„Nu te mulţumi să fii doar bun, fii cel mai bun!”

„Nu te mulţumi să fii doar bun, fii cel mai bun!” 1 | Cristian FloreaUn singur cuvânt poate descrie cartea lui Ştefan Murgeanu, iar acesta este: GENIAL!

Construită pe stil american, lucru pe care-l puteţi observa numai uitându-vă peste Cuprins (pentru că lipseşte cu desăvârşire capitoul 13), cartea este cea mai bună scriere motivaţională pe care am citit-o în ultima vreme.

De remarcat este faptul că te vei lovi de un limbaj uşor de înţeles, care te face să uiţi şi de foame şi de sete, numai ca să termini cartea de citit.

Ştiţi discuţiile alea lungi cu prietenii, în care nici nu vă daţi seama cum trece timpul pe lângă voi? Exact aşa m-am simţit eu citind cartea. Pentru că Ştefan Murgeanu activează şi în Social Media, loc în care interacţionăm foarte des, m-am simţit ca şi cum aş fi stat cu el de vorbă pe tot parcursul acestei cărţi. Lucru pe care nu-l pot obseva când citesc o carte pentru şcoală, a unui scriitor care s-a stins din viaţă înainte ca eu să mă fi născut.

E ca şi cum profesorul tău preferat e hotărât să-ţi predea o lecţie pe care ţi-o alegi singur, cu un titlu format numai numai din întrebările tale, la care el îţi răspunde chiar înainte să începi să întrebi.

E o lectură plăcută, motivantă, pe care ai citi-o până ai învăţa-o pe dinafară, pentru că ştii că te va ajuta întotdeauna.

De apreciat este şi faptul că scrierea nu merge pe ideea „Eşti cel mai bun, deci poţi să-i ignori pe cei din jur”. Aici trebuie să înveţi să colaborezi cu alţii. Trebuie să-ţi înţelegi angajatorii, şefii sau colegii ca să le poţi câştiga încrederea.

Am rămas plăcut surprins când am văzut că se pune foarte mare accent pe gramatică atunci când urmăreşti să obţii un job şi mi-a plăcut faptul că eşti sfătuit să rogi un prieten să-ţi corecteze CV-ul sau scrisoarea de intenţie, dacă tu nu eşti în stare să pui două virgule ca lumea, sau o cratimă acolo unde trebuie. Multe texte motivaţionale nici măcar nu amintesc de gramatică, pentru că merg pe ideea conform căreia eşti cel mai bun, orice-ar crede alţii.

Alt lucru care mi-a plăcut a fost faptul că face foarte multă referire la internet. Cu alte cuvinte, te învăţă să-ţi găseşti un job folosind ceea ce-ţi oferă online-ul. Şi să te perfecţionezi în ceea ce faci, tot cu ajutorul online-ului. Se pune mare accent pe căutările din Google pe cuvinte cheie bine definite, dar vei primi şi link-uri către anumite site-uri de profil, specializate pe ceea ce ai tu nevoie. Vei fi îndrumat spre folosirea site-urilor de recrutare online (gen myjob, yourjob, bestjobs) şi vei primi exerciţii (scurte bineînţeles) pentru a te putea cunoaşte mai bine şi a-ţi putea urmări progresul.

E o carte dedicată oricărei categorii de vârstă şi oricărui statut social. Nu contează că ai deja un job, sau că eşti prea tânăr să ai unul, cartea asta te învaţă ce şi cum.

7 Comments

  1. A.Dragos 6 iunie 2010
  2. Shmen 6 iunie 2010
    • Cristian Florea 6 iunie 2010
  3. Alex Dima 6 iunie 2010
  4. Stefan Murgeanu 6 iunie 2010
    • Cristian Florea 6 iunie 2010
  5. skykery 15 iunie 2010

Leave a Reply