Ce-am reţinut de la conferinţa despre tehnologia inteligentă organizată de Revista Biz
Cum am primit amendă pentru că mergeam pe lângă bicicletă
Ne-am implicat la Kooperativa 2.0 ca parteneri Social Media în proiectul Regata Mării Negre 2014.
Pe scurt, Regata Mării Negre 2014 este o competiţie unică în lume, începută undeva prin 1956 şi care constă într-o întrecere organizată între cele mai spectaculoase nave cu pânze din lume (deci fără motor, unde vântul e singurul lor prieten). 2014 este primul an în care acest concurs ajunge şi în România. Şi nu numai că ajunge aici, dar finalul competiţiei este în România, ceea ce înseamnă că vom avea o gală imensă la noi în ţară, cu o festivitate de premiere şi cu foarte multă vizibilitate câştigată de ţara noastră.
Mie mi-a fost dat să mă ocup de partea tehnică a site-ului şi de câteva texte publicate pe ici, pe colo. Şi pentru că-mi place să fac întotdeauna mai mult decât mi se cere, am venit şi cu o idee mică de promovare. Nu-i revoluţionară, dar eu sunt tare mândru de ea.
Am crezut că e o idee bună să găsim nişte studenţi care au reuşit să navigheze pe una dintre navele româneşti (avem 3 veliere înscrise în competiţie) şi să-i întrebăm pe scurt despre experienţele lor de-acolo, ca să facem puţin mai umană promovarea. Răspunsul primit de la organizatorii români la propunerea mea a fost rapid şi hotărât: facem, numai să ne dai două briefuri: unul pentru cameraman şi unul pentru cel care o să pună întrebările. Şi să ne explici pe larg cum vezi tu lucrurile, ca să ştim în ce direcţie ne îndreptăm.
Adică dacă tot era ideea mea, trebuia s-o duc până la capăt, să spun cum văd eu că ar fi bine să arate, iar ei doar să se ghideze în funcţie de indicaţiile mele. Şi aşa am făcut. Nava despre care vorbim se numeşte Mircea şi arată cam aşa:
Iar azi au apărut 5 clipuri făcute pe modelul ideii mele.
Am publicat aici numai două, dar le găseşti pe toate pe site-ul evenimentului.
Revenind la Regată, e bine de ştiu că în perioada 24 – 27 mai 2014, adică atunci când toate navele vor fi în Portul din Constanţa, vei putea să le vizitezi şi tu pe fiecare în parte gratuit. Puse cap la cap, navele se vor întinde pe aproximativ un kilometru lungime. Printre ele va fi şi Sedov, cea mai mare navă cu pânze din lume.
3 Comments
cred ca prima ar fi ideea QR pe monumentele din Vrancea! Nu te subestima !
Pe aia o încadrez în altă categorie. :)) Pentru că nu promovează un serviciu sau un eveniment, ci un oraş întreg. Adică nu ţine de timp. Aia poate fi făcută oricând, că tot benefică e. În cazul ăsta, trebuie să faci publicitate înainte de eveniment, altfel degeaba o mai faci.