Cum mi se pare noul design Facebook după două săptămâni de folosire

Acum fix două săptămâni anunțam că mi s-a activat, în sfârșit, noul design Facebook pentru desktop. Pentru cei care nu-l știu, el arată cam așa:

Cum mi se pare noul design Facebook după două săptămâni de folosire

Ce-mi place la noul design Facebook

Este un design actual, aerisit, cu mult spațiu liber și, din anumite puncte de vedere, cu butoane mai la îndemână.

Prima impresie a fost plăcută, pentru că mi se părea că Facebook-ul, așa cum era el înainte, a învechit cam mult.

Pentru o parte dintre voi un avantaj ar putea fi faptul că noul design are și versiune dark mode, pe care o activezi cu un singur click. Mie nu-mi place, așa că o prefer pe cea de bază.

Un avantaj pentru mine îl reprezintă acele butoane de sus care mă ajută să ajung mai ușor la notificările de la pagini sau de la grupuri. Practic, dând click pe butonul Pages, acum mi-e mai simplu să văd paginile pe care le administrez și să văd ce notificări și mesaje noi am pe acele pagini, ca în fotografia de mai jos.

Cum mi se pare noul design Facebook după două săptămâni de folosire

După cum vezi în fotografii, în colțul din dreapta-jos apare și un cerc cu un plus. Acolo e mutat Messengerul, iar discuțiile pe care le ai sunt cu chat-heads acum, adică niște cercuri care apar deasupra acelui plus din fotografii, asemănătoare cu cercurile de Messenger de pe smartphone-urile cu Android. Așa ai mai la îndemână Messenger-ul și poți purta discuții mai ușor.

Atât profilele, cât și paginile au o aranjare nouă a design-ului și-mi place că paginile pe care le administrez au un meniu nou, așezat în stânga, care îmi permite să accesez mai ușor anumite setări sau chiar Inbox-ul de mesaje și comentarii.

Dintre funcțiile pe care le folosesc eu de obicei nu am observat alte lucruri pe care să le consider avantaje notabile, dar per total cred că navigarea pe noul Facebook e mai relaxantă cu acest design aerisit.

Ce nu-mi place la noul design Facebook

Un bug destul de supărător pentru cei cărora li s-a activat noul design ar fi faptul că nu mai poți da tag oamenilor în postări (probabil nu au implementat încă funcția asta pe noul design).

Dar cum eu nu dau foarte multe tag-uri de obicei, în puținele dăți în care a trebuit să dau tag am publicat informația de pe desktop și apoi am intrat de pe mobil ca să adaug tag-urile necesare. Dacă ar trebui să fac asta zilnic, ar fi cam supărător, recunosc.

Totodată, la vechiul design foloseam destul de des un buton care marca automat toate notificările ca fiind citite, iar acum trebuie să dau două click-uri pentru a ajunge la el. Nu-i un stres atât de mare, dar e un mic neajuns.

Cum mi se pare noul design Facebook după două săptămâni de folosire

Concluzie

Per total chiar îmi place noul design Facebook, iar asta și pentru că îmi plac, în general, schimbările. Niciodată n-am fost adeptul sintagmei „lasă că merge, de ce să modificăm?”, ci mai degrabă mi-a plăcut sistemul „hai să vedem cum putem îmbunătăți, chiar dacă merge și așa”. Poate și de-aia sunt atât de deschis la astfel de schimbări și-mi place să le experimentez.

În plus, în ceea ce privește Facebook-ul, știm clar că în curând vom fi cu toții obligați să folosim noul design, așa că prefer să încep să mă obișnuiesc cu el de pe-acum, în loc să fiu obligat să-l adopt peste câteva luni și să bâjbâi prin setări când am mare nevoie de niște funcții care acum sunt mutate în altă parte.

Tu ai noul design? Cum ți se pare?

5 Comments

  1. Virgil 18 iunie 2020
    • Cristian Florea 18 iunie 2020
  2. Dan Ciulea 19 iunie 2020
  3. vremea 24 iunie 2020

Leave a Reply