Volkswagen a făcut într-o revistă o reclamă care-ţi dă wireless
Cum arată primul documentar românesc despre Facebook
Cu toţii avem prieteni care vor să slăbească sau care se hotărăsc brusc să încerce un stil de viaţă mai sănătos. Primul pas pe care-l fac majoritatea dintre ei este să-şi ia adidaşii şi să meargă în parc sau pe stadion ca să dea câteva ture.
Majoritatea renunţă imediat după acest pas, pentru că alergarea nu-i cel mai uşor sport din lume. Dacă nu prea ai alergat în toată viaţa ta, s-ar putea ca după 50m de „ieşit la alergat” să oboseşti, să te doară sub coaste şi să blestemi decizia de a ieşi să faci sport. Mai mult, ai impresia că sportul nu-i pentru tine şi că n-o să reuşeşti niciodată să faci mişcare.
De fiecare dată când începe cineva să-mi povestească despre cum a ieşit la alergat şi a renunţat rapid pentru că i s-a părut foarte greu, îi spun teoria mea despre „nu-i nicio problemă dacă nu-ţi place să alergi”. :)) De vreo două luni îmi tot propun s-o scriu şi pe blog şi cred că azi e momentul.
În sport, ca în orice alt domeniu, e foarte important să faci ce ţi se potriveşte. Într-adevăr, e foarte simplu să ieşi să alergi, că n-ai nevoie de cine ştie ce echipament, dar dacă nu-i pentru tine, înseamnă că ţi se potriveşte alt sport, nu că mai bine renunţi la a face mişcare.
Încearcă să pedalezi, să înveţi să mergi pe role, să mergi la sală, să faci judo, handbal, baschet, Zumba, Kangoo Jumps, Body Art, Khai Bo, X-Tempo, AeroKick, Rebound AAS, Steel Programs, TotalX30, Strike Zone, Summer Abs, KickBox, Freestyler (pe astea de după „baschet” le-am copiat de aici, numai ca să vedeţi cât de mare e varietatea de sporturi care merită încercate. :)) Iar pe lângă ele mai sunt mult mai multe). Deci dacă nu poţi alerga nu înseamnă că ai tu o problemă, să ştii.
Apropo de asta, dacă te apuci de orice alt sport şi mai prinzi puţină condiţie fizică, o să vezi că la un moment dat o să poţi alerga fără probleme (că-ţi place sau nu, rămâne de văzut), atât că tu ai ales calea mai plăcută ca să faci rost de condiţia aia fizică.
Coincidenţa a făcut în aşa fel încât să anunţ tot astăzi şi că pe 14 iunie, în parcul Lumea Copiilor din Bucureşti, o să fie „Cea mai mare oră de sport”, adică un eveniment în cadrul căruia poţi încerca să faci toate sporturile alea pe care le-am copiat eu mai sus. Sigur o să găseşti ceva care ţi se potriveşte. Detalii am scris aici. :D
12 Comments
ieri am batut recordul, 15.800 de pasi :D
Merşi sau alergaţi? Şi cât înseamnă în kilometri? :D
Obisnuiesc sa alerg ori de cate ori am ocazia si iti pot spune ca foarte multe persoane, de toate varstele, fac miscare. De exemplu, in Cluj, pe pista de atletism din parcul Victor Babes tot timpul este cineva care alearga… Este amuzant modul in care abordezi problema, chiar exista cineva, sanatos, care sa nu poata alerga, asa, de placere, nu in competitie?
Dacă există? Sunt o grămadă. :)) Ştiu, stadioanele sunt pline, dar în acelaşi timp sunt foarte mulţi oameni care nu pot alerga. Am eu în cercul meu de prieteni câţiva.
Am reînceput să alerg după ce mi-am luat bicicleta cu care obișnuiesc să fac 10-15 km pe seară. Totuși după 3 km de alergat eram puțin cam obosit și am preferat să admir apusul.
Înseamnă că sincronizarea a fost perfectă. Adică momentul în care ai obosit cu momentul apusului. :))
un lucru foarte interesant care mi se intampla recent, mi-am intensificat antrenamentul . alerg de 4 ori pe saptamana dupa ce vin de la munca, si tin sa spun ca de fiecare data inainte sa alerg, ma simt foarte obosit, dar cand ajung pe, pista parca ma regenerez, si scot mereu timpi mai buni, la ultima mea alergare am scos 20:17 pe 5 km, sunt curios daca voi reusi sa scot mai putin in seara asta:).. Oricum in mare parte din ce ai scris, ai dreptate, e greu sa faci un sport care nu te pasioneaza sau pentru care nu ai nici o inclinatie, dar nu imposibil.
Imposibil nu e nimic, dacă mă întrebi pe mine, iar de multe ori pasiunea pentru un anumit sport vine lucrând. Uite, cum e la tine, te chinui să-ţi baţi recordul şi o faci pentru tine, nu pentru altcineva. Aşa e în orice sport, dacă observi că ai reuşit să ajungi la un anumit nivel, începi să-ţi doreşti să-l depăşeşti şi de multe ori de-aia continui.
Apropo de 20:17, e un timp foarte bun. Nu toată lumea poate alerga cu 4 minute pe kilometru. Felicitări!
P.S.: Ai de gând să participi şi la vreun concurs? Cu timpul ăsta ai putea face treabă bună. :D
Si dupa ce dai de gustul alergatului nu te mai opresti. Partea nasoala la mine e ca dupa ture lungi sau timpi mari la banda cam in doua ore organismul imi cere puternic de mancare si pun la loc caloriile :)
Poţi mânca salate sau lucruri cu puţine calorii. Soluţii există, dar depinde cât de mult îţi doreşti tu să slăbeşti. :D
Am descoperit chestia asta cu alergatul, acum un an. Nu puteam sa dau nici macar 10 minute :)), dar cu fiecare zi parca voiam tot mai mult sa pot alerga si eu ca ceilalti. Am inceput putin cate putin si acum chiar imi vine sa recomand asta. Stiu, este foarte enervant,dar te simti bine dupa ce termini, parca ai mai multa energie. Si nu e valabil doar pentru alergat. Fiecare sport are ceva-ul lui.
Foarte puţini înţeleg partea asta cu „după ce alergi ai mai multă energie”. E foarte adevărată, iar senzaţia e grozavă! :D