Poţi vedea acest articol doar dacă apeşi pe butonul Like

Glumesc, nu-i aşa şi nici n-am de gând să fac acest lucru deocamdată, doar că recent am descoperit plugin-ul Viral Lock, care fix asta face: le permite autorilor să ofere conţinut premium la care vizitatorii pot ajunge numai dacă apasă pe un buton de share.

poti vedea acest articol numai daca apesi butonul like

După ce Zoso a început să ofere conţinut premium în schimbul unui abonament şi după ce Arhi le oferă comentatorilor posibilitatea să-şi pună link-ul, la fel, doar după ce au plătit o anumită sumă, metoda de mai sus mi se pare o cale de scăpare pentru cei care nu-s destul de influenţi ca să le poată cere bani cititorilor dar, în acelaşi timp, destul de buni încât să poată garanta că după ce un vizitator dă like, tweet, sau +1, va primi un content care să-l dea pe spate.

Eu aş da share unui blog ca să am acces la conţinut premium, pentru că nu mi se pare un efort prea mare, iar din textele alea sigur voi avea ceva de învăţat. Oare ar prinde în România chestia asta?

Tu ai fi dispus să dai un Like pentru a putea citi un articol bun, cu riscul ca articolul respectiv să nu fie pe placul tău?

Lasă un comentariu

8 comentarii

 • Valentin Bosioc (@ValentinBosioc) 1 Dec 2012, ora 22:04

  pai dau like, citesc si pe urma dau unlike :))) [roman]

  • Cristian Florea 1 Dec 2012, ora 23:05

   la asta nu m-am gândit. :)) dar cât citeşti, poate mai intră vreo doi din like-ul tău. :))

 • Catalin 2 Dec 2012, ora 17:16

  Sincer, asta-i o metoda de a promova blogul.. ca de la X niste vizitatori, de la Y alti vizitatori.. curand traficul ar fi mai mare, si potentialii clienti mai multi.

  • Cristian Florea 2 Dec 2012, ora 19:54

   Da, păi plugin-ul în ideea asta a fost construit, ca să-ţi faci blogul să devină viral.

 • Perfu 2 Dec 2012, ora 17:29

  Sunt site-uri care aduna minim 10k pe zi doar din virale . De ex daca nu dai like nu poti vedea filmuletul sau videoclipul respectiv . Mie cel putin nu mi se pare deloc o tactica ok sa dai like doar ca sa vezi ceva . Dau like doar daca acel articol , poza sau video ma atrage cu ceva

  • Cristian Florea 2 Dec 2012, ora 19:56

   Da, am rămas şi eu uimit când am văzut că mulţi dintre prietenii mei de pe Facebook dau share unui anumit link. Când am dat click, m-a rugat să mă loghez cu Facebook ca să pot vedea poza de acolo. Atunci mi-am dat seama de ce au dat atâţia share.

   Mie mi se pare interesant atunci când garantezi conţinut bun după acel like, nu oricum.

 • Sorin 2 Dec 2012, ora 23:02

  O idee foarte tare, cred că o voi încerca și eu cu ceva conținut mai „premium”

  • Cristian Florea 2 Dec 2012, ora 23:06

   Succes! Să ne spui cum decurge „operaţiunea”. :D