De-acum am să merg numai cu taximetrişti de treabă. Am găsit soluţia!
Mă baţi aici, sau afară?
Mai ţineţi minte când, pe la sfârşitul lunii august, cu ocazia primului articol video din cariera mea de blogger, spuneam că am cunoscut nişte copii tare pasionaţi de programare şi robotică?
Tabăra aceea s-a terminat, dar Tech School-ul, se pare, a continuat. La sfârşitul stagiului de pregătire de la Bran, fiecare s-a dus acasă şi s-a întors la viaţa sa normală, adică aceea de copil foarte pasionat, diferenţa fiind că fiecare avea acum mai multe cunoştinţe şi mai multă motivaţie.
Ieri a fost a doua ieşire în offline a copiilor care îşi vor pune amprenta peste tehnologiile viitorului, iar de data asta evenimentul s-a ţinut în Bucureşti. M-am bucurat tare mult să-i revăd pe o parte din cei care au format echipa de excepţie de la Bran, dar să-i şi cunosc pe noii veniţi care, dacă ar fi să mă întrebaţi pe mine, au avut mai mult decât oricine de muncit pentru a ajunge la evenimentul ăsta, pentru că au pornit de la zero (fără pregătirea din august) şi au reuşit să se încadreze în topul celor mai buni 20 de copii pasionaţi de programare şi robotică din ţară.
Ce legătură are chestia asta cu titlul?
La Cool School (că aşa s-a numit ieşeala de ieri), cei 20 de viitori savanţi despre care vă spuneam mai sus au avut ocazia s-o cunoască pe Aurora Simionescu, cercetător în astrofizică şi cosmologie – Stanford University, NASA/Einstein Postdoctoral Research Fellow (care, apropo, o să părăsească NASA pentru Tokyo, unde va ajuta Ageţia Spatială Japoneză să ducă la bun sfârşit proiectul unui satelit care urmează a fi lansat). Totodată, copiii l-au cunoscut şi pe Adrian Buzatu, cercetător la CERN, loc în care studiază Bosonul Higgs.
Pentru tine numele astea s-ar putea să nu reprezinte nimic, dar gândeşte-te la românii care practică cel mai bine în străinătate un lucru de care tu eşti foarte pasionat, apoi întreabă-te câte ocazii ai avut să-i cunoşti când aveai între 12 – 19 ani, atunci s-ar putea să începi să înţelegi.
Ieri am învăţat că pasiunea pentru ceva îţi aduce beneficii, iar de la regula asta nu se abate nimeni. Tot ce trebuie să faci este să munceşti ca să fii cel mai bun. Iar munca asta, fiind făcută din pasiune, o să fie un fel de joacă pe care trebuie s-o iei în serios, nimic mai mult.
UPC România, prin organizarea Tech School, are grijă să nu lase nişte minţi geniale să fie descurajate, iar lucrul ăsta nu face decât să ajute la dezvoltarea noastră, ca popor.
Tu ce pasiune ai şi cât de mult munceşti pentru ea?
6 Comments
Eu pasiuni mele(programarea web) ii acord aproape tot timpul liber.
Şi nu te simţi împlinit la final de zi pentru că faci asta?
Pasiunile mele sunt: muzica, fotografia si bloggingul. Deocamdata nu am scos niciun profit din ele, dar sunt sigur ca toate vor fi la timpul lor. Trebuie doar sa le acord interesul.
Sigur vor apărea şi beneficiile, nu-ţi face griji.
Suntem prea putini care ne urmam pasiunea cu „pasiune”. Actiuni dinastea ar trebui sa intample mai des si in mai multe domenii. Este nevoie de asa ceva pentru tinerele generatii.
Ar trebui, dar ne bucurăm, momentan, cu ce avem. Poate uşor-uşor vor începe tot mai mulţi să organizeze evenimente de acest gen.