Mi-aş dori o zi liberă în mijlocul săptămânii

Mi-a prins tare bine ziua liberă de ieri. Şi nu spun asta doar pentru că am putut să scriu o grămadă de prostii pe Facebook, asfel încât să regretaţi că mă aveţi la prieteni, nici pentru că am scăpat de unele ore de la şcoală, sau că n-am mai fost nevoit să ies obligat din casă.

O zi liberă în mijlocul săptămânii e mai mult decât binevenită şi ar trebui să se întâmple asta săptămânal. Cred că aş prefera să învăţ sâmbăta şi să am joia liberă, că tare bine a mai fost ieri.

E minunat să ştii că după doar 3 zile de muncă, ai una liberă. Apoi încă două de chin şi iar una liberă. Doar mie mi se pare că-i mai bine aşa?

Susţinem campania „Joia liberă”? O iniţiez eu :))

Lasă un comentariu

26 comentarii

 • ZeceDeZero 2 Dec 2011, ora 23:08

  Dar parca ar fi trist sa nu am weekend-ul liber.

  • Florea Cristian 2 Dec 2011, ora 23:10

   Avem, dar doar o zi :D Cu toate ca pe mine nici 3 zile libere nu ma deranjeaza :))

   • Andrei 3 Dec 2011, ora 12:48

    Da nici 7 zile libere nu ma deranjeaza, de ce sa ne mai complicam cu numaratu?

   • Florea Cristian 3 Dec 2011, ora 15:51

    Mai uşor ar fi să stăm liniştiţi şi să ne luăm liber de tot.

 • IoanaZix 2 Dec 2011, ora 23:18

  Eu sustin cele trei zile libere, dar doar joi sa fim liberi si apoi doar duminica nu prea. Adica probabil mi-a intrat mie in obisnuinta, desi el este o idee buna.

  • Florea Cristian 3 Dec 2011, ora 09:38

   E putin nasol sa ai doar o zi libera in weekend, nu e vorba de obisnuinta. Iar 3 zile libere sunt mai mult decat binevenite :))

 • Alexandra 2 Dec 2011, ora 23:19

  Eu as merge mai degraba pe miercuri ca zi libera si evident weekendul asa cum e el :))!

  • Florea Cristian 3 Dec 2011, ora 09:40

   Dar joi ce-are? :)) Miercuri parca prea e dupa weekend. Nici nu simti zilele de luni si de marti

 • Bogdan Antohe 2 Dec 2011, ora 23:22

  Să vezi tu cum se schimbă perspectiva când termini cu liceul și treci la nivelul următor. Sau mai este cazul fericit în care pur și simplu spui: azi sunt liber. Numai să știi cum să îți programezi treaba.

  • Florea Cristian 3 Dec 2011, ora 09:41

   Nici nu ştii cât de mult aştept nivelul următor. Aproape că nu mai am răbdare :D

 • BM 3 Dec 2011, ora 00:02

  cand eram la liceu, doream 5 zile libere pe langa weekend

 • Meneopol 3 Dec 2011, ora 00:59

  Salut!

  Îmi pare rău să vă dezamăgesc şi mai ales să vă trezesc dar tocmai pentru că sînt prea multe zile libere treaba merge cam prost în toată lumea. Şi cred că de fapt nu zilele libere sînt problema ci modul haotic, destrăbălat şi iresponsabil în care muncim. Ca să vedeţi diferenţa vă rog să vă gîndiţi la cei de la ţară, aceştia muncesc zi lumină 7 zile din 7 şi totuşi au timp şi de relaxare, şi de o masă specială duminica, şi de o zi specială pe care o respectă şi o apreciază. Aceştia sînt mai sănătoşi, mai plini de viaţă şi au altă perspectivă a vieţii.

  Cred că problema este în curtea noastră. Stilul de viaţă ales îşi spune cuvînul. Am vrut mai multe de la viaţă decît ne putea ea oferi, atunci a trebuit să facem alegeri cel puţin ciudate, de exemplu am preferat să muncim mai mult pentru doi lei în plus abandonînd astfel pe cei dragi, prietenii sau meditarea, relaxarea etc. Mai mult, ne umplem timpul liber cu „activităţi” ca televizorul… Cmon, şi noi vrem mai mult timp liber ca să…?

  Munca inteligentă nu a omorît pe nimeni şi demult tare de tot se mai spunea că munca înobilează deci… nu cred că o zi liberă rezolvă problema noastră ci mai degrabă o adînceşte. Eu cred că trebuie să devenim mai eficienţi, să reducem programul de muncă dar numai crescînd productivitatea.

  • Florea Cristian 3 Dec 2011, ora 10:13

   Sunt sigur că ai înţeles tenta ironică a articolului, dar revenind la ce-ai zis, într-adevăr, trebuie să devenim mai eficienţi reducând programul de muncă şi crescând productivitatea.

   Asta nu-mi place mie în liceu, că pierd 6 ore pe zi acolo studiind toate materiile impuse de Minister. De ce aş avea eu nevoie de biologie, dacă nu vreau să fac ceva care să aibă legătură cu asta pe viitor? Sau de chimie? Să fim serioşi, nu tot ce se studiază în liceu ne ajută în viaţă.

   De fapt, doar vreo 20% din ceea ce sunt obligat să învăţ în timpul liceului ar putea să mă ajute în viitor. Restul materiilor sunt de umplutură. Partea proastă este că mi se cere să excelez şi la ele. Sau măcar să învăţ pentru o notă bună. Dacă n-ar conta media din cei 4 ani de liceu la intrarea în facultate, bine-ar mai fi.

   • ZeceDeZero 3 Dec 2011, ora 12:36

    Da si asta-i adevarat. Sau, daca tot facem materii de care nu avem mai departe la facultate ar fi bine ca media la ele sa nu conteze. Sa fie acolo materiile doar pentru ca e prea greu sa ai 5 elevi care vor sa dea la medicina, 3 la drept, 7 la informatica etc. Sunt multi elevi care vor sa dea la medicina dar nu au mai prins locuri la un profil bio-chimie, si sunt multi la profile bio-chimie care au intrat acolo dar nu vor sa continue in directia asta. Asa ca la final sa conteze doar mediile obiectelor care au legatura directa cu facultatea pe care vrei sa o faci.

   • Florea Cristian 3 Dec 2011, ora 15:51

    Sunt unele facultati care-ti cer doar mediile la materiile de profil (mate, info, economie etc.) si media la BAC. Dar sunt prea putine, din pacate

 • Bluemoon 3 Dec 2011, ora 10:30

  Oamenii muncii ar sustine ideea daca ziua ai schimba-o cu aia de luni, stiut fiind ca e cea mai proasta zi a saptamanii.

  • Florea Cristian 3 Dec 2011, ora 11:31

   Intotdeauna vor exista si nemultumiti :)) daca schimb ziua cu cea de luni, va deveni aia de marti cea mai proasta. Dupa un weekend de 3 zile, e normal ca prima zi de munca sa fie cea mai proasta. Unde mai pui ca superstitiosii sustin ca marti e zi cu ghinion? :))

 • Ioni 3 Dec 2011, ora 20:37

  Dar poti sa iti iei o zi libera in timpul saptamanii. Scutiri medicale se gasesc pe orice drum..

  • Florea Cristian 3 Dec 2011, ora 20:39

   Ei, asta-i alta treaba :)) Dar daca nu e toata lumea libera, nu ma simt bine.

 • adi 4 Dec 2011, ora 17:51

  Luni ar trebui sa fie 1 zi libera a saptamanii. Pentru mine ziua de luni este cea mai proasta.

  • Florea Cristian 4 Dec 2011, ora 18:43

   Pentru toata lumea ziua de luni e cea mai proasta, ca inca ne mai gandim la weekend

 • Yamasha 5 Dec 2011, ora 12:45

  eu sustin sa nu mai muncim deloc si sa ne plictisim total :)

 • Costy 1982 6 Dec 2011, ora 11:58

  De mine ce sa mai spun, cred ca sunt mai bine de 6 luni de cand nu mai am liber, tare as vrea sa mai am si eu vreo 2-3 zile libere sa plec unde vreau, pana atunci munca si iar munca.