie numai timp ca să generezi codurile, ci şi un site bine pus la punct în care să explici ce-i cu clădirea aia.
Totuşi, nu credeţi că ar fi o idee care ne-ar mai educa puţin?
9 Comments
in lume exista mai multe orase de genul, chiar si asa-numite orase wikipedia.
la sibiu s-a propus asa un proiect inca de prin 2005-2006 dar atunci nu a fost acceptat nestiind nimeni nimic de qr code-uri (nu ca acum s-ar cunoaste f multe).
un dezavantaj ar fi, intr-adevar, lipsa internetului pe telefoanele mobile ale turistilor straini ceea ce face sa fie functionabile doar ptr o parte din cei interesati…
În muzee şi în parcurile / pieţele principale n-ar fi deloc greu să se facă un hotspot wireless, zic eu.
Până atunci am putea scoate smartphone-ul din buzunar şi da un search cu numele eroului. Cu siguranţă Google ne va oferi informaţii despre persoana respectivă. Dar un cod QR este mult mai comod şi mai rapid.
Da, ideea era să fie totul mai rapid. Iar dacă e vorba de clădiri, aici nu prea poţi să dai search cu numele clădirii, că nu ştii întotdeauna cum se cheamă.
e o idee buna, pt muzee
Mulţumesc!
Aceste coduri se găsesc în Berlin cam pe fiecare monument istoric, pe fiecare perete şi pe fiecare panou publicitar. Chiar dacă în România nu foarte mulţi oameni folosesc smartphone-uri, astfel de codurui QR ar fi utile. :-)
O idee nouă nu este, doar că la noi nu a implementat-o nimeni încă.