„Nu te mulţumi să fii doar bun, fii cel mai bun!”

Un singur cuvânt poate descrie cartea lui Ştefan Murgeanu, iar acesta este: GENIAL!

Construită pe stil american, lucru pe care-l puteţi observa numai uitându-vă peste Cuprins (pentru că lipseşte cu desăvârşire capitoul 13), cartea este cea mai bună scriere motivaţională pe care am citit-o în ultima vreme.

De remarcat este faptul că te vei lovi de un limbaj uşor de înţeles, care te face să uiţi şi de foame şi de sete, numai ca să termini cartea de citit.

Ştiţi discuţiile alea lungi cu prietenii, în care nici nu vă daţi seama cum trece timpul pe lângă voi? Exact aşa m-am simţit eu citind cartea. Pentru că Ştefan Murgeanu activează şi în Social Media, loc în care interacţionăm foarte des, m-am simţit ca şi cum aş fi stat cu el de vorbă pe tot parcursul acestei cărţi. Lucru pe care nu-l pot obseva când citesc o carte pentru şcoală, a unui scriitor care s-a stins din viaţă înainte ca eu să mă fi născut.

E ca şi cum profesorul tău preferat e hotărât să-ţi predea o lecţie pe care ţi-o alegi singur, cu un titlu format numai numai din întrebările tale, la care el îţi răspunde chiar înainte să începi să întrebi.

E o lectură plăcută, motivantă, pe care ai citi-o până ai învăţa-o pe dinafară, pentru că ştii că te va ajuta întotdeauna.

De apreciat este şi faptul că scrierea nu merge pe ideea „Eşti cel mai bun, deci poţi să-i ignori pe cei din jur”. Aici trebuie să înveţi să colaborezi cu alţii. Trebuie să-ţi înţelegi angajatorii, şefii sau colegii ca să le poţi câştiga încrederea.

Am rămas plăcut surprins când am văzut că se pune foarte mare accent pe gramatică atunci când urmăreşti să obţii un job şi mi-a plăcut faptul că eşti sfătuit să rogi un prieten să-ţi corecteze CV-ul sau scrisoarea de intenţie, dacă tu nu eşti în stare să pui două virgule ca lumea, sau o cratimă acolo unde trebuie. Multe texte motivaţionale nici măcar nu amintesc de gramatică, pentru că merg pe ideea conform căreia eşti cel mai bun, orice-ar crede alţii.

Alt lucru care mi-a plăcut a fost faptul că face foarte multă referire la internet. Cu alte cuvinte, te învăţă să-ţi găseşti un job folosind ceea ce-ţi oferă online-ul. Şi să te perfecţionezi în ceea ce faci, tot cu ajutorul online-ului. Se pune mare accent pe căutările din Google pe cuvinte cheie bine definite, dar vei primi şi link-uri către anumite site-uri de profil, specializate pe ceea ce ai tu nevoie. Vei fi îndrumat spre folosirea site-urilor de recrutare online (gen myjob, yourjob, bestjobs) şi vei primi exerciţii (scurte bineînţeles) pentru a te putea cunoaşte mai bine şi a-ţi putea urmări progresul.

E o carte dedicată oricărei categorii de vârstă şi oricărui statut social. Nu contează că ai deja un job, sau că eşti prea tânăr să ai unul, cartea asta te învaţă ce şi cum.

Lasă un comentariu

9 comentarii

 • A.Dragos 6 Iun 2010, ora 12:37

  Geniala cartea, genial articolul ! Felicitari Cristi ! :)

  Voi achizitiona si eu cartea cred, cat de curand. Cat despre mottoul din titlu mi se pare mai mult decat potrivit pentru fiecare persoana. Degeaba faci ceva bun si te multumesti cu atat, daca nu incerci sa scoti ceva FOARTE BUN !

 • Shmen 6 Iun 2010, ora 12:30

  Acest lucru mi-l spunea si mama… vreau si eu cartea :)

  • Florea Cristian 6 Iun 2010, ora 12:32

   ai putea-o cumpara ca sa-l ajuti si pe Stefan si s-o ai acasa, astfel putand s-o recitesti de cate ori vrei, sau ti-as putea-o imprumuta eu, daca promiti ca ai foarte mare grija de ea (cartile care mi-au placut in mod special au parte de un tratament aparte)

 • Alex Dima 6 Iun 2010, ora 15:55

  Si eu am vrut demult sa o cumpar insa nu am tot amanat. Weekendul asta la tweetmeet cred ca o sa o cumpar pentru ca pare foarte faina :)

 • Stefan Murgeanu 6 Iun 2010, ora 20:33

  guys, you make me blush :)

  Cristian, îţi mulţumesc f mult şi mă bucur nespus că găseşti cartea folositoare

  iar venind de la tine, aprecierile sunt cu atât mai emoţionante :)

  mulţumesc :)

  • Florea Cristian 6 Iun 2010, ora 22:31

   multumesc si eu, pentru ca ai scris-o!

 • skykery 15 Iun 2010, ora 14:53

  Are un pret acceptabil, cred ca o sa o achizitionez si eu :D