Obişnuiesc uneori să răspund unor întrebări puse de cineva cu o altă întrebare. În general fac acest lucru pentru că subiectul îmi permite. Dacă ceea ce sunt întrebat este atât de uşor de dedus încât încape o ironie de-a mea pe-acolo, prefer să folosesc „tehnica întrebării”.
De fiecare dată se găseşte cineva care să-mi spună că niciodată nu se răspunde aşa. De cele mai multe ori, persoana care-mi spune asta este chiar cea care a suportat ironia, încercând din răsputeri să-mi arate că eu sunt cel care a greşit, nu ea, cu întrebarea ei stupidă.
Sunt curios de unde a apărut premisa asta cum că nu ai voie, sub nicio formă, să răspunzi cu o interogaţie atunci când ţi se pune o întrebare.
Scrie prin codul bunelor maniere, sau pe undeva?
Vreo regula nescrisa,cine stie ???
Sau o fi scrisa, da’ nu stiu eu unde. :))
Pe naiba! Si eu deseori raspund tot cu o intrebare. Depinde de situatie: daca ti se pune o intrebare care nu ti se pare tocmai normala sau ok, mi se pare normal sa raspunzi asa! Si mie mi s-a spus asta, dar multe, despre multe se spun…unii chiar inveteaza reguli dupa bunul lor plac
Le inventează ca să nu mai fie ei puşi într-o situaţie penibilă. Probabil îşi dau seama că au pus o întrebare proastă, de-aia apare regula asta.
Nu este politicos sa raspunzi la o intrebare cu o alta intrebare!!
Asta am mai auzit-o, dar nimeni nu mi-a zis de ce. Ai putea sa-mi dai tu un motiv?
Din punct de vedere al politetei aveti perfecta dreptate. In tehnicile de vanzare contraintrebarile se utilizeaza foarte mult. Care este deosebirea intre contraintrebare si sa raspunzi prin alta intrebare?
Păi care e?
Doar mincinosii ,care au ceva de ascuns nu raspund direct intrebarii si incearca sa evite,punand o alta intrebare,incercand sa mai capete timp sa gaseasca un raspuns care sa ocoleasca intrebarea!
Este simplu, o altă întrebare nu este un răspuns; practic, rămâne fără răspuns întrebarea adresată inițial (nu „pusă”).