Niciodată n-avem timp, dar asta-i bine

Toată lumea se plânge de lipsa timpului liber. La cât de ocupaţi suntem, mă mir că mai avem timp să şi respirăm. Totuşi, cu tot timpul ăsta limitat al nostru, ne permitem să petrecem juma’ de zi pe Twitter, să mai dăm câte-un Like pe Facebook, sau să mai scriem câte-un articol pe blog. Nu ştiu cum, dar o facem, fără să avem pic de timp liber.

Lipsa de timp este doar o scuză penibilă. Timp există, dar nu prea ştim noi să ni-l organizăm. În plus, ar trebui să vă bucuraţi de faptul că nu prea aveţi timp. Da, vorbesc serios, bucuraţi-vă, că aveţi de ce.

Spun asta pentru că-i vacanţă, iar timpul pe care-l pot petrece în faţa PC-ul s-a mărit considerabil. Dacă până acum intram 2-3 ore pentru a scrie nişte articole şi a citi câteva bloguri, de când cu vacanţa asta, pot sta 24 de ore la PC, că nu-mi zice nimeni nici măcar „dă-te mai încolo”.

Mă invidiaţi, ştiu, pentru că ar trebui să am lejeritate în program, dar nu e aşa. În afara faptului că sunt momente în care mă plictisesc groaznic, în loc să creez mai mult conţinut, mai rău fac. Pierd vremea mult mai mult scriind prostioare pe Twitter sau citind fugitiv cine ştie ce articole. De scris, mai scriu eu pe blog, dar nu cu atât de mult entuziasm ca înainte. Acum, dacă ştiu că am toată ziua la dispoziţie, pot începe un articol dimineaţă şi să-l termin tocmai seara, că nu-i bai. Problema e că nu-l încep, nu că n-am când să-l termin.

Credeţi-mă, tânjesc după articolele scrise într-un timp limitat şi după ideile pe care n-am când să le mai dezvolt. Acum am timp, dar mă apucă câte-o tulburare tempo-cognitivă de numa-numa şi prefer să stau, că e mai bine.

Îmi place să fiu presat de timp. Atunci îmi ies cele mai bune articole. Nu ştiu cum, dar aşa se întâmplă. La voi cum stă treaba? În vacanţă vă simţiţi mai… puternici?

Lasă un comentariu

5 comentarii

 • Serginho 17 Aug 2010, ora 11:51

  In vacanta nu ma simt tocmai mai puternic, ci mai liber. Totusi preferul timpul scolii pentru ca vorba ta ma simt presat de timp, dar chestia asta nu ma agita, insa ma face sa-mi organiez programul.

 • A.Dragos 17 Aug 2010, ora 12:35

  „Îmi place să fiu presat de timp. Atunci îmi ies cele mai bune articole. ”

  Asta mi se intampla si mie de cele mai multe ori cand vin de la evenimente sau cand imi rezerv doar o ora pentru a scrie un articol ce necesita mult mai mult.
  In urma cu 2-3 saptamani am zis sa incerc o noua metoda, intr-o ora sa scriu un ghid fotografic care de altfel il scriam in 4-5, fara sa ii scad calitatea acestuia. Ei, am reusit, si asta datorita faptului ca am fost presat de timp. Altfel o mai lalaiam, mai citeam stiri, mai ciripeam, si asa trecea timpul…

 • coolnewz 17 Aug 2010, ora 11:56

  Ai dreptate, de cele mai multe ori treaba cu lipsa timpului este doar o scuza. Nu pentru ca nu am fi destul de ocupati, si asa este adevarat, dar de cele mai multe ori am avea timp de mult mai multe chestii daca ne-am organiza mai bine ceea ce avem la dispozitie.

  Si-i drept – cind ai multe de facut, eficienta creste!

 • Tudor 17 Aug 2010, ora 19:32

  Cand ii aud pe unii ca se plictisesc, imi vine sa arunc laptopul pe fereastra. Cum mama voastra reusiti, mai? Daca nu aveati net si locuiati undeva la tara si erati nevoiti sa stati cu caprele la pascut, va mai intelegeam. Dar asa?!?! :)

  Secretul consta intr-o organizare proprie eficienta si in creearea de proiecte care sa te motiveze. Imi propun sa fac X. Ok. Felicitari. Si fa tot ce iti sta in putinta ca sa duci la indeplinire ce ti-ai propus, astfel incat sa fii multumit de tine insuti. In mintea mea, plictiseala = lipsa motivatie. Daca ajungi sa te plictisesti, inseamna ca nu ai nici o asteptare de la propria persoana.

  Nici sa fii sclavul unor proiecte exagerate nu e bine, dar si sa nu fii implicat in nimic concret e o mare prostie.

 • mariusrusu 17 Aug 2010, ora 21:29

  când eşti presat de timp dai frâu liber ideilor care-ţi trec prin minte tocmai în ideea de a termina în cel mai scurt timp şi cât mai bine ceea ce ai de făcut.