Testez o nouă metodă de abonare pe blog: notificări în browser

Ieri am făcut trecerea la domeniu securizat pentru blog. Pe scurt, asta înseamnă că blogul meu nu se mai găsește la http://cristianflorea.ro, ci la https://cristianflorea.ro, cu acel „s” după „http”. Un certificat SSL (Secure Sockets Layer) aduce mai multe avantaje, printre care faptul că Google o să indexeze mai bine domeniul respectiv și faptul că, dacă ai un domeniu securizat, cititorii tăi pot fi anunțați când publici un articol nou printr-o notificare în browser, care arată cam așa:

notificari browser

Dacă ai accesat acest articol de pe Google Chrome, Mozilla Firefox sau Safari (pe MacBook), înseamnă că ți-a apărut deja mesajul care te întreabă dacă vrei să primești notificări în browser atunci când scriu un articol. Partea interesantă e că acea notificare apare o singură dată de pe browserul pe care-l folosești. Adică fie că ai apăsat „Da”, fie că ai apăsat „Nu, mulțumesc”, n-o să mai vezi acel mesaj când accesezi blogul meu, decât dacă obișnuiești să ștergi istoricul de navigare și cookie-urile din browserul tău.

Sunt curios cum funcționează această nouă metodă de abonare, iar dacă ai apăsat „Da” când ai fost întrebat dacă vrei să te abonezi, te rog să-mi spui cum ți se pare ideea, după ce public următorul articol și o să primești prima notificare. Având în vedere că nu public mai mult de două articole pe zi, sunt sigur că acele notificări nu vor fi sâcâitoare. Oricum, te poți dezabona oricând fără nicio supărare.

Referitor la metoda pe care o folosesc pentru acest tip de abonare, ea se numește OneSignal și folosirea ei este gratuită. Găsești pe site-ul lor toate detaliile de care ai nevoie pentru a putea implementa și tu acest sistem pe blogul tău. Iar dacă te împotmolești la vreun pas, poți lăsa un comentriu și am să încerc să răspund. Sau le poți scrie lor, direct în căsuța de suport. Mie mi-au răspuns la fiecare solicitare de până acum. Cât despre certificatul SSL, prețul lui pornește de la aproximativ 10 € pe an și se poate achiziționa de la providerul tău de hosting.

8 Comments

 1. Marius 12 ianuarie 2017
  • Cristian Florea 13 ianuarie 2017
 2. Tudor 12 ianuarie 2017
  • Cristian Florea 13 ianuarie 2017
 3. Gabi Miron 13 ianuarie 2017
  • Cristian Florea 13 ianuarie 2017
 4. Ciprian 20 ianuarie 2017
  • Cristian Florea 25 ianuarie 2017

Leave a Reply