Vrei să fii primul tapster din România? Hai să vezi cum poți avea unul dintre cele mai cool joburi

Cuvântul tapster vine din engleza veche și se referă la persoana care are grijă ca berea să fie servită perfect. Practic, dacă maestrul berar este omul care echilibrează rețetele și gusturile berilor, tapsterul are grijă ca berea la draft să fie servită în condițiile potrivite, iar clientul să se bucure de cea mai bună experiență de servire a acestei băuturi.

Pilsner Urquell este brandul care a avut curajul de-a lungul timpului de a duce mai departe termenul de tapster, transformându-l într-un job de care se bucură acum oameni din Cehia, Polonia, Italia sau Marea Britanie. Ce-i drept, fiind brandul care a inventat berea blondă de tip lager (în 1842), putem spune că sunt cei mai potriviți pentru a face asta.

Anul acesta vor să-și extindă echipa de tapsteri globală, așa că sunt în căutarea unei persoane care să devină tapsterul oficial al României. Când spun „tapster”, gândește-te la echivalentul somelierului pentru vin. Sau la echivalentul unui barista din domeniul cafelei. Tapsterul este, de fapt, un fel de barman care trece la următorul nivel și se specializează în turnarea berii și transformarea acestei activități într-o experiență în sine.

Tapsterul oficial al României va fi instruit în Plzen (Cehia), apoi va reveni în țară pentru a avea grijă ca berile Pilsner Urquell din țara noastră să fie turnate corespunzător și să creeze pentru clienți acea experiență deosebită despre care povesteam mai sus.

Dacă ți se pare că ești un om destul de pasionat de bere încât să îți dorești acest job, te invit să intri pe tapster.ro, unde vei găsi informații suplimentare despre atribuțiile jobului, dar și cum te înscrii pe lista celor care pot deveni primul tapster al țării noastre. Înscrierile se încheie pe 31 august, așa că trebuie să fii rapid. 🍺

Iar ca să-ți fac poftă de bere și ca să înțelegi mai bine care-i rolul unui tapster atunci când comanzi băutura preferată, te invit să urmărești clipul de mai jos:

Leave a Reply