Cum schimbi preview-ul unui articol distribuit pe Facebook. Fără să ștergi postarea

Ni s-a întâmplat, probabil, tuturor bloggerilor: am scris un articol, am pus un titlu și o poză de preview, iar după ce i-am dat share pe Facebook ne-am dat seama că am vrea să le modificăm.

O soluție ar fi să ștergi acel share și să pui articolul din nou, după ce îl modifici, doar că s-ar putea să fie prea târziu, pentru că deja a început să strângă interacțiuni, așa că azi vreau să vorbim despre cea de-a doua soluție, adică cea care te ajută să schimbi poza sau titlul din preview fără să se modifice numărul de interacțiuni. Pașii sunt simpli:

1. Actualizează imaginea reprezentativă sau titlul articolului tău după bunul plac;

2. După ce ai apăsat pe butonul „Actualizare”, introdu link-ul articolului în Facebook Debugger, ca să-i spui lui Facebook să citească din nou imaginea reprezentativă și titlul și să le actualizeze.

3. După ce ai dat Debug (sau Scrape Again, după caz), trebuie să faci în așa fel încât noile date să se apară și în postările tale, la share-urile pe care le-ai dat deja. Așa că du-te în dreptul postărilor (pe profil sau pe pagină), dă click pe data postării, ca să se deschidă într-o pagină separată, apoi de la săgeata din dreapta apasă pe „Refresh share attachment”, ca în fotografia de mai jos.

preview facebook

Atenție, dacă nu dai click pe data postării, ca la pasul 1 din imaginea de mai sus, n-o să-ți apară și opțiunea de „Refresh share attachment”, în cazul paginilor de Facebook. La profil apare. :D

Complicat nu e, dar pentru că am fost întrebat de câteva ori dacă se poate face această schimbare, m-am gândit că n-ar strica un articol pe tema asta. Iar dacă ești curios despre ce premii e vorba în postarea din imaginea de mai sus, găsești aici articolul.

2 Comments

  1. Georgiana 9 noiembrie 2016
    • Cristian Florea 9 noiembrie 2016

Leave a Reply