El e primul român care o să traverseze cele două Americi pe bicicletă

Pe Radu Păltineanu l-am cunoscut săptămâna trecută, într-un cadru destul de restrâns, unde ne-a spus mai multor bloggeri povestea lui. Radu este înnebunit după aventură, așa că în 2013 a traversat Europa pe bicicletă (de la Copenhaga la Roșia Montană), în 2014 a plecat din Paris până în Teheran cu autostopul și, dacă tot a ajuns în zonă, a urcat și cel mai înalt vulcan din Asia, vârful Damavand (5671 m).

În 2015 vrea să înceapă cel mai complex proiect al său: să fie primul român care traversează cele două Americi pe bicicletă, cu plecarea din Alaska și sosirea în Argentina. Toată excursia ar trebui să dureze aproximativ 9 luni, iar Radu a hotărât să-și aleagă drept traseu cea mai pustie parte a Americilor, care însumează vreo 24.000 de kilometri de pedalat. Mai mult, săptămânal va intra pe Skype la orele de geografie ale unor elevi din București, ca să le explice cum e America sălbatică, direct din mijlocul ei. E foarte fain că a reușit să găsească și o întrebuințare educativă proiectului său.

Plecarea este pe 1 august, iar odată cu Radu va pleca din țară și o echipă de cameramani profesioniști cu ajutorul cărora, la sfârșitul turului, va fi realizat un documentar. Din câte am înțeles, Radu are strânși câțiva bani pentru a începe parcurgerea visului său, dar sunt grele șanse să-l ducă până la capăt dacă nu mai primește susținere și din alte părți. A găsit deja câțiva parteneri logistici, câțiva parteneri media și a mai reușit să strângă și vreo 1000 de dolari aici. Nu-i de-ajuns, dar e un început. Ar fi fain să facem ca povestea asta să circule cât mai departe și să ne implicăm cum știm noi mai bine, ca peste 9 luni să ne putem mândri cu faptul că există un român care a traversat cele două Americi pe bicicletă.

Mai multe despre Radu și povestea lui găsești direct pe blog, dar și pe Facebook.

Radu-Paltineanu

2 Comments

  1. Eugen 21 iulie 2015
    • Cristian Florea 21 iulie 2015

Leave a Reply