De ce ar fi bine să vii și tu la Social Media Summer Camp
Cum ar fi să vii și tu la primul turneu internațional de polo pe bicicletă din București?
Update: Câștigătoarea tabletei este Deniza. Felicitări! Și mulțumesc tuturor pentru faptele bune pe care le-ați povestit. Extragerea a fost făcută prin random.org, iar filmarea este disponibilă la cerere.
Am citit la Cristi despre faptul că se testează în București un produs care nu s-a mai folosit nicăieri în lume și care o să schimbe foarte mult modul în care nevăzătorii circulă cu mijloacele de transport în comun. Tehnologia se numește iBeacon și este dezvoltată de clujenii de la OnyxBeacon. Ce-au făcut? Au montat 40 de dispozitive iBeacon pe 40 de troleibuze din București (liniile 86 și 90, acolo unde este și un liceu pentru persoane cu deficiențe în vedere), iar nevăzătorii care au instalată pe smartphone o aplicație specială (încă e în teste, dar va fi făcută publică la momentul potrivit) primesc o notificare audio pe telefon care le spune ce troleibuz se apropie de stația în care se află.
Mai mult, în momentul în care troleibuzul ajunge în stație, acesta începe să emită un semnal sonor, ca să-i indice nevăzătorului unde trebuie să se urce. Practic, dacă vin 3 troleibuze, iar nevăzătorul și-a setat în aplicație că vrea să meargă cu 86, troleibuzul 86 dintre cele 3 va identifica faptul că e un nevăzător care vrea să urce în el și va începe să scoată un bip.
Ideea mi se pare foarte tare și mult mai important e faptul că o mână de români au creat-o și-au implementat-o. La sfârșitul anului, dacă după perioada de teste se va dovedi utilă (nu văd de ce n-ar fi, dacă mă întrebați pe mine), va fi implementată peste tot.
Am ales să-ți povestesc despre asta din două motive:
1. Pentru că e o soluție de-a noastră care îi ajută foarte mult pe nevăzători;
2. Pentru că am fost provocat de METRO să găsesc IMM-uri care au desfășurat acțiuni de CSR. Un IMM e o companie cu mai puțin de 250 de angajați și o cifră de afaceri în 2014 mai mică de 50 de milioane €. Motivul pentru care am fost provocat e simplu: METRO caută cât mai multe IMM-uri care au desfășurat acțiuni de CSR ca să le premieze. Programul se numește METRO – Starurile Comunității, iar valoarea totală a premiilor este de 70.000 de lei.
Acum hai să te provoc la un concurs
Lasă un comentariu la această postare până pe 19 iunie, ora 20:00, în care să-mi povestești despre un IMM sau o persoană care a făcut un bine comunității. Ca să te ajut puțin, „a făcut un bine” ar putea însemna:
– deservirea comunității locale;
– furnizarea de servicii, prețuri și produse unice, contribuind la bunăstarea cartierului
prin programe de incluziune sociala;
– sprijinirea și sponsori zarea evenimentelor locale;
– a da dovadă de curaj moral/a-i ajuta pe ceilalți;
susținerea persoanelor defavorizate;
– participarea/organizarea de festivaluri sau alte evenimente pe plan local;
– contribuirea la păstrarea curățeniei în comunitate;
– restaurarea siturilor istorice sau participarea la strângeri de fonduri;
– acordarea de beneficii speciale persoanelor fără adăpost;
După încheierea perioadei de desfășurare a concursului, voi face o tragere la sorți cu ajutorul random.org, iar persoana care va fi extrasă va fi premiată cu o Tabletă Lenovo IdeaTab A3300, 1 GB RAM, 8 GB, pe negru. Practic, poți câștiga o tabletă doar pentru că-mi povestești despre cineva care a făcut fapte bune. Regulamentul concursului poate fi citit aici.
Dar ar fi util dacă ai da articolul acesta mai departe, că poate share-ul tău ajunge la o persoană care deține un IMM și care se înscrie în programul METRO. Nu de alta, dar îl ajuți și tu pe el, dacă el a făcut un bine comunității.
33 Comments
Citind doar statusul pe facebook și apoi postarea asta, prima persoană care mi-a venit în minte este tatăl meu. Acesta deține o firmă, undeva la 200 de oameni, însă mulți dintre ei sunt defavorizați și îi ține doar pentru faptul că le poate oferi o pâine. Mai mult decât atât, poate nu o să-ți vină să crezi, dar paznicul este în scaun cu rotile, având ambele picioare tăiate. De câte ori a avut vreunul dintre ei o problemă acasă, cu copiii sau ceva probleme de sănătate, tata s-a ocupat personal de spitalizarea lor și le-a trimis lemne pe timpul iernii și bani pentru a-și continua studiile; lucruri pe care le vezi foarte rar. A contribuit de asemenea la ridicarea noii clădiri de la Mănăstirea Brazi, e un fel de ctitor. :D Sunt foarte multe de zis, multe lucruri pe care nici eu nu le știu, însă cred că e suficient oricum. De voi câștiga sau nu, pentru mine el oricum e cel mai de preț cadou pe care mi l-a oferit viața. :)
Peste la toate evenimentele la care ajung întâlnesc oameni care au activități cu impact și toate ajută la dezvoltarea comunității. Însă de data aceasta voi povesti despre o persoană care mi-este dragă și pe care, în demersurile ei, am ales să o ajut.
Eu sunt pasionat de vorbit în public, și recent am aflat de un concurs de oratorie, însă am fost dezamăgit pentru că aveam vârsta prea mare pentru a participa ( era pentru liceeni ). Cu toate acestea, am ales să mă duc pentru că eram curios cum se descurcă liceeni atunci când vine vorba de oratorie. Atunci a fost momentul în care am întâlnit-o pe Christiana Spătărelu.
Este o fată de numai 17 ani, ce locuiește în Filiași și făcuse naveta până în Craiova pentru a participa la respectivul concurs, unde a luat locul 2. Am aflat despre ea că face voluntariat de la 15 ani și că s-a tot implicat în foarte multe proiecte, așa că m-am decis să-i fiu alături.
Și când m-am decis să-i fiu alături, am aflat că tocmai se ocupa de un proiect, în Filiași, o activitate de o zi în care implica liceeni de-o seamă cu ea în workshop-uri în care erau implicați totodată copii cu vârste mult mai mici. Și astfel, a reușit să unească două generații foarte tinere și să îi facă să înțeleagă mai multe despre teambuilding.
Asta s-a întâmplat luna trecută, cu proiectul respectiv participând la un concurs la care a luat un premiu de 1500 de lei. Și pentru că proiectul a mers atât de bine, participanții și-au dorit să se întâmple și a doua oară, astfel că luna aceasta două generații tinere se vor uni din nou pentru a înțelege mai multe despre responsabilitatea muncii în echipă.
Probabili sunt niște pași mici pe care Christiana îi face, însă pentru orașul ei natal înseamnă foarte multe, Filiașiul bucurându-se de câteva activități minunate în plus.
Ma bucur ca in viata de zi cu zi am sansa sa intalnesc oameni extraordinari care sa faca ceva pentru comunitatea din care fac parte. Un astfel de om este @Daniel Mitre care a creat un proiect „Terapie pentru Ingeri” de la ideea ca fiecare dintre noi poate deveni prietenul unui copil special pe care să-l accepte și să-l susțină. Proiectul de adreseaza copiilor cu dizabilitati din Arad (pentru moment) si ofera
servicii de kinetoterapie și masaj copiilor cu dizabilități, în mod gratuit. Proiectul propune un 1 stagiu de 12 luni în care vor fi implicați beneficiarii, urmând ca aceștia să beneficieze de servicii de kinetoterapie și masaj terapeutic săptămânal, cu sprijinul unui personal calificat stabilit în funcție de necesitățile ivite și disponibilitatea fiecăruia, dar si organizarea de seminarii periodice cu părinții beneficiarilor, în scopul informării și acumulării de noi cunoștințe menite să îi sprijine în demersul lor de a oferii copiilor o viață mai bună.
Cu siguranta la nivel local dar si national astfel de proiecte sunt un semnal de alarma ca si cei cu nevoi speciale au nevoie de ajutor si de sprijinul nostru. Ceea ce ma incanta este impactul acestui proiect si faprul ca prin el, Daniel Mitre, le face viata mai frumoasa si mai usoara celor cu dizabilitati. Mei multe detalii gasiti pe .
Ma gandesc la prietenii nostri,cei care strang maldare de pet-uri, doze etc si le duc la cateva zeci de km departare la un centru de colectare,doar asa ca sa nu le arunce la gunoi…fara bani,fara alt interes. Respect!
Am o prietena care ar da celorlalti si ce nu are. O stiu de mult timp si nu are foarte multi bani, insa daca intalneste pe cineva pe strada care cerseste bani imediat ii ajuta. Uneori le da mancare, alteori bani. Unoeori trece pe langa ei, dar se intoarce dupa 30 de secunde pentru ca nu poate sta nepasatoare. Imi amintesc ca imi povestea intr-o zi cum in drumul ei spre posta a vazut o doamna in varsta ce se ajuta de cadru de mers. Femeia nu cerea nimic, pur si simplu mergea pe strada, asa ca nu i-a dat bani, dar a privit-o cu mila. Cand s-a intors de la posta a trecut din nou pe langa ea. De aceasta data avea in fata si niste galeti cu bujori. Vazuse bujori toata ziua la metrou, dar s-a gandit ca nu are sens sa cumpere, poate sa faca altceva cu 5 lei. A trecut pe langa doamna si dupa cativa pasi s-a intors sa cumpere 5 bujori. „Ea avea mai mare nevoie de bani decat oamenii de la metrou. Am simtit eu „.
Nu mi-a fost dat de prea multe ori sa intalnesc oameni cu suflet. Tocmai de aceea cred ca ma marcheaza mult mai usor cand cunosc unul. Si, de cateva luni, ma marcheaza aproape zilnic. Numele lui e Nae. Si e mecanic. De biciclete. Repara orice, oricand,oricui. Nu conteaza daca cunoaste sau nu persoana respectiva, sau daca are altceva de facut. Conteaza ca poate ajuta, si dupa cum spune el, ca poata oferi un zambet cuiva. De curand, unul din prietenii lui a intrat intr-un impas psihologic,financiar,cam de toate felurile. Si ca sa-l ajute,i-a restaurat un Pegas. De ce? Ca sa poata ajunge mai usor la locul de munca, sa nu mai plateasca transportul in comun. Faptele lui bune nu se opresc aici. Nu-i zi in care, ajuns la gara sa nu ajute batranele cu bagaje, zile in care sa nu aduca un zambet pe fata oamenilor strazii, si mai ales nu exista zile in care sa ma faca fericita!
Prietenul meu, Ovidiu, în calitatea lui de muzeograf, prin entuziasmul lui a făcut posibil ca beneficiari ai sistemului de protecție a copilului să fie angajați în instituții prestigioase de cultură, să fie recunoscuți ca membri cu drepturi egale în societate, a dat bani din puținii lui bani pentru a face un bine oricui a avut nevoie de el, a recunoscut drepturile celor hiv pozitivi, a coordonat proiecte cu implicarea celor cu dizabilități, a găsit înțelegere pentru o masă caldă, a avut o vorbă bună, a implicat politicieni locali în sprijinirea unor proiecte umanitare și multe altele pe care eu nu mi le amintesc sau nu le știu pentru că în marea lui modestie le-a ascuns în sufletul lui.
Wow, s-au strâns niște super comentarii până acum. Mulțumesc! Sunt curios și câți antreprenori cu inițiative faine vom găsi. :D
Cunosc un om deosebit, numele lui este Daniel Someşanu și face o treeabă foarte faină pentru oameni săraci. Masa Săracilor este un poriect în Cluj, Florești, Oradea, Satu Mare și Timișoara, mulți primesc o mâncare caldă, vedeți mai multe pe site. Multă sănătate
O sa o mentionez pe Veronica Soare de la minuni.ro care ajuta animalute de pe strada, copilasi fara posibilitati materiale si oameni frumosi care au nevoie de bani sa se faca bine. E viata ei sa organizeze campanii umanitare
Binefacatorul pe care vreau sa-l mentionez in aceasta postare nu are nume, e o comunitate de OAMENI care oferă șansă la viață celor care se află în impas din punct de vedere medical. Acest binefacator colectiv are reprezentanti din toate paturile sociale, dar mai mult din randul persoanelor cu venituri mici invizibile si ignorate din cauza modului comun de trai de multe ori cand se deplaseaza prin localitati. Tin să dau ca exemplu la aceasta provocare a ta : comunitatea donatorilor de sânge din țară, o comunitate din care si eu fac parte și pe care mă lupt mereu să o maresc numeric!
Din păcate, sunt puţini acei care fac lucruri bune şi din suflet pentu ceilalţi.
Spre exemplu, de multe ori când merg cu acasă cu trenul, îmi încarc geanta cu mâncare şi în gările în care opreşte trenul cobor şi las mâncare căţeilor din gări. Îi cunosc deja şi de fiecare dată sunt tare bucuroasă că pot să le dau ceva să mănânce. Fac un suflet nevinovat fericit.
În Cluj-Napoca, pe stradă, de multe ori mă întâlnesc cu bătrâni care vând flori sau pungi de fasole. De fiecare dată mă opresc şi le las bani fără să iau nimic în schimb, sunt neajutoraţi şi nimeni nu face nimic în privinţa asta.
Îi ajut pe toţi cei care îi întâlnesc şi au nevoie de ajutor cu tot ce îmi stă-n puţinţă. Dacă fiecare dintre noi ar face la fel, ar exista mulţi oameni fericiţi. Numai bine!
Salut Cristi! Vreau să spun că e foarte interesantă ideea ta. Și dacă mergi pe principiul de a dărui în acest concurs, voi face și eu același lucru la rândul meu. Am telefon, tabletă, calculator…etc. Am făcut și fapte bune, nu mă laud, dar faptele bune trebuie ținute pentru tine. Mă gândeam că dacă va exista posibilitatea sa câștig această tabletă, să o dăruiesc cuiva care chiar are nevoie de ea sau chiar și-o dorește dar nu își poate permite acest lux. Succes tuturor!
Salutare, Andrei! Mulțumesc mult pentru comentariu, dar cred că fără o poveste nu te pot include în tragerea la sorți. Nu trebuie neapărat să povestești despre o faptă bună pe care ai făcut-o tu. Poți vorbi și despre o faptă bună făcută de o firmă (așa cum am scris și eu în articol) sau un prieten.
Vreau să povestesc despre prietena mea Ani. O cunosc de aproximativ 10 ani, la început am colaborat cu ea la fostul loc de muncă. Apoi am rămas prietene pentru că era o continuare firească a relației noastre. Acum un an s-a gândit să oficializeze cumva eforturile ei de a-i ajuta pe semeni. A înființat Asociația Misena, despre care puteți afla mai multe aici: . Eu nu pot să o ajut material în demersurile ei, dar aș vrea să fac cunoscut faptul că există astfel de oameni. Oameni care au afaceri, dar se gândesc și la binele celorlalți. Care sacrifică un weekend alături de familie pentru a împărți flyere. Ani Panduriță e unul din ei, și sunt mândră că pot să o numesc prietena mea. God speed!
Eu vreau sa vă povestesc despre o echipă faină, echipa Teach for Romania.
Ce fac ei? Teach for Romania recrutează tineri români valoroși, îi pregătește ca învățători sau profesori model și îi sprijină pentru a deveni factori de transformare în educație ( aceştia sunt pregătiţi să ofere oportunităţi şi perspective unor copii din medii defavorizate, cu mai puţine şanse de reuşită în viaţă). Proiectul este implementat în România de un an şi deja au rezultate foarte bune. Au profesori în şcoli din zone pe care ceilalţi le evită (pentru că sunt în sate unde se ajunge destul de greu sau pentru că sunt foarte mulţi elevi de etnie rromă) şi unde sunt probleme destul de grave (rata abandonului şcolar ridicată, droguri, proxenetism etc.).
Sunt o echipă foarte faină, cu oameni din toate zonele ţării şi îi puteţi cunoaşte şi voi, dacă vă înscrieţi ca voluntari, participând la evenimentele organizate de ei pentru a strânge fonduri sau devenind profesori Teach (acest lucru este posibil doar la anul, pentru că înscrierile din anul acesta sau terminat). Puteţi afla mai multe detalii aici http://teachforromania.org/
La mine în oraș la început de an primăvara asta a avut loc un eveniment „Curățarea lacului de către Rădăuțeni„ o inițiativă laudabilă ar spune multă lume.Totul a început pe facebook cu o invitații multe la eveniment s-au strâns mulți voluntari care vroiau să participe…ce sa vezi cu doua zile înainte de eveniment primăria a trimis serviciul de salubritate să facă curat în zona respectivă – deci se poate dacă se ia atitudine!
Apoi In ziua evenimetului voluntarii care au spus ca vor participa au strans ce mai ramasese dupa angajatii serviciului de salubritate si asa a fost curăţat lacul din orasul meu după mulţi ani de stat in paragină. Totul datorita facebook-ului.
Lafarge-ul se implică activ în proiectele în care este vorba despre mediu. Cel puțin prin zona mea, la Târgu-Jiu, se întâmplă asta. Ei sunt primii, ca și companie, care susțin programul Let`s do it în Gorj. Dau mănuși, saci și alte cele tuturor celor care se implică și, în plus față de asta, își scot proprii lor oameni, alături de familiile lor, să facă curat prin oraș, prin păduri etc. Ca să-i motiveze organizează concursuri între ei și cea mai implicată familie (care a strâns cel mai mult gunoi) primește premii.
Mi se pare foarte tare chestia asta :D.
Salut! As dori sa propun „Cuptorul de paine Burcioaia”, dezvoltat ca parteneriat intre Crucea Rosie Vrancea si OMV Petrom.
Afacerea sociala „Cuptorul de paine Burcioaia” urmareste sa creasca calitatea vietii locuitorilor, prin asigurarea produselor traditionale de panificatie la un pret avantajos pentru ei si prin crearea a minim 3 locuri noi de munca, oferite unor persoane vulnerabile, care întâmpina dificultati in gasirea si pastrarea unui loc de munca.
Burcioaia este un cartier defavorizat al Mun. Adjud, fost sat aflat la cativa km de Mun. Adjud si care se confrunta cu probleme legate de somaj, lipsa locurilor de munca dar si lipsa unor facilitati in zona – una dintre acestea din urma fiind chiar lipsa unei brutarii, locuitorii de acolo fiind nevoiti sa parcurga cativa km pentru a-si cumpara o paine. Pentru detalii mai multe:
COBI Bicycle – primul centru de reciclare al bicicletelor din Romania
COBI Bicycle este initiativa a doi tineri voluntari care si-au propus sa reconditioneze si sa recicleze bicicletele cu poveste. Mai multe despre povestea lor:
Pe langa reciclarea si reconditionarea bicicletelor, acestia au multe initiative sociale prin care doresc sa contribuie la reducerea impactului asupra mediului inconjurator si sa transforme Romania intr-o tara in care oamenii sa mearga mai mult pe bicicleta. :D COBI Bicycle sustine comunitatea SOS Satele Copiilor cu biciclete, intretinerea gratuita a acestora, iar pentru copii mai mari au si un program de ucenicie.
In 2014 au castigat Social Impart Award organizat de Impact Hub Bucuresti, iar in momentul de fata isi dezvolta afacerea prin intermediul Incubatorului de afaceri din cadrul Universitatii Alternative: http://universitateaalternativa.ro/incubatorconcurs/
FAN COURIER!Stiu ca au donat de Craciun pentru un copil bolnav o suma considerabila si mai stiu, de pe vremea cand eram angajatul lor, bunurile ramase intregi din coletele deteriorate pentru care au platit despagubirea le doneaza oamenilor din zone defavorizate
Salve, Ar fi la #medias o serie de IMM-uri:
0. Konsta Splendid – zeci de mii de euro in renovarea Spitalului, in actiune de caritate si sustinerea evenimentelor
1. Dafora Turism – sprijina prin premii si ajutor logistic majoritatea evenimentelor din oras: Crosul Binder, Balul Liceelor, Festivaluri, Concursuri etc.
2. Contrast Publicitate – au fost ani in care au sustinut zeci de evenimente cu materiale de promovare gratuite
si altele… :)
Oana si Cristi Misici de la Delta Speed Solutions – isi ajuta tot timpul angajatii si alte persoane, in special copii, atunci cand trec prin probleme de sanatate sau de alt gen.
„Autoservirea pentru oameni cinstiti” Se afla in Codlea judetul brasov. Toate produsele sunt la poarta fara sa fie pazite de niciun vanzator. Iti iei singur ce iti trebuie, dulceata, legume,fructe… chiar si flori si pui in cutia de scrisori banuti cat crezi ca merita. Exista si o lista cu preturi orientative de prin alte locuri daca vrei sa te inspiri. Cireasa acestui „tort” o reprezinta tricicleta pe care poti sa o imprumuti ca sa duci bunataturile acasa cu mentiunea ca poti doar sa o imprumuti deci trebuie si adusa inapoi. O astfel de afacere cred ca ne creste moralul pentru ca vezi…ne putem descurca si fara un Tepes:)
Floraria online Floria -www.floria.ro, care doneaza 1% din valoarea tuturor buchetelor catre WWF Romania, intr-un program ce se numeste Gentleman cu Natura.
https://floria.ro/info/despre-floria/gentleman-cu-natura/
Pe langa donatie, da posibilitatea achizitionarii ursilor de plus WWF (pentru protejarea ursului brun) si donatie suplimentara din partea clientilor.
Habitat for Humanity Romania construieste locuinte pentru cei care au cu adevarat nevoie de ele, cu implicarea comunitatilor locale, fiind un efort voluntar cu adevarat sustenabil.
În Vrancea exista multe persoane care nefiind ajutate de catre autoritati au decis sa ia taurul de coarne si sa pastreze valorile traditionale romanesti din vrancea . Prin urmare au reusit sa organizeze adevarate muzee in casele proprii beneficiind doar de sprijinul cetatenilor. Imi permit sa enumar Muzeul etnografic din Barsesti al d-lui Costică Beşa și Muzeul din casa Joiţei Maftei din Nereju;
Salut!
Pe 24 aprilie, cei de la „Day 15” si „Balcony TV Cluj” au organizat un eveniment caritabil in Cluj-Napoca ce a constat intr-o petrecere pe acoperisul Complexului Leul din Piata Mihai Viteazul cu scopul de a strange bani pentru renovarea unor spatii de la Pediatria II, sectia oncopediatrie din Cluj. Accesul a fost gratuit, insa participantii au fost incurajati sa doneze orice suma de bani pentru aceasta cauza nobila. Din pacate eu nu am putut ajunge, insa am inteles ca au fost in jur de 700-800 participanti (poate mai multi, cine i-a mai numarat). Aici este o poza: https://www.facebook.com/Day15Cluj/photos/a.831035286945706.1073741847.783100248405877/832444360138132/?type=1&theater
Razvan Luca, unul dintre organizatori, spunea inainte de eveniment ca se asteapta sa se stranga minim 5000 ron. Spre surprinderea tuturor, asteptarile au fost cu mult depasite, reusindu-se sa se stranga 16.500 lei pentru sectia de oncopediatrie.
Si un mic copy/paste ca sa te scutesc de un search despre Day 15: „Proiectul Day 15 este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România și este co-finanțat și susținut de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca. De asemenea, Day 15 este unul dintre proiectele din cadrul programului Cluj-Napoca 2015 Capitala Europeană a Tineretului.”
Inainte de Pasti, un prieten de-al meu se plimba pe la Unirii. Langa o cladire, a vazut o femeie cu un copil care cersea, cerand de mancare oamenilor pentru copilul sau. Prietenul meu s-a dus la o brutarie, a cumparat covrigi, paine si o stica de suc, le-a pus intr-o punga si le-a dat femeii. A doua zi acest prieten al meu a trecut iar pe acolo si a vazut-o din nou pe acea femeia. De data aceasta, i-a dat 10 lei si a inceput sa vorbeasca cu ea. Femeia i-a povestit ca este maritata, ca mai are 2 copii acasa si ca a ajuns sa cerseasca pentru ca ramasese fara seriviciu si cu chiria neplatita de cateva luni. Era disperata pentru ca proprietarul a amenintat-o ca daca nu incepe sa-si plateaca din datorie o va da afara. Atunci prietenul meu i-a cerut adresa. A vorbit cu cativa colegi de la facultate pentru a o ajuta pe aceas femeie. Au strans o anumita suma de bani, au cumparat cate ceva de mancare, a adus fiecare de acasa haine, jucarii si a impachetat totul frumos. Au plecat cu totii la adresa femeii, care a ramas uitmita cand a i-a vazut.
M-a impresionat gestul prietenului meu. Nici el nu este foarte bogat, dar mi-a spus ca a simtit nevoia sa ajute macar putin acea femeie.
Cand am vazut acest post pe facebook legat de o persoana care a facut o fapta buna, imediat mi-a venit in cap aceasta intamplare:
Inainte cu cateva zile de ziua copilului, un amic de la o organizatie de studenti a organizat intr-un centru comenrcial o actiune prin care peroanele ce intrau in acel centru, daca doreau puteau sa doneze un produs ( dulciuri, jucarii, rechizite) prin care erau ajutati copii nevoiasi din sectorul 6. La acea actiune am participat si eu impreuna cu cativa amici si am ramas impresionat de sensibilitatea oamenilor.
Pot spune ca nu a fost doar un act caritabil ci si o exerienta de viata! :D
Eu nu voi înceta să o dau exemplu pe Maria Culescu, salvatoarea a mii de copii bolnavi de cancer. Povestea ei este şi mai emoţionantă, întrucât chiar ea s-a îmbolnăvit de cancer, din cauza unui malpraxis, la noi în ţară. Medicii i-au mai dat de trăit vreo 3 luni. Cu toate astea, s-a încărcat cu putere de la prieteni şi familie şi a reuşit să plece în Turcia la noi investigaţii. Acolo, ca prin minune, medicii i-au găsit leac şi încet încet s-a pus pe picioare. S-a întors în ţară unde a făcut un ONG care să sprijine copiii bolnavi de cancer şi care nu au posibilitatea să se trateze în alte ţări. Şi mai deosebit este faptul că locaţia şi salariile angajaţilor ONG-ului le plăteşte din salariul soţului, pentru ca orice donaţie care vine la asociaţie să fie folosită strict pentru copii.
Eu am rămas impresionată de puterea acestei doamne şi m-am înscris imediat ca voluntar la organizaţia pe care a fondat-o, Asociaţia MAME.
Vreau sa iti povestesc despre Pimp The Garbage (www.facebook.com/pimpthegarbage), o asociatie care sustine reciclarea creativa. Ei au inceput sa faca proiecte cu diferite IMM-uri prin care sa-i ajute sa-si recicleze materiale folosite prin a crea elemente de birotica, plus principalul lor proiect de a crea mobiliei din cauciucuri uzate.
Compania la care lucrez (Autoliv) organizeaza periodic workshop-uri si team bulding-uri, pe echipe. Echipa din care fac parte, a ales ca o parte din banii alocati workshop-ului sa ii foloseasca pentru a ajuta Fundatia Bucuria Darului – Cantina „Multumesc” din Brasov cu mancare pentru cei nevoiasi, pentru cateva zile. There! :D