Oportunitate pentru studenți: cum poți câștiga 4000 de euro de la Penny Market pentru o idee bună
InfluenceMe 2017 – rezultatele studiului despre influencerii din România [infografic]
Weekendul trecut am participat la Titans Triathlon, primul triatlon din București, powered by Campofrio. Am strâns o echipă de ștafetă și, duminică după-amiază, am luat startul, alături de celelalte 28 de echipe.
Participarea noastră
N-a fost cea mai fericită, dar nici rău n-a fost. Înotătorul din echipa noastră a avut dureri la brațul drept și nu a reușit să termine cursa (e ok acum, asta-i important). Înotul fiind prima probă, asta însemna că noi, ceilalți doi (biciclistul și alergătorul), n-ar fi trebuit să mai participăm. Numai că biciclistului i-a venit ideea de a porni în cursă așa, ca și cum colegul de la înot ar fi terminat proba. Scopul nu era acela de a-i întrece pe ceilalți, ci de a nu uita pentru ce-am mers acolo: să facem mișcare și să ne distrăm.
Eu, pregătit pentru proba de alergare, am continuat în același sistem (de fun și de dragul mișcării): m-am așezat în zona de tranziție ca și cum am fi fost în concurs, iar când s-a terminat proba de ciclism, în loc să mi se predea ștafeta, am bătut palma cu ciclistul și-am pornit. Au fost cei mai grei 2,5 kilometri pe care i-am alergat, pentru că am fost foarte slab pregătit și am simțit asta din plin. Spre rușinea mea, au trecut vreo 2 două luni de la ultimul antrenament. Totuși, am reușit un tempo mediu de 5 minute și 20 de secunde.
Cum a fost organizarea
Titans Triathlon a fost organizat în parcul și în jurul parcului Alexandru Ioan Cuza din București. Din punctul meu de vedere, e extrem de greu să organizezi o competiție sportivă într-un parc, mai ales într-un oraș în care oamenii nu sunt obișnuiți cu acest gen de manifestări și consideră că plimbarea lor prin acel parc în timpul competiției e mult mai importantă decât orice altceva.
De-aia am întâlnit pe traseul de alergare și vreo câțiva oameni încăpăținați care voiau neapărat să meargă prin acea zonă delimitată pentru concurs. Totuși, fiind foarte mulți voluntari pe traseu, reușeau să le spună să se dea la o parte sau să-i roage să se plimbe pe aleile pe care nu se desfășoară concursul.
Referitor la traseul pentru ciclism, din discuțiile pe care le-am avut cu câțiva bicicliști, traseul ales pentru ei a fost unul grozav, cu un asfalt fin și fără probleme.
Cât despre înot, apa am înțeles că a fost destul de ok. Din păcate, lacul din parc a venit la pachet și cu câteva alge pentru înotători, dar sunt sigur că dacă această competiție va deveni o obișnuință, apa va fi întreținută constant și va fi din ce în ce mai bună.
Pentru o primă ediție a unui triatlon, mi s-a părut o organizare grozavă. Kitul de participare complet, traseele aveau destule puncte de hidratare și erau pregătiți mulți voluntari care să te îndrume dacă te rătăceai.
Mai sunt lucruri mici de aranjat, așa cum e la orice eveniment aflat la prima ediție, dar sigur se vor rezolva în timp. Până la ediția viitoare, țin să-i felicit pe cei de la Bucharest Sport Club (BSC) pentru curajul și răbdarea de a organiza primul triatlon din București și pe cei de la Campofrio (care le-au fost parteneri încă de la început) pentru că au ajutat ca acest concurs să se întâmple.
Iar dacă vrei să vezi rezultatele acestei competiții, te invit pe această pagină.
Foto: Irina Manole și Radu-Cristi