Nu-i nicio problemă dacă nu-ţi place să alergi

nu-i nicio problema daca nu-ti place sa alergiCu toţii avem prieteni care vor să slăbească sau care se hotărăsc brusc să încerce un stil de viaţă mai sănătos. Primul pas pe care-l fac majoritatea dintre ei este să-şi ia adidaşii şi să meargă în parc sau pe stadion ca să dea câteva ture.

Majoritatea renunţă imediat după acest pas, pentru că alergarea nu-i cel mai uşor sport din lume. Dacă nu prea ai alergat în toată viaţa ta, s-ar putea ca după 50m de „ieşit la alergat” să oboseşti, să te doară sub coaste şi să blestemi decizia de a ieşi să faci sport. Mai mult, ai impresia că sportul nu-i pentru tine şi că n-o să reuşeşti niciodată să faci mişcare.

De fiecare dată când începe cineva să-mi povestească despre cum a ieşit la alergat şi a renunţat rapid pentru că i s-a părut foarte greu, îi spun teoria mea despre „nu-i nicio problemă dacă nu-ţi place să alergi”. :)) De vreo două luni îmi tot propun s-o scriu şi pe blog şi cred că azi e momentul.

În sport, ca în orice alt domeniu, e foarte important să faci ce ţi se potriveşte. Într-adevăr, e foarte simplu să ieşi să alergi, că n-ai nevoie de cine ştie ce echipament, dar dacă nu-i pentru tine, înseamnă că ţi se potriveşte alt sport, nu că mai bine renunţi la a face mişcare.

Încearcă să pedalezi, să înveţi să mergi pe role, să mergi la sală, să faci judo, handbal, baschet, Zumba, Kangoo Jumps, Body Art, Khai Bo, X-Tempo, AeroKick, Rebound AAS, Steel Programs, TotalX30, Strike Zone, Summer Abs, KickBox, Freestyler (pe astea de după „baschet” le-am copiat de aici, numai ca să vedeţi cât de mare e varietatea de sporturi care merită încercate. :)) Iar pe lângă ele mai sunt mult mai multe). Deci dacă nu poţi alerga nu înseamnă că ai tu o problemă, să ştii.

Apropo de asta, dacă te apuci de orice alt sport şi mai prinzi puţină condiţie fizică, o să vezi că la un moment dat o să poţi alerga fără probleme (că-ţi place sau nu, rămâne de văzut), atât că tu ai ales calea mai plăcută ca să faci rost de condiţia aia fizică.

Coincidenţa a făcut în aşa fel încât să anunţ tot astăzi şi că pe 14 iunie, în parcul Lumea Copiilor din Bucureşti, o să fie „Cea mai mare oră de sport”, adică un eveniment în cadrul căruia poţi încerca să faci toate sporturile alea pe care le-am copiat eu mai sus. Sigur o să găseşti ceva care ţi se potriveşte. Detalii am scris aici. :D

sursa foto

12 Comments

 1. Spanac 10 iunie 2014
  • Cristian Florea 10 iunie 2014
 2. Gigi 10 iunie 2014
  • Cristian Florea 10 iunie 2014
 3. Adi 10 iunie 2014
  • Cristian Florea 11 iunie 2014
 4. ionut 10 iunie 2014
  • Cristian Florea 11 iunie 2014
 5. Gabriel Ursan 11 iunie 2014
  • Cristian Florea 11 iunie 2014
 6. ale 21 august 2014
  • Cristian Florea 21 august 2014

Leave a Reply