Poți vedea gratuit primul episod din serialul Vinil. Și chiar îți recomand să-l vezi

Săptămâna trecută am fost la premiera serialului Vinil, noua producție HBO.

Creat de Mick Jagger, Martin Scorsese, Rich Cohen și Terence Winter, Vinil oferă o călătorie prin industria muzicală din New York-ul anilor ’70, la începutul erei punk, disco și hip-hop.

Primul episod, care durează două ore, m-a făcut să mă întreb ce ar putea să se întâmple în al doilea. Nu e genul de serial la care episoadele se opresc brusc și te fac să-ți dorești să-l începi pe următorul, ci mai degrabă e un serial în care episoadele reprezintă un film în sine. Oricând ai putea să te uiți la primul episod și să-l consideri un singur film, fără să te gândești că ar putea face parte dintr-o serie. De aici și curiozitatea mea de a vedea ce se întâmplă mai departe, pentru că n-aș putea face presupuneri după ce am văzut un singur episod.

Îți recomand să vezi Vinil atât pentru firul acțiunii în sine (o să vezi, în primul episod cel puțin, cu ce probleme se confrunta o casă de discuri atunci și cum le rezolvau, mai mult sau mai puțin legal), cât și pentru muzică. Am primit la sfârșitul evenimentul un CD pe care se află coloana sonoră a primului episod. L-am ascultat de cel puțin 3 ori de-atunci. Muzica e foarte, foarte reușită, mai ales dacă asculți și rock din când în când. Referitor la titlu, aici poți vedea gratuit primul episod. Totodată, să știi că se face ecranizarea sa. Diseară, de la 20:00, la Energiea. Ai aici pagina evenimentului. Iar dacă ai cont de Instagram, ai aici un concurs organizat de HBO, unde poți câștiga un pick-up sau alte premii faine.

 

Tags:

Leave a Reply