Oare copiii de azi ştiu să joace „Ţară, ţară, vrem ostaşi”?

Duminică, pe 14 septembrie, are loc pe Şoseaua Kiseleff din Bucureşti un eveniment care se numeşte RuralFest şi care se organizează la iniţiativa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, care vrea să aducă pentru o zi mediul rural în Bucureşti.

Vor fi diverse activităţi interesante, majoritatea dedicate copiilor, dar numai bune de experimentat: ornare de turtă dulce, atelier de ceramică, de metal şi de sticlă, posibilitatea de-a vedea cum se construieşte o barcă, de-a gusta din sarmale, gulaş la ceaun sau borş de peşte, expoziţii de păsări de rasă, porci şi viţei, ponei cu care se pot plimba copiii şi multe, multe alte lucruri.

Printre ele se află şi câteva spaţii amenajate pentru jocuri pentru copii, cum ar fi „Ţară, ţară, vrem ostaşi” sau „Raţele şi vânătorii”. Mi se pare o ocazie bună pentru părinţi să le arate copiilor cum era copilăria înainte de apariţia internetului. Sunt sigur că şi tu ştii câţi genunchi juliţi am avut de la „Ţară, ţară, vrem ostaşi” (mult timp am crezut că îi zice „Ţară, ţară, vrem muştar”, nu ştiu de ce) şi câte certuri au fost în cartier din cauza faptului că la „Raţele şi vânătorii” erau unii care ziceau că n-au fost atinşi de minge, deşi vânătorul ştia clar pe cine a ochit.

Scriu articolul ca să-ţi trezesc puţin spiritul nostalgic şi ca să te invit duminică, pe 14 septembrie, pe Şoseaua Kiseleff (între Piaţa Victoriei şi Strada Arh. Ion Mincu), ca să vezi cum arată o porţiune de sat, adusă la oraş.

Apropo, găseşti aici mai muilte detalii despre eveniment.

Leave a Reply