Prietenii mei sunt niște țărani

Înainte să începi să te enervezi pentru că mi-am permis să-i fac țărani pe oamenii apropiați mie, hai să-ți amintesc niște lucruri despre cei care trăiesc la țară:

  1. Își salută întotdeauna vecinii. Chiar și pe cei pe care nu-i cunosc.
  2. Își ajută întotdeauna apropiații. Ba chiar și pe cei care nu-s apropiați.
  3. Împart cu oricine din puținul lor. De câte ori ai fost în casa cuiva de la țară și ai plecat de-acolo flămând? Niciodată, nu? Mă gândeam eu.
  4. Sunt calmi, respectuoși și fericiți.
  5. Sunt muncitori. Fac tot ce pot pentru a-și câștiga singuri traiul. Nu trebuie împinși de la spate sau motivați cu cine știe ce bonusuri.
  6. Stau în banca lor. Nu-și bagă nasul unde nu trebuie.

Dacă ești de acord cu cele de mai sus, probabil nu i-ai zis niciodată cuiva că e „țăran” în loc de „bădăran” sau „nesimțit”. Sau dacă ai făcut-o, probabil nu te-ai gândit niciodată că „țăran” nu ar trebui folosit cu sens negativ, pentru că țăranii nu sunt cei lipsiți de disciplină sau cei care se cred mai presus de oricine. Țăranii sunt cei care ar putea oricând să le predea orășenilor cursuri despre sinceritate, respect, bunăvoință și omenie.

Și eu sunt un țăran, pentru că nu arunc hârtii pe jos, nu urc în metrou înainte să coboare toată lumea, îmi duc tava înapoi când mănânc în mall sau la autoservire și am grijă să fiu cât de respectuos pot cu cei din jur. Și prietenii mei sunt niște țărani, pentru că mereu am urât oamenii fără bun simț sau pe cei care au impresia că bunul lor trai este mai important decât al celorlalți. Mereu am crezut că libertatea mea se oprește acolo unde începe libertatea celuilalt. Iar dacă mie nu îmi place să trăiesc într-un oraș murdar, n-o să arunc hârtii pe jos, ca să-mi murdăresc singur orașul. Din acest motiv am îndepărtat întotdeauna de lângă mine oamenii care nu voiau să se educe și de-aia mi-au rămas prieteni toți țăranii ca mine.

Vineri am scris și eu pe Facebook că sunt un țăran. În total, vreo 18.500 de oameni au recunoscut până acum că și ei sunt niște țărani. Dacă vrei, poți crește acest număr pe suntuntaran.ro.

Hai să schimbăm obișnunița oamenilor de a le spune nesimțiților că sunt țărani. Țăranii nu-s nesimțiți, iar dacă și tu simți că te identifici cu campania, arată-le și tu prietenilor că ești țăran.

țărani - Cristian Florea

Sunt un taran este o campanie Biz si DDB Romania.

2 Comments

  1. Elena 28 mai 2016
    • Cristian Florea 30 mai 2016

Leave a Reply