Muzeul Antipa: Cum mi s-a părut Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa

Am fost sâmbătă şi-am vizitat Muzeul Antipa (detalii găsești chiar pe site-ul lor) din Bucureşti. Deşi stau relativ aproape de el, l-am tot neglijat. Până sâmbătă, când am vrut să văd ce-i cu el.

De fapt, am fost vreo trei oameni atraşi de faptul că în perioada asta au o expoziţie temporară cu păianjeni, numită „Ţesături periculoase”. Şi dacă tot am intrat, am zis să ne luăm bilet şi pentru vizitarea muzeului permanent, nu doar pentru expoziţia temporară. Apropo, pentru studenţi e 10 lei biletul la expoziţia temporară şi 5 lei dacă vrei să vizitezi expoziţia permanentă a muzeului. E mişto că-ţi iei biletele de la un aparat care le scoate automat. Mi-a plăcut că-s aşa evoluaţi. :D

Cum a fost la Muzeul Antipa

Şi-am început cu expoziţia permanentă, care-i împărţită pe trei nivele, demisol, parter şi etaj. În total, muzeul îţi arată vreo 2000 de piese, de la păsări şi roci, la balene sau scheletul unui Deinotherium gigantissimum, un fel de elefant dispărut de pe Terra, care putea ajunge până la 5 metri înălţime. Am înţeles că la noi în ţară a fost găsit singurul schelet întreg al acestui animal şi l-au pus la loc de cinste la Muzeul Antipa.

Ca experienţă, a fost super interesant turul. Nouă ne-a luat vreo 45 de minute, dar am mers puţin pe repede-înainte. Mi-a plăcut că în dreptul fiecărui exponat am găsit un monitor de pe care puteam citi mai multe detalii despre ce vedeam acolo. În plus, era şi un cod QR pe care-l puteam scana ca să citesc de pe telefon informaţiile şi eventual să-mi salvezi nişte link-uri pe care să intru când ajung acasă.

Am ieşit din muzeul propriu-zis şi am intrat în camera în care se aflau ţesăturile periculoase. Acolo de fapt sunt nişte cutii de sticlă în care se află câte-un paianjen, pus printre nişte beţe şi frunze, ca să-i imite cât mai bine cadrul lui natural. Nu m-a impresionat absolut deloc expoziţia de ţesături periculoase, ba chiar mă gândeam că dacă n-aş fi văzut şi restul muzeului mi-ar fi părut rău că am intrat. În schimb, vedeam copii foarte încântaţi în jur, deci poate nu eram eu targetul acestei expoziţii.

Închei cu câteva poze şi-un video. Chiar merită să-ţi răpeşti o oră dintr-un weekend să vezi ce se află la Muzeul Grigore Antipa. :D

 

 

4 Comments

  1. Eugen 16 martie 2015
    • Cristian Florea 17 martie 2015
  2. Dumitru 16 martie 2015
    • Cristian Florea 17 martie 2015

Leave a Reply