A fost activată funcția de programare de postări pe Instagram folosind Facebook Creator Studio
Tu despre ce ai vrea să se vorbească la Webstock în acest an?
Îmi place tehnologia și salut cu mare drag brandurile care încearcă să vină în întâmpinarea clienților cu soluții tehnologice care să le facă viața mai ușoară.
Când am discutat cu cei de la Regina Maria despre aplicația lor mobilă am avut un moment de „Wow, asta chiar se poate face?”, pentru că funcțiile introduse în aplicație mi se pare că te ajută să câștigi foarte mult timp și să-ți organizezi mai bine vizita la medic. Așadar, iată 6 lucruri care mi-au plăcut în aplicație și care cred că sunt destul de solide încât să te convingă să o descarci (de aici o poți descărca pentru smartphone-urile cu Android și de aici pentru smartphone-urile cu iOS).
1. Self Check-in
Aceasta cred că e funcția care îți scutește cel mai mult timp. Dacă ai programare într-una dintre clinicile sau spitalele Regina Maria, acum poți face Check-In direct de pe smartphone.
Cu ce te ajută acest check-in? În primul rând, nu mai aștepți să-ți vină rândul la recepție. Pe telefon oricine își poate face check-in cu maximum 30 de minute înainte de a intra în cabinet. După check-in, tot pe telefon, ți se va afișa etajul și cabinetul în care trebuie să mergi, deci vei fi ghidat și ajutat de aplicație pe tot parcursul vizitei tale, iar lucrul acesta îți scutește mult timp și stres.
Bonus: în 11 dintre locațiile Regina Maria din București și din țară există niște terminale interactive pentru Self Check-In. Dacă nu vrei să faci check-in-ul de pe smartphone, dar vrei să fii rapid, te poți folosi de unul dintre terminale, care arată cam ca în fotografia de mai jos.
2. Dosarul tău medical se află în aplicație
Istoricul tău medical se află în aplicație și poți vedea oricând ce programări ai avut, ce programări ai de-acum încolo, la ce medici ai fost, ce intervenții ți-au trebuit și așa mai departe. Mi se pare grozav că poți accesa rapid tot istoricul tău medical și nu e nevoie să cauți printre mailuri ca să-ți amintești când ai fost ultima dată la medic, ce ți-a zis și ce mai trebuie să mai faci.
Mai mult, ai și istoricul analizelor de sânge tot acolo, ca să știi cum ai avut analizele anul trecut, comparativ cu cele de anul acesta. În plus, ești ajutat de aplicație să interpretezi singur analizele pentru că ți se spune dacă valorile rezultatelor sunt în limitele obișnuite sau nu.
Tot aici găsești și prețurile pentru fiecare investigație care ți s-a făcut sau pe care vrei s-o faci. Pur și simplu spui ce fel de investigație vrei să faci, în ce oraș dorești să faci asta și ți se afișează lista prețurilor pentru acea investigație.
3. Lista medicilor și notele obținute
Funcția asta este una dintre preferatele mele. De multe ori ești în măsura în care știi că trebuie să te vadă un medic de o anumită specialitate, dar când începi să cauți medicii la care ai putea să mergi, simți că ai nevoie de confirmări de la mai mulți oameni care au fost la acel medic înainte.
Și nu pentru că n-ai avea încredere în Rețeaua de sănătate și în medicii ei, dar orice interacțiune cu un medic nou este una atât de personală, încât orice confirmare în plus este un punct bonus de încredere pentru momentul în care vei păși în cabinetul acelui medic.
Ei bine, la REGINA MARIa fiecare medic primește un calificativ de la pacienții pe care i-a avut. După fiecare vizită la medic, pacienții sunt rugați să lase o notă doctorului, iar până în acest moment 1.258 de medici au primit peste 165.000 de review-uri de la pacienți. Deci ai sute de puncte bonus de încredere în momentul în care îți alegi un medic, uitându-te pur și simplu la notele primite, dincolo de specializarea pe care o are.
Mai mult, aplicația îți permite să-ți faci rapid o programare exact la medicul care te interesează.
4. Secțiunea „Întreabă un medic”
Dacă ai o durere de cap sau o stare de amețeală și nu știi de unde s-o apuci, primul instinct s-ar putea să fie acela de a căuta pe Google. Doar că orice simptom am căuta pe Google, cu siguranță ajungem la un moment dat pe niște pagini cu recomandări dubioase sau, mai rău, ajungem pe niște site-uri care ne spun că suferim de o boală foarte, foarte gravă.
În loc să te lași pe mâna unor necunoscuți care scriu ce cred ei pe internet, e mai bine să explici ce simți unui medic, iar el să-ți răspundă folosindu-se de anii de experiență acumulați până acum și de sutele de cazuri asemănătoare cu ale tale pe care le-a mai întâlnit.
Secțiunea „Întreabă un medic” mi se pare grozavă pentru că reușește să îndrume spre un tratament bun oamenii care au o problemă ușoară, dar care nu se tratează cu clasicul Paracetamol. Pui acolo întrebarea ta, iar în maximum 48 de ore, un medic adevărat îți răspunde.
5. Dicționar medical de analize
Vrei să știi ce-i ăla „deficit de VLCAD” sau „deoxicorticosteron”? Ei bine, aplicația Regina Maria îți oferă acces la un dicționar de termeni medicali întâlniți în cadrul analizelor medicale. Practic, dacă vrei să înțelegi singur ce înseamnă anumiți termeni pe care îi găsești pe desfășurătorul de analize, aplicația te ajută în acest sens.
6. Programare online
Deși este una dintre opțiunile la care probabil te așteptai, m-am gândit că n-are cum să lipsească de pe listă. Folosind aplicația Regina Maria te poți programa online prin trei moduri:
- direct, fără să fie nevoie să discuți cei de la Call Center;
- poți suna tu în Call Center pentru programare, direct din aplicație;
- poți trimite o notificare în Call Center ca să te sune ei și să stabiliți când ar fi mai bine să te programezi.
Bonus:
- există în aplicație o serie de articole scrise sau verificate de către medici cu sfaturi și recomandări din sfera medicală;
- Banca de km – o secțiune a aplicației care te recompensează pentru că faci mișcare. Când ieși la alergat, înregistrezi în aplicație progresul și primești în schimb pachete de screening (investigații menite să descopere boli grave);
- calculator BMI – calculează indicele de masă corporală bazându-se pe informațiile despre înălțime și greutate pe care le furnizezi. Mie mi-a zis că sunt Normoponderal, deci e ok. 😁
Așa cum ziceam și la începutul articolului, îmi plac mult companiile care găsesc soluții tehnologice care să le ușureze pacienților activitatea și am testat cu foarte mare drag fiecare secțiune a aplicației. Cu toate astea, mai sunt multe lucruri de descoperit, pe care n-am avut cum să le notez în acest articol.
Mi se pare grozav că în aplicația Regina Maria ai tot ce-ți trebuie când vine vorba de o vizită la medic, iar asta te ajută să câștigi timp, dar și să diminuezi foarte tare stresul unei vizite la doctor. Pentru că trebuie să recunoaștem: oricât de ușoară și nesemnificativă ar fi o vizită la medic, pentru fiecare dintre noi reprezintă un stres, iar dacă o aplicație mobilă te face să nu te mai stresezi atât de mult, înseamnă că-și face treaba foarte bine.
Poți descărca aplicația de aici pentru smartphone-urile cu Android și de aici pentru smartphone-urile cu iOS. 👍🏼