Nişte Coduri QR puse cum trebuie

Într-adevăr, utilizatorii de smartphone din România nu ştiu mare lucru despre codurile QR, deci nu se pot face cine ştie ce campanii în sensul ăsta, dar am văzut destule afişe cu coduri QR în Bucureşti şi nu cred că le-ar fi pus cineva fără să facă studii înainte.

Totuşi, întotdeauna este loc de mai multă creativitate. Pe afişele pe care le-am văzut eu, codurile erau puse pur şi simplu, în speranţa că cineva le va scana cumva.

Astăzi, citind un articol de pe Webdesigner Depot, am văzut că e loc de mai bine. Practic, poţi insera codurile QR în design-ul afişului, în aşa fel încât să nu apară acolo ca nuca-n perete. Şi ca să nu spuneţi că vorbesc prostii, permiteţi-mi să vă arat şi nişte imagini.

coduri qr creative

coduri qr creative 1

coduri qr creative 2

Credeţi că la noi ar prinde chestia asta? Adică şi-ar da seama oamenii că pe posterul ăla se află şi un cod QR?

Lasă un comentariu

6 comentarii

 • Omega Peter 21 Dec 2012, ora 12:25

  Pe naiba, nu cred!

  • Cristian Florea 21 Dec 2012, ora 16:04

   Ce? Că le-ar observa cineva?

 • Iulia 21 Dec 2012, ora 23:26

  Eu zic ca ar vedea toata lumea codul pentru ca nu e invizibil :)) dar putini sunt cei care stiu despre ce e vorba…

  • Cristian Florea 22 Dec 2012, ora 18:04

   Da, cam aşa e. Oricum, mi-ar plăcea să văd aşa ceva în ţara noastră.

 • RR 25 Dec 2012, ora 20:43

  Eu nu prea observam codurile QR nici cand „erau puse pur şi simplu” intr-un afis . Parerea mea…si pe imaginile care le-ai pus tu se observa destul de greu, sunt alte obiecte „tipatoare” in imagini care iti fura ochii. Cred ca pozitia lor ideala pe un afis mai trebuie studiata. In rest, imi par foarte utile aceste coduri QR, pacat n-am un telefon mai performant, cand au facut biblioteca aceea la Piata Victoriei am murit de ciuda.

  • Cristian Florea 26 Dec 2012, ora 11:51

   Eu cred că un telefon care poate citi QR-uri ţi-ar schimba total părerea. Dacă telefonul tău ar putea face asta, probabil le-ai observa mai uşor pe afişe. Dar aşa, ştiind că nu poţi scana, când vezi un afiş nu te interesează QR-ul.