Niciodată n-avem timp, dar asta-i bine

Toată lumea se plânge de lipsa timpului liber. La cât de ocupaţi suntem, mă mir că mai avem timp să şi respirăm. Totuşi, cu tot timpul ăsta limitat al nostru, ne permitem să petrecem juma’ de zi pe Twitter, să mai dăm câte-un Like pe Facebook, sau să mai scriem câte-un articol pe blog. Nu ştiu cum, dar o facem, fără să avem pic de timp liber.

Lipsa de timp este doar o scuză penibilă. Timp există, dar nu prea ştim noi să ni-l organizăm. În plus, ar trebui să vă bucuraţi de faptul că nu prea aveţi timp. Da, vorbesc serios, bucuraţi-vă, că aveţi de ce.

Spun asta pentru că-i vacanţă, iar timpul pe care-l pot petrece în faţa PC-ul s-a mărit considerabil. Dacă până acum intram 2-3 ore pentru a scrie nişte articole şi a citi câteva bloguri, de când cu vacanţa asta, pot sta 24 de ore la PC, că nu-mi zice nimeni nici măcar „dă-te mai încolo”.

Mă invidiaţi, ştiu, pentru că ar trebui să am lejeritate în program, dar nu e aşa. În afara faptului că sunt momente în care mă plictisesc groaznic, în loc să creez mai mult conţinut, mai rău fac. Pierd vremea mult mai mult scriind prostioare pe Twitter sau citind fugitiv cine ştie ce articole. De scris, mai scriu eu pe blog, dar nu cu atât de mult entuziasm ca înainte. Acum, dacă ştiu că am toată ziua la dispoziţie, pot începe un articol dimineaţă şi să-l termin tocmai seara, că nu-i bai. Problema e că nu-l încep, nu că n-am când să-l termin.

Credeţi-mă, tânjesc după articolele scrise într-un timp limitat şi după ideile pe care n-am când să le mai dezvolt. Acum am timp, dar mă apucă câte-o tulburare tempo-cognitivă de numa-numa şi prefer să stau, că e mai bine.

Îmi place să fiu presat de timp. Atunci îmi ies cele mai bune articole. Nu ştiu cum, dar aşa se întâmplă. La voi cum stă treaba? În vacanţă vă simţiţi mai… puternici?

5 Comments

  1. Serginho 17 august 2010
  2. A.Dragos 17 august 2010
  3. coolnewz 17 august 2010
  4. Tudor 17 august 2010
  5. mariusrusu 17 august 2010

Leave a Reply