Nu există mijloc de transport ideal

Îmi place tare mult ideea de a face lucrurile cu moderaţie şi de a folosi anumite mijloace de transport atunci când ai nevoie de ele. Deşi sunt un militant al mersului pe bicicletă, sunt conştient de faptul că nu-i întotdeauna cea mai bună alegere de mobilitate în oraş, cu toate că eu o integrez aproape în fiecare zi în deplasările mele. Sunt conştient şi de faptul că stilul de viaţă pe care-l am e cel care-mi dă voie să merg zilnic pe biclă şi că sunt contexte în care ar fi mai bine să las bicicleta acasă, doar că mă încăpăţinez eu s-o iau.

În contextul ăsta îmi place tare mult noua campanie pusă la punct de Comisia Europeană, în care încearcă să comunice faptul că cel mai bun mod de a te deplasa în oraş este printr-un mix de mijloace de transport.

Mi-a plăcut treaba aia cu călătoria de 3km pe jos, pentru că dintr-un motiv pe care nu mi-l pot explica, de fiecare dată când trebuie să ajung undeva în Bucureşti fără bicicletă, mă hotărăsc dacă merg pe jos sau nu în funcţie de distanţă. Adică dacă-s până în 3km, merg pe jos. Dacă nu, găsesc alte variante. :)) Apreciez tare mult faptul că îşi dau seama de importanţa fiecărui mijloc de transport şi că încearcă să arate că cel mai bine e să le foloseşti pe toate în aşa fel încât să fii tu mulţumit.

Totodată, aici au un concurs în care trebuie să-ţi faci un selfie în care să araţi cum te deplasezi tu prin oraş, iar săptămânal oferă prin tragere la sorţi câte-un voucher de 400 de lei la Decathlon. Iar un selfie pentru un voucher de 400 de lei nu sună rău deloc.

Leave a Reply