Povestea hashtagului #casastiti

Totul a început anul trecut, cu o postare pe Facebook în care spuneam că naţionala noastră de rugby n-a pierdut niciun meci din tot ce-a jucat până în momentul respectiv în anul 2013. Nu ştiu ce mi-a venit atunci, dar am încheiat postarea de pe Facebook cu „Aşa, ca să ştiţi”. Apoi a urmat o altă postare, despre o altă performanţă a sportivilor români la o competiţie internaţională. Mi-a venit iar s-o închei cu „Aşa, ca să ştiţi”.

Îmi plăcea că lumea reacţiona tare bine la postările despre rezultatele pe care le obţinea ţara noastră la diverse concursuri din străinătate, ba chiar unii mă încurajau să public mai des astfel de lucruri, spunându-mi că altfel n-ar fi aflat de ele.

Al treilea update de acest gen n-a mai conţinut acea formulă de încheiere, că era prea de tot. Adică am simţit eu că exagerez deja cu asta. Doar că primul comentariu pe care l-am primit atunci a fost „Aşa, ca să ştiţi”, fără nimic altceva. :)) Era un semn că oamenii făceau o asociere între statusurile de acel gen şi casăştiţi-ul meu, asta în condiţiile în care mie încă mi se pare o încheiere uşor arogantă.

Am ascultat de vocea amicilor de pe Facebook şi de fiecare dată când mai câştiga câte-o Simona Halep sau câte-o naţională românească, încheiam cu celebrul „Aşa, ca să ştiţi”, spre deliciul tuturor celor care urmăresc ce postez pe Facebook. Lucrurile nu s-au oprit aici, pentru că mi s-a propus de câteva ori să fac şi-un hashtag cu lucrul ăsta, dacă tot ne jucăm. Şi nu puteam să nu accept, că-i o idee tare bună.

Şi-am făcut #casastiti, hashtag pe care încerc să public tot ce ţine de performanţele românilor la competiţiile internaţionale (fie că-s sportive sau nu).

Mi-a plăcut că lumea a îmbrăţişat foarte bine hashtagul (lucru la care nu mă aşteptam, sincer), pentru că am început să primesc mesaje cu tot felul de link-uri şi cu descrierea: „Pentru #casaştiţi”. Am simţit nevoia să explic ce-i cu hashtagul ca să se înţeleagă că încerc să nu public pe el orice curiozitate găsesc, ci doar ceea ce ţine de rezultatele pe care le obţinem când ieşim din ţară şi arătăm la ce suntem buni.

Au apărut deja şi persoane care-mi spun că intră pe hashtag numai ca să vadă dacă s-a mai întâmplat ceva. Momentan abia sunt 4 update-uri acolo, dar or să mai apară, nu ne grăbim. Dacă tu ai impresia că poţi ajuta la popularizarea hashtagului, poţi s-o faci. Nu trebuie să public numai eu acolo. :D

like-hashtag

sursă poză

4 Comments

  1. Laura Cana 14 martie 2014
    • Cristian Florea 14 martie 2014
  2. Vali Crintea 14 mai 2014
    • Cristian Florea 15 mai 2014

Leave a Reply