Mi-ar fi plăcut să existe Festivalul Narativ când eram eu copil

În clasele primare și în școala generală nu m-am înțeles prea bine cu cititul. Asta se întâmpla în special pentru că uram cărțile care făceau parte din programa școlară și în mintea aia a mea de copil credeam că toate cărțile sunt plictisitoare, așa cum erau și cele pe care eram obligat să le citesc. Apoi am descoperit că există și cărți bune și am descoperit și pasiunea pentru citit. Totuși, am reușit să ratez cu brio mare parte din cărțile copilăriei, tocmai pentru că nu mi-a picat în mână ce trebuie.

Acum copiii au o mulțime de alternative când vine vorba de lectură și pot descoperi (chiar și pe internet) o mulțime de titluri faine și de autori care merită atenție. În plus, acum există Narativ – Festivalul de lectură pentru copii, care mi-ar fi plăcut să existe și pe vremea mea. Sau măcar să se facă în Focșani ceva asemănător.

Festivalul Narativ va avea loc la Librăria Cărturești Verona în perioada 21-27 septembrie și va cuprinde o serie de activități gratuite susținute de pedagogi non-formali, artiști, specialiști în educație și psihologia copilului.

Se vor face o mulțime de activități interactive, printre care Teatrul Cititorilor, Roman Grafic, Storytelling, Rime și Ghicitori pentru dezvoltarea fluenței timpurii, spectacole lectură, dar și conferințe dedicate părinților și cadrelor didactice prin care se prezintă tehnici de încurajare a lecturii în rândul celor mici.

Festivalul li se adresează copiilor cu vârste cuprinde între 8 și 14 ani, părinților, dar și profesorilor. Participarea este gratuită, iar înscrierile se fac aici.

Cum eu am trecut de ceva timp de vârsta de 14 ani, m-am gândit să dau informația mai departe, că poate mai sunt părinți printre cititori cărora le-ar plăcea să meargă cu copiii la festival. :D

Print

Tags:

Leave a Reply