Dacă administrezi pagini de Facebook, s-ar putea să te intereseze studiul ăsta
Cum am urcat 34 de etaje pe scări
A fost odată ca niciodată, că dacă n-ar fi, nu s-ar povesti, o agenţie care se numea Eventur şi care s-a gândit să organizeze în perioada 13 – 15 decembrie 2013 un tur ghidat prin oraşul Piatra Neamţ, dar nu oricum, ci cu bloggeri. Eventur a luat atunci legătura cu supusul Toma, rugându-l să strângă gaşca de bloggeri aşa cum doreşte el sau cum a învăţat din moşi-strămoşi.
Toma, ascultător şi ambiţios din fire, a reuşit să adune peste 40 de bloggeri români în turul oraşului Piatra Neamţ şi, dacă asta nu era de-ajuns, a vrut să ne arate că se poate depăşi pe sine şi a apelat şi la fraţii noştri de peste Prut, astfel reuşind să aducă şi câţiva bloggeri din Republica Moldova la această minunată întâlnire.
Printre români am şi eu norocul să mă aflu şi mi-a fost dat să vă spun această legendă care, spre deosebire de toate celelalte legende, încă se mai scrie.
Lăsând gluma la o parte, începând de mâine să urmăriţi pe Facebook, Twitter, Instagram şi Google+ hashtag-ul #priNeamt, pentru că vom încerca să arătăm ce-i mai frumos şi mai frumos din urbea Piatra Neamţ. Mergem să vedem oraşul din perspectivă turistică, iar dacă nu aveţi de gând să urmăriţi hashtag-ul, vă avertizez că suntem o armată atât de mare de bloggeri acolo, încât oricum o să daţi peste postările noastre prin News Feed-ul vostru. Deci scăpare nu există (mu ha ha ha).
#priNeamt – editia a II-a – este un eveniment organizat de Eventur, in parteneriat cu Primaria Piatra Neamt, Consiliul Judetean Neamt, Cosmote, Petrom, AutoBoca | Rent-a-car, Rexona, Central Plaza Hotel, Perla Invest şi cu sprijinul Hanul Ancutei, Tequila Bowling Club, Xdatasoft si Maia Outdoor. Ca să ştiţi.
12 Comments
felicitari pentru ca ai fost ales si pentru oportunitate !
Mulţumesc mult!
Poate faci garagaţe pe teritoriul meu, mă, Cristian Florea, mă! :)
Pff, eu credeam că o să pot să mă simt ca acasă pe teritoriul tău…
O initiativa interesanta.
Acum, sper ca organizatorii sa aiba inspiratie si sa va arate niste locuri interesante.
Asta este deja a doua ediţie a evenimentului. Prima ediţie a fost anul trecut. Cred că au învăţat câte ceva de-acolo, iar acum le e uşor să ne arate locuri interesante. Oricum, vă ţin la curent cu ce se întâmplă. :D
Superba ideea. Așteptăm info și poze. Piatra Neamț este un oraș frumos.
Da, da. Şi mie îmi place oraşul. O să încerc să fac multe poze şi să notez cât mai multe lucruri. :D
și eu-s curioasă ce e cu orașul ista :D
Vine azi şi articolul despre oraşul ista. :D
Fără discuţie Cristi, e ceva care merită promovat!
Dincolo de efectul pe plan local însă, mă întreb în ce măsură un „boost” de articole în limba română, aduce vreun plus turismului românesc şi, mai ales, imaginii României, pe plan internaţional?
E o întrebare care mă frământă deja de vreo trei ani şi care, generic, sună cam aşa „Cum ştim să ne construim noi, Românii imaginea publică?”
Pentru că se vorbeşte, se vorbeşte, dar de făcut, mai nimic în sensul acesta. Şi cred că pot să mă pun şi pe mine ne-liniştit, dar adevărat şi asumat, undeva în vârful listei de „păcătoşi”…
Dovada acestei realităţi, am avut-o când am participat la „First Thessaloniki BlogMeet”, în mai 2013 (am relatat pe larg pe bloggeridetop.com). Şoi Grecia, are ce arăta din perspectivă culturală şi turistică! Dar suferă de aceeaşi boală ca şi noi: enclavizarea.
A scrie în limba română articole care TREBUIE PUBLICATE ÎN ENGLEZĂ, este un fel de încălzire de începători. Asta, că tot zicea Cabral ce zicea la Webstock 2013…
Mă frământă mult tema asta şi caut să îmi găsesc un făgaş care să ofere şi soluţii, pentru că problema, e clară! Acum, e chiar dincolo de îndoială!
Avem de învăţat un lucru care presupun eu, deranjează, dar tot adevărat rămâne: Imaginea unei culturi, a unei ţări, se construieşte pornind de la fiecare om în parte, picătură cu picătură, ÎNTR-O LIMBĂ DE CIRCULAŢIE MONDIALĂ!
Româna, are un număr nesemnificativ de vorbitori pe plan mondial, oricât de mândri şi rotunzi ne-am da noi… Iar în nădejdea MAE, ne-am lăsat destul şi am văzut cu ce rezultate: „o naţie de ţigani”.
Da, ai dreptate, articolele ar trebui să fie în limba engleză, dacă s-ar putea, dar eu cred că încă avem şi mulţi români care nu ştiu cât de frumos e judeţul Neamţ. Trebuie să le arătăm şi celor de aici ce au de pierdut, nu?