Nu răspunde unei întrebări cu o altă întrebare

intrebareObişnuiesc uneori să răspund unor întrebări puse de cineva cu o altă întrebare. În general fac acest lucru pentru că subiectul îmi permite. Dacă ceea ce sunt întrebat este atât de uşor de dedus încât încape o ironie de-a mea pe-acolo, prefer să folosesc „tehnica întrebării”.

De fiecare dată se găseşte cineva care să-mi spună că niciodată nu se răspunde aşa. De cele mai multe ori, persoana care-mi spune asta este chiar cea care a suportat ironia, încercând din răsputeri să-mi arate că eu sunt cel care a greşit, nu ea, cu întrebarea ei stupidă.

Sunt curios de unde a apărut premisa asta cum că nu ai voie, sub nicio formă, să răspunzi cu o interogaţie atunci când ţi se pune o întrebare.

Scrie prin codul bunelor maniere, sau pe undeva?

Lasă un comentariu

9 comentarii

 • LoL3X 7 Feb 2012, ora 18:42

  Vreo regula nescrisa,cine stie ???

 • Calivita 8 Feb 2012, ora 16:54

  Pe naiba! Si eu deseori raspund tot cu o intrebare. Depinde de situatie: daca ti se pune o intrebare care nu ti se pare tocmai normala sau ok, mi se pare normal sa raspunzi asa! Si mie mi s-a spus asta, dar multe, despre multe se spun…unii chiar inveteaza reguli dupa bunul lor plac

  • Florea Cristian 8 Feb 2012, ora 17:20

   Le inventează ca să nu mai fie ei puşi într-o situaţie penibilă. Probabil îşi dau seama că au pus o întrebare proastă, de-aia apare regula asta.

 • Mirandolina 25 Feb 2012, ora 13:48

  Nu este politicos sa raspunzi la o intrebare cu o alta intrebare!!

  • Florea Cristian 25 Feb 2012, ora 19:47

   Asta am mai auzit-o, dar nimeni nu mi-a zis de ce. Ai putea sa-mi dai tu un motiv?

 • Moisei Eugen 24 Mai 2012, ora 09:09

  Din punct de vedere al politetei aveti perfecta dreptate. In tehnicile de vanzare contraintrebarile se utilizeaza foarte mult. Care este deosebirea intre contraintrebare si sa raspunzi prin alta intrebare?

 • star 4 Dec 2015, ora 20:06

  Doar mincinosii ,care au ceva de ascuns nu raspund direct intrebarii si incearca sa evite,punand o alta intrebare,incercand sa mai capete timp sa gaseasca un raspuns care sa ocoleasca intrebarea!