MrFinance.ro – cel mai ușor mod de a înțelege termenii și lumea financiară

De multe ori întâlnesc oameni care sunt la început de drum în anumite arii ale rețelelor sociale și mă întreabă dacă nu cumva există un website care să îi învețe pas cu pas social media. Sau chiar și mai specific: un site care să îi învețe tot ce trebuie să știe despre Facebook ori LinkedIn.

Cu durere în glas le spun mereu că nu există. Sau, dacă o fi, eu nu știu de el, cu toate că activez în domeniul ăsta de vreo 12 ani de zile.

Ei bine, când vine vorba de domeniul financiar, există un website care explică tot, de la ce e acela un credit bancar, la ce e o asigurare de sănătate, un credit rapid sau chiar ce sunt criptomonedele și investițiile Forex.

MrFinance.ro este rezultatul unei strădanii editoriale complexe și de lungă durată, dar cu un rezultat excelent: o serie de articole, analize și explicații care îți povestesc, printr-un limbaj ușor de înțeles, tot ce trebuie să știi despre domeniul financiar sau despre modul în care îți poți folosi banii.

MrFinance.ro - cel mai ușor mod de a înțelege termenii și lumea financiară

Și deși poți să vezi website-ul ca pe o enciclopedie pe care să o citești din scoarță în scoarță, cred că e foarte util și să-l salvezi pur și simplu în Bookmarks și să revii la el de fiecare dată când ai o întrebare sau o curiozitate legată de felul în care îți poți folosi banii.

Iar ăsta este unul dintre motivele pentru care mă bucur că există această platformă: pentru că te ajută să iei decizii corecte în legătură cu banii tăi. Iar prin „decizii corecte” mă refer la faptul că au grijă să-ți explice într-un mod obiectiv toate direcțiile unei probleme, ca să poți decide singur pe ce cale o iei în urma know-how-ului primit.

Eu am început cu lumea Crypto

N-am avut răbdare niciodată să înțeleg cum funcționează criptomonedele. Mi-am propus de multe ori să citesc despre ele, dar când ajungeam pe articole cu termeni complicați, renunțam imediat.

Totuși, săptămânile trecute mi-am propus să înțeleg cum funcționează, chiar dacă, proabil, nu voi investi prea curând în asta. Am stat cu Wikipedia în față, am căutat pe Google, iar la câteva zile după, ca un făcut, am primit notificare de la Google Alerts cum că aș fi fost menționat într-un articol de pe Mr. Finance.

Am intrat să văd care e treaba cu articolul, apoi am sărit la pagina de criptomonede, ca să văd dacă ceea ce citisem eu despre ele avea legătură cu ce se găsește pe site-ul Mr. Finance.

Am fost foarte plăcut surprins de așezarea în pagină a conținutului și de efortul depus pentru a avea la îndemână tot ce e nevoie pentru a înțelege cum funcționează lumea crypto.

Ai, în primul rând, un grafic cu prețurile în timp real pentru principalele criptomonede.

MrFinance.ro - cel mai ușor mod de a înțelege termenii și lumea financiară

Apoi, mai jos, vei găsi comparație a evoluției prețurilor. Iar dacă chiar nu știi nimic despre subiect, găsești pe acea pagină și conținut care-ți explică tot: ce sunt criptomonedele, cum au apărut, ce e tehnologia blockchain etc.

Așa cum ziceam mai sus, e ca o enciclopedie pe teme financiare, de-aia îi apreciez atât de mult.

Iar dacă o să te întrebe cineva vreodată dacă există un website de unde pot înțelege mediul financiar, să le spui de mrfinance.ro, că este un punct foarte bun de plecare pentru asta.

Eu am început să-l folosesc și pentru cultura mea generală. De exemplu, n-am în plan să-mi iau un credit prea curând, dar am citit articolul despre DAE și habar n-aveam că e un factor atât de important în decizia de a lua un credit. Mai important decât rata lunară. 🤔

Leave a Reply