
Copiii de la Hospice Casa Speranței au lansat Academia de Optimism. Înscrie-te și tu

Care-i procesul unei intervenții Apa Nova în cazul problemelor la rețeaua de apă și canalizare
În octombrie se fac doi ani de când locuiesc în cartierul Pantelimon și vreo 5 ani de când m-am mutat în București. Recunosc, înainte să mă mut în București mi s-a spus să încerc să stau departe de cartierul Pantelimon. N-am înțeles de ce, dar nici nu m-a interesat foarte tare.
Întâmplarea a făcut să mă mut acolo. Iar de doi ani de zile nu văd ceva riscant în asta. Zona în care locuiesc eu este sigură, iar singurul neajuns ar fi metroul, care e la vreo 2 kilometri depărtare de casă. Dar avem un mall aproape, un Kaufland și, dacă mă chinui puțin, ajung și la un Lidl sau într-un parc, în IOR. Nu-i cel mai grozav cartier din București, dar pentru mine e acasă. În plus, are multe povești de spus, prin intermediul diversității oamenilor din zonă, iar asta îmi place. Dacă ai petrecut măcar jumătate de zi în Pantelimon, sigur știi la ce mă refer.
Astăzi despre poveștile din Pantelimon aș vrea să vorbim, pentru că cei de la Make a Point, au început un proiect numit „Uriași de Pantelimon”. Ideea sună cam așa: cei de la Make a Point caută poveștile (triste, fericite, amuzante ale) oamenilor din cartierul Pantelimon. Le strâng, le arată unor artiști (peste 50 de pictori, arhitecți, urbaniști și designeri), apoi îi lasă să transpună acele povești în imagini. Ulterior, un juriu va alege cele mai faine schițe realizate de artiști, iar ele vor fi transformate în opere de artă pe acoperișurile unor clădiri din Pantelimon.
Practic, de aici vine și numele proiectului. Uriașii de Pantelimon sunt acele ilustrări pe care le-ar putea vedea doar uriașii, fiind la nivelul ochilor lor. Totodată, pot fi admirate din dronă sau dintr-un balcon al unui bloc învecinat. Nu în ultimul rând, sunt povești ale cartierului, care vor rămâne acolo pentru mult timp de-acum încolo.
Dacă ai și tu povești din cartierul Pantelimon, le poți trimite până pe 15 iulie pe mail, la point@makeapoint.ro sau printr-un mesaj pe pagina de Facebook Make a Point, iar ele pot deveni ilustrații pe acoperișurile clădirilor din cartier. Detalii despre proiect găsești aici, iar mai jos am să-ți arăt câteva fotografii realizate cu ocazia unui proiect pilot, inițiat la finalul anului trecut exact pe ideea Uriașilor de Pantelimon. :D
2 Comments
Panteliomul cu bun sau cu rele , este un cartier care are o poveste si transmite ceva.
Așa este. :D