Primul automat din Uniunea Europeană care oferă credite se află în România (P)

Mă entuziasmez de fiecare dată când aflu că în țara noastră se testează niște tehnologii noi, pentru că mi se pare că, testând lucrurile care încă nu se află pe toate piețele, furăm puțin startul când vine vorba de evoluția tehnologiei. În plus, putem apoi să-i învățăm și pe străini câte ceva din testele pe care le-am făcut noi, ceea ce mi se pare foarte tare.

Tot la fel de tare mi se pare și ideea Credius de a aduce pentru prima dată într-o țară membră a Uniunii Europene un aparat de credite. Adică dacă vrei să faci un credit, te duci la creditomat (care e un fel de bancomat, în esență), îți introduci datele acolo, aparatul îți printează contractul, tu îl semnezi și i-l dai înapoi, urmând ca în cele din urmă să-ți fie emis un voucher cu care să te poți duce la bancă să-ți ridici banii.

Pare ceva de domeniul SF-ului, știu, dar dacă vrei să vezi cu ochii tăi cum arată creditomatul, te poți duce în AFI Palace Cotroceni, că e acolo încă de la jumătatea lunii iunie. Cei de la Credius au spus că momentan e o perioadă de testare de 3 luni, după care vor veni cu un creditomat făcut pe baza lucrurilor învățate în aceste 3 luni.

Îmi place că în toate domeniile se urmărește cât mai mult simplificarea lucrurilor, mai ales într-o țară în care se stă la cozi pentru aproape orice. Iar tehnologia nu are niciun fel de limită, doar că de multe ori trebuie să mai treacă timp ca să fie adoptată de masa de oameni. În ceea ce privește acordarea de credite, se pare că tocmai am făcut un pas foarte important pe scările evoluției.

creditomat

Tags:

4 Comments

  1. Eugen 11 august 2015
    • Cristian Florea 12 august 2015
  2. Alex 11 august 2015
    • Cristian Florea 12 august 2015

Leave a Reply