Hai duminică la Berăria H. Se lansează noul album byron

Am ascultat noul album byron altfel față de cum am ascultat orice alt album de până acum. Am primit de la ei căștile Sony MDR-1A (le găsești aici) și walkman-ul NWZ-A15, pentru că era singurul mod în care se puteau asigura că ascult noile piese la o calitate superioară, așa cum au fost ele înregistrate.

sony-mdr1a

Mi-a explicat Dan și din punct de vedere tehnic ce aduce în plus noul album (a fost înregistrat la Dublin, apropo, într-un studio din care au plecat albume de la R.E.M., The Rolling Stones sau U2), dar cum nu mă pricep prea bine la lucrurile tehnice când vine vorba de muzică, m-am rezumat la a mă bucura de experiența ascultării lui, fără să știu câți biți sunt în spate sau alte detalii despre ce înseamnă sunetul HD.

Oricum, din punctul meu de vedere, Eternal Return este cel mai bun album byron de până acum, atât datorită muzicii, cât și datorită versurilor și a poveștii lui. A fost amuzant că atunci când mi-am pus căștile să-l ascult, am plecat de la birou pe Calea Victoriei și, în timp ce cânta prima piesă, a trecut Dome, basistul trupei, pe bicicletă pe lângă mine. N-am apucat să-l opresc și să-l salut, dar mi s-a părut o sincronizare bună. :))

Revenind la povestea albumului, piesele au fost gândite ca o buclă. Fiecare dintre ele reprezintă o lună unui an care se derulează continuu și care e de fiecare dată altfel. Mai mult, în el găsim și o multitudine de mituri și povești istorice, dar și povestea unei relații care trece prin toate stagiile ei. N-am să detaliez acum fiecare piesă în parte și nici povestea ca un tot, pentru că a făcut Vlad foarte bine lucrul ăsta și te invit să citești la el detalii.

Apropo, ai văzut coperta? Dacă nu, uite-o aici:

coperta-byron-eternal-return

Știi ce e interesant la coperta de mai sus? Că e făcută manual. Serios, a făcut-o 6fingers (clape, chitară, backing vocals la byron). Aici găsești toată povestea copertei, despre cum a ales conceptul, cum a cumpărat marmura, ce contribuție a avut pisica lui la realizarea copertei și multe altele. :))

Revenind la titlu, duminică, pe 29 noiembrie, de la ora 21:00, te invit la concertul de lansare al noului album. O să aibă loc la Berăria H, iar intrarea este liberă.

Iar dacă vrei să asculți albumul, îl găsești pe ZongaDeezer sau Spotify. Dacă vrei să-l cumperi, e pe iTunes, AmazonCărturești sau eMag.

Ne vedem la concert? :D

Tags:

Leave a Reply