Oportunitate pentru studenți: cum poți câștiga 4000 de euro de la Penny Market pentru o idee bună

De când eram mic mi-a plăcut să comentez reclame și să studiez ambalajele produselor din supermarket. Deși nu știam foarte multă teorie, încă din liceu am fost atras de felul în care pot fi comunicate anumite produse sau servicii. Și studiam diverse campanii de comunicare, apoi mă gândeam la modul în care le-aș fi făcut eu. N-am scris nicăieri ideile mele și nici nu i le-am povestit cuiva, că pentru mine era doar un exercițiu de imaginație, pornind de la dorința de a-mi antrena continuu mintea.

Și pentru că m-a atras mult domeniul, am ajuns să activez în el și am început și o facultate de comunicare. Facultatea a acoperit o parte mică din golurile pe care le aveam în ceea ce privește teoria comunicării, iar faptul că activez în domeniu mi-a oferit ocazia de a vedea cum sunt gândite campaniile de comunicare pentru branduri. Așa am înțeles cât de important e ca pe lângă teorie să încerci să faci și ceva practic și am văzut cât de mult contează să ai de rezolvat un brief real, venit din partea unui client care chiar există.

De-aia inițiativa Idee de România a celor de la Penny Market mi se pare grozavă, pentru că le oferă studenților oportunitatea de a lucra pe un brief real și de a înțelege mai bine așteptările pe care le are un client de la un comunicator. Ideea inițiativei e simplă: dacă ești student (de licență sau master), poți înscrie până pe 30 septembrie rezolvarea ta la brieful de aici. Cele mai bune 3 idei vor fi premiate astfel: locul I – 4000 €, locul II – 2000 € și locul III – 500 €. După ce ai rezolvat brieful, îl poți urca pe această pagină, iar dacă vrei să citești mai multe despre campanie, te invit să accesezi regulamentul.

Brieful te provoacă să te gândești la câteva produse promoționale inovatoare pe care Penny Market le-ar putea oferi clienților loiali. Adică acel gen de produse pentru care strângi puncte ca să le poți obține și pe care, în general, nu le găsești în altă parte. Dacă aș putea decide eu, aș oferi ca premii promoționale niște perechi de căști super faine, care să fie obligatoriu wireless (în pas cu moda) și pe care să și le dorească cu ardoare clienții tocmai pentru că arată grozav, că sunt în ediție limitată și pentru că se aud impecabil. În plus, un tânăr nu are niciodată destule perechi de căști, iar o pereche de căști wireless reprezintă upgrade-ul pe care ar vrea oricine să-l facă.

Din punctul meu de vedere, pentru un student e o oportunitate grozavă de a se afirma în domeniu și de a începe o carieră cu dreptul. Cum ar fi să-ți pui în CV că ai câștigat o competiție națională de briefuri, pentru un client mare, cum e Penny Market? Ar cântări foarte mult la decizia următorului angajator, trust me.

Pentru că am fost pus de nenumărate ori în situația de a rezolva un brief, îți dau o singură recomandare înainte să te apuci de lucru: fii foarte atent la toate aspectele briefului. Uneori, pentru că-ți vin foarte multe idei bune, ești luat de val și te apuci de treabă, dar uiți de câteva lucruri pe care brandul le dorește de la tine, iar în campania ta nu se regăsesc. Deci recitește brieful după ce alegi direcția în care vrei să mergi, ca să fii sigur că acea direcție acoperă toate cerințele clientului.

Iar dacă nu mai ești student te invit să dai acest articol mai departe, ca să ajuți câțiva studenți talentați să-și completeze CV-ul (și portofelul :D) cu un premiu atractiv.oportunitate pentru studenti de la penny market

Leave a Reply