Peripeţii în RATB

Se făcea că era jumătatea lui iunie într-un an nu foarte departe de acesta (2008) iar eu, hoinăream de vreo trei zile prin Bucureşti pentru că aveam să particip la un concurs de atletism care se ţinea acolo.

Eram cazat pe undeva pe lângă Arcul de Triumf, la o şcoală al cărei număr acum nu mi-l mai amintesc, iar până la stadion nu făceam mai mult de 10 minute. Repetam drumul zilnic, admirând frumos copacii înfruziţi din acea perioadă, ascultând (de voie, de nevoie) manelele ce ieşeau pe geamurile şoferilor şi nu deviam niciodată de la traseu chiar dacă aveam câte ceva de îndurat.

Până aici totul este normal … drumul era scurt, aglomeraţia, aglomeriaţie, iar antrenamentul, antrenament. Durerea începea în momentul în care, după atrenament trebuia să merg la masă. Mâncam la o cunoştinţa de-a domnului antrenor tocmai prin Ferentari şi aveam ceva de mers. Luam metroul nu ştiu câte staţii, coboram la Apărătorii Patriei (parcă) şi de acolo mergeam cu RATB-ul cale de încă vreo câteva staţii.

Deobicei drumul cu RATB-ul era cel mai criminal dintre toate. În Ferentari au nişte vehicule de-ţi vine să-ţi tragi palme, mai ales cel cu care trebuia eu să merg (141). Praful ieşea de peste tot, îngrămădeală … întotdeauna, ţigani … nu mai zic (nu vreau să par rasist la faza asta) şi drum destul de obositor.

Eram îmbracat în blugi, cu un ghiozdan în spate şi un tricou (nu-i mai ţin minte culoarea) şi am intrat în mulţimea, parcă, de nepătruns pentru a ajunge la destinaţie. N-am simţit nimic altceva decât coate, miros insuportabil, căldură, praf, mai era câte o persoană care se ţinea de mine ca să nu cadă şi cam atât. Ajung, fericit că am ieşit cu viaţă din acea junglă. Mă uitam dacă mai sunt întreg. Bag mâna în buzunarul de la spate … era gol :| … îl încerc pe celalt … la fel de gol. Mă uit în giozdan, nu era :-? dispăruse … parcă fusese înghiţit de cinea sau ceva, nu-l găseam şi nu-mi puteam imagina unde este. Ştiam că-l pusesem în buzunarul din spate înainte să mă urc în RATB, iar acum lipsea. Este vorba despre pachetul meu de gume pătrăţos (era Orbit Professional :> ) care acum era de negăsit.

M-am gândit … o fi crezut cineva că am portofelul, a băgat mâna şi l-a scos. Am văzut eu că un om grăbit a zbughit-o deodată de lângă mine şi a coborât la prima staţie dar nu ştiam care e faza. O fi fost dezamăgit peste măsură când a vazut că s-a ales numai cu un pachet de gume. Spre nenorocul lui, banii niciodată nu-i ţin la spate tocmai din această cauză.

Oare câţi astfel de oameni sfârşesc fără portofele? La mine a fost un caz fericit pentru că tot ce îmi lipsea era pachetul de gume dar pentru un om cu salariul deabia scos de pe card cred că ar fi o tragedie să rămână fără portofel doar pentru că a intrat în îmbulzeală.

Well … aveţi întâmplări asemănătoare? Ne-aţi putea povesti? Ce părere aveţi despre RATB-uri?

Lasă un comentariu

16 comentarii

 • Doar Adi 29 Ian 2009, ora 23:11

  N-am mai mers cu un RATB de prin 2005 cam asa. Nu glumesc, unde am nevoie sa merg, by car nene :))

  De la mine poti citi: Hai dă banii şi ai medie MARE!

 • andrei 30 Ian 2009, ora 00:44

  Sincer nu mi sa intamplat niciodata sa fiu furat …insa de furat am mai furat :P . RATB – SUCKS ! , eu am luat amenda ca nu am taxat biletul , nu am taxat fiindca nu mergea aparatu de langa scaunul respectiv si nu puteam sa trec prin aglomeratie sa ma duc la altu .. cam aiurea si miroase naspa , aici sunt de aceasi parare cu tine.

  De la mine poti citi: finala-eurovision-2009

 • sk8ing.ro 30 Ian 2009, ora 00:49

  foarte adevarat din pacate si din ce in ce mai des situatia asta :(

  nu am avut ‘norocul’ sa mi se intample pana acum, sper am acelasi noroc in continoare :))

  De la mine poti citi: Steven Webb Profile

 • Tzontzyca 30 Ian 2009, ora 09:58

  Nu mi s-a furat nimic pana acum in RATB … pana acum vreo 2 ani umblam fara bilet , fara abonament …ma descurcam eu :)
  Aglomeratia,mirosul si restul ..nah … nu avem ce face !

 • manhst 30 Ian 2009, ora 13:25

  Mie nu mi-sa intamplat nimic, dar veiosoarei mele da ,i-a fost furat un LG Choholate ,din nefericire a observat ca nu il mai are tocmai acasa8-| .

 • Grim_Cris 30 Ian 2009, ora 16:38

  România… 8-|

 • jante 30 Ian 2009, ora 16:59

  multi au ramas fara telefon, fara portofel dupa o calatorie cu RATB-ul, dar fara pachetul de guma n-am mai auzit :))

 • Grim_Cris 30 Ian 2009, ora 17:47

  auzi acum :))

 • tudor 31 Ian 2009, ora 00:54

  RATB e ok, dar sa vezi in tranvai…

  De la mine poti citi: Dropdreads @ Suburbia 5 Februarie

 • SteeL 31 Ian 2009, ora 20:30

  Ferentari este exact ca in Bronx,America. Daca pricepi asemanarea

  De la mine poti citi: Evoluţia omenească

 • Tutoriale 31 Ian 2009, ora 21:16

  Romania:-:

  De la mine poti citi: Microsoft, in top 5 spammeri cu serviciul Live

 • verona 1 Feb 2009, ora 21:00

  eu am avut o experienta grozava cu RATC(COnstanta). nici macar nu aveam de unde sa-mi iau bilet si urc si eu in graba in autobuz si gata cum a inchis usile autobuzul cum sar aia pe mine…ma duc pana la mama drecului in mamaia si apoi ma ameninta ca ca ma duc la mascati daca nu le dau 500 mii[-(…si dupa ce le dau banii cica …”uite dute cu soferul pana unde ai nevoie…”

  experienta ce m-a lasat fara bani de baut:-<

 • Grim_Cris 1 Feb 2009, ora 22:01

  cum să-i dai banii? Nu i-ai cerut o legitimaţie ceva? Eu îl puneam să-mi demonstreze că e controlor sau chestii :D

 • InFloent 19 Feb 2009, ora 11:31

  Am avut norocum sa ma caute in buzunarul de la spate. L-am simtit si l-am lasat… dar a avut ghinionul sa gaseasca doar o batista folosita:d

 • Grim_Cris 19 Feb 2009, ora 11:58

  inseamna ca n-a fost prea expert daca l-ai simtit …. totusi bine ca nu ti-a luat nimic de valuare ;))

 • Enormous 5 Oct 2010, ora 22:23

  Incercam sa imi dau seama daca e o povestire amuzanta sau nu…faptul ca am avut mult timp ocazia sa merg cu RATB-ul ma face sa concluzionez ca e de-a dreptul trist…din pacate e un loc potrivit ca sa vezi rautatea umana in forma pura. Nu vreau sa lungesc postul desi sunt profund rau de fel…cel mai bine sa aveti grija de voi si sa va vedeti de treaba voastra pana ajungeti cu bine unde trebuie mers…intrucat Bruce Willis a iesit la pensie.