Oamenii de la Agerpres sunt chiar de treabă

Aseară am avut ocazia să-l cunosc pe Alex Giboi, General Manager la Agerpres. Agerpres sărbătoreşte 125 de ani de existenţă în 2014 şi pentru că este Agenţia Naţională de Presă a României, este susţinută de stat. Iar pentru că este susţinută de stat, mă aşteptam ca atât în conducere, cât şi în echipa de comunicare, să fie nişte oameni trecuţi de vreo 40 de ani de vârsta tinereţii, care, aşa cum zicea cineva aseară, au uitat să iasă la pensie.

Spre surprinderea şi bucuria mea, m-am cam înşelat în privinţa vârstei celor de-acolo, pentru că la evenimentul de aseară am cunoscut numai oameni tineri, puşi pe făcut lucruri. Nu ştiu dacă aţi observat, dar Agerpres a suferit şi un rebranding anul trecut (logoul celălalt cred că nu mai fusese schimbat din 1889), iar ce-a ieşit e muuuuult peste aşteptări. Au un logo aşa cum trebuie şi un site curat şi navigabil.

Revenind la evenimentul de aseară, pentru că nu împlineşti prea des 125 de ani de existenţă, s-au gândit să lanseze o aplicaţie mobilă de ştiri. Se numeşte Agerpres şi o puteţi găsi atât în App Store, cât şi în Google Play. M-am jucat şi eu puţin prin ea şi-mi place, în primul rând, pentru că e tare intuitivă. Apoi are ştiri bune. N-o să vezi la Agerpres ştiri cu componente de ŞOC!, INCREDIBIL!, CLICK AICI! sau alte cuvinte scrise cu majuscule. Ei încearcă să ofere ştiri cu caracter imparţial, iar asta contează tare mult pentru mine. Iar dacă o să navigaţi în aplicaţie la categoria „Documentare”, o să găsiţi nişte materiale foarte interesante.

Dacă o downloadaţi, să-mi ziceţi şi mie cum vi se pare.

2 Comments

  1. Stoica 13 februarie 2014

Leave a Reply