Mulţumim doamnei Ionelia Moldoveanu pentru că a oferit ţării un campion
Vreau să vizitez Delta Dunării. Ce trebuie să ştiu?
Românii, în general, sunt nişte laşi. Ei când dau de greutăţi, sau când au un eşec în viaţă, se duc în primul birt şi consumă destul alcool încât să uite de probleme. Din păcate, problemele nu se şterg cu alcool, ci doar se acoperă. Iar acoperirea asta durează până dimineaţă de obicei.
Eu cred că toată treaba asta are o foarte strânsă legătură cu educaţia pe care am primit-o. Majoritatea dintre noi aşa am fost învăţaţi să reacţionăm la greutăţi. Noi, spre deosebire de asiatici (în special chinezii şi indienii), nu încercăm să trecem peste probleme cu calm, gândindu-ne de 100 de ori la decizia pe care am putea-o lua pentru a remedia greşeala. E mai uşor să bem pentru a uita. E mai uşor să fim laşi şi să fugim de probleme, decât să le înfruntăm cu calm, iar asta nu ne face neapărat cinste, ca popor. Cel puţin aşa cred eu.
Oare cât va mai dura până când vom realiza că rezolvările problemelor noastre nu se găsesc printre aburi de alcool?
11 Comments
mai pe scurt, vorba cliseului „CINEVA (?!) trebuie sa faca ceva” – NU :))
Da, da. Bine zici! :))
Personal nu beau alcool, decat rar la ocazii cate o bere si nici pe aia nu o termin. Insa cred ca faza asta se va sfarsi cand la destui le va ceda ficatul sau cand, pierzand masura, destui vor fi in coma ca sa uite chiar si cine sunt. Puterea exemplului e de obicei cea mai puternica.
Mulţi îşi dau seama mult prea târziu că nu asta este soluţia, sau datorită alcool-ului, ajung să nu mai ştie de ei, aşa cum ziceai şi tu, şi să nu-şi dea seama că greşesc.
Bun sfat pentru multi conationali! Altfel, stii bancul ala: Barbatii se duc la bar ca sa inece necazurile in alcool. Problema e ca necazurile inoata foarte bine!
Bun bancul. :)) Nu-l ştiam.
Mda, din pacate cam asta e realitatea care predomina. Ne lipsec multe in materie de educatie, de toate tipurile ei.
Poate uşor-uşor mai schimbăm chestia asta.
Ai dreptate, fiecare om in viata sa ajunge sa aibe niste momente grele, de care vrea sa scape, da ce-i drept, pe moment scapi, dar dupa devin si mai grele problemele, deci ce faci, bei toata viata? Eu unu pot spune ca am trecut prin ceva de genu’ asta, si.. da am ales bautura, dar doar pe moment, cand m-am dat cu capu’ de probleme iar, m-am dat mai tare si am fost nevoie sa fac fata.
Partea bună este că ai învăţat ceva din toată experienţa asta. Mulţi ajung nişte rataţi datorită băuturiil, dar tu ţi-ai dat seama că ai greşit şi te-ai corectat. Eşti de apreciat pentru asta, să ştii.
Unii români beau pentru că au necazuri, alți români au necazuri pentru că beau… Oricum ar fi, alcoolul deconectează creierul de la multe funcții biologice, ceea ce îi oferă consumatorului iluzia că are totul sub control, senzație ce e al naibi de plăcută. Ce vreau să zic e că românii nu sunt singurii care au probleme de-astea. Pentru ei e doar o scuză bună: „-De ce bei? -Beau… că-i vai de capu’ meu…”