Acum poți face portrete cu fundal încețoșat pe Instagram

Funcția de portret cu fundal încețoșat a luat amploare în ultimii doi ani, de când Apple a introdus pe iPhone 7 Plus posibilitatea de a face portete care să scoată în evidență subiectul. Ulterior, multe smartphone-uri au introdus această funcție by default, iar acum două zile Instagram a anunțat că le permite utilizatorilor să facă astfel de fotografii direct într-un Insta Story.

Din păcate, funcția nu este valabilă pentru toate smartphone-urile de pe piață, dar poate fi folosită și pe smartphone-urile care nu oferă această posibilitate din fabrică. Spre exemplu, modelele de iPhone care permit realizarea unei fotografii cu fundal încețoșat pe Instagram sunt iPhone SE, 6S, 6S+, 7, 7+, 8, 8+ și X. Pentru device-urile cu Android, cei de la Instagram spun doar că funcția e valabilă pe anumite device-uri, dar nu oferă o listă a acestor device-uri. Așa că soluția ar fi să verifici pur și simplu dacă telefonul tău e compatibil cu această funcție.

Ca să faci asta, în primul rând trebuie să te asiguri că ai Instagramul actualizat la cea mai recentă versiune. Acum deschide aplicația, apasă pe butonul de realizare a unui Insta Story (butonul plus, din colțul din stânga-sus), apoi caută în partea de jos a ecranului funcția Focus (sau Focalizare). And that’s it! :D

portrete cu fundal incetosat pe instagram

Detalii despre noua funcție poți găsi și în anunțul oficial făcut de către cei de la Instagram, aici.

Leave a Reply