Probabil singurul grup de pe Facebook în care eu am cerut să devin membru

facebookAm mai spus de nenumărate ori în activitatea mea online că cel mai mult urăsc la Facebook faptul că oricine te poate adăuga în orice grup, fără ca tu să fii nevoit să accepţi treaba asta. Adică dacă ăla vrea ca tu să fii în grupul lui, nu trebuie să te invite, ci te bagă cu forţa.

Partea proastă e că dacă tu nu eşti pe fază când te adaugă omul ăla în grup, în momentul în care încerci să-ţi citeşti mailurile, te trezeşti cu 120391098090 notificări venite de-acolo. Poţi dezactiva notificările şi poţi să te şi scoţi din grupul respectiv, da’ până ajungi să faci asta, îţi vine să închizi contul de Facebook.

Azi am făcut un lucru în premieră. Am găsit, citindu-l pe Chinezu, primul grup pornit de la o idee care să-mi convină 100%. Mi-a plăcut atât de mult ideea de grup în care nu se dau link-uri, încât am zis că nu pot să ratez ocazia de a face parte din el.

Dacă vreţi, ne mai întâlnim pe-acolo.

Lasă un comentariu

14 comentarii

 • Petru 8 Feb 2012, ora 16:25

  Acum ceva timp m-am scos si eu din toate grupurile, ma enerva ca aveam prea multe notificari cand intram pe facebook. Chestia e ca toti sunt ocupati sa-si puna link-ul lui si nimeni nu-ti accesa linkul. Grupul in care nu se dau link-uri cred ca e o idee buna.

  • Florea Cristian 8 Feb 2012, ora 16:33

   Deci o sa ne citim pe-acolo, nu? Si mie mi se pare o idee foarte buna, ca atunci cand o sa intru, voi avea acces la informatie fara sa parasesc Facebook.

 • Madalin Blidaru 8 Feb 2012, ora 16:33

  Dezactivezi toate notificarile si ai rezolvat aproape toate problemele.

  • Florea Cristian 8 Feb 2012, ora 17:35

   Nu vreau încă să dezactivez toate notificările. Prefer să le dezactivez pentru fiecare grup în parte.

 • Liviu Ionut 8 Feb 2012, ora 16:41

  Depinde ce fel de grupuri. Eu în cele de „blogging” nu mai sunt, fie le-am dezactivat notificările. Grupurile sunt utile. De exemplu, am făcut un grup cu coate profilele de facebook ale colegilor mei de clasă. Am strâns acolo 20 de profile, am pus poze cu noi, pe unde am fost, etc. Ne găsim mai repede acolo. Într-o seară eram 15 persoane online din grup, putea face diriginta prezenţa lejer acolo :)) Apropo, e şi diriginta în grup ;)
  Deci grupurile sunt utile, atât timp cât nu sunt confundate cu agregatoarele.

  • Florea Cristian 8 Feb 2012, ora 17:11

   Da, activez si eu in grupul clasei (chiar eu l-am construit), in grupul liceului si in grupul Blogosferei Vrancea, grupul Android Romania + alte grupuri la care am placerea sa fiu membru, dar urasc sa fiu adaugat intr-un grup fara sa mi se ceara acordul si niciodata, pana acum, n-am cerut eu sa fiu membru in vreun grup. Acum mi-a atras atentia tema acestuia. :D

   • Liviu Ionut 8 Feb 2012, ora 20:22

    Ce coincidenţă, şi grupul clasei mele tot eu l-am creat. Ar fi mult mai frumos din partea unui administrator de grup dacă te-ar invita pe chat în grup: „salut cutărică, sunt administratorul grupului xyz şi aş fi foarte încântat să am un membru ca tine în grup” Dar nu să inviţi „la grămadă”…

   • Florea Cristian 8 Feb 2012, ora 23:05

    Am primit 3 astfel de invitaţii. Pe una am refuzat-o pentru că era un grup care nu-mi prezenta interes absolut deloc, iar pe celelalte două le-am acceptat tocmai pentru că oamenii au ştiut să mă invite.

 • Gabriel MICU 8 Feb 2012, ora 17:07

  Acum încep să înţeleg de unde dorinţa de a limita numărul de link-uri pe Blogosfera Vrancea. Personal cred că eşti printre boemii internetului românesc şi este bine aşa. Asta ai vrut asta ai făcut şi basta!

  • Florea Cristian 8 Feb 2012, ora 17:26

   Nu a fost numai decizia mea. A inceput Dan Trofin sa ne spuna ca unii pun prea multe link-uri pe grupul Blogosferei si ca din cauza asta link-urile celorlalti nici nu se mai vad. In plus, datorita numarului mare de link-uri se pierde si notiunea de socializare, ca nu mai avem loc sa dezbatem subiecte la cate link-uri sunt acolo.

   Am propus eu sa introducem regula unui singur link pe zi, iar celelalte persoane prezente la blogmeet au spus ca sunt de acord. De-aia am introdus regula. Daca ei nu erau de acord, nu ma deranja absolut deloc. Oricum, eu cred ca este mult mai bine asa. Nu stiu ce cred ceilalti…

 • LoL3X 8 Feb 2012, ora 18:19

  Cel mai tare e ca atunci cand vrei sa intri intr-un grup trebuie sa astepti pt confirmare,dar daca vrea cineva sa te bage in grup nici nu ai dreptul la variante.

  • Florea Cristian 8 Feb 2012, ora 18:54

   De-aia cred eu că mişcarea cu grupurile pe Facebook a fost una foarte proastă.

 • Vali D 8 Feb 2012, ora 20:11

  Si mie mi s-a intamplat sa fiu adaugat cu forta in nenumarate grupuri. Tot ce-am facut a fost sa parasesc acel grup, daca nu ma simteam bine acolo. Momentan sunt membru al catorva grupuri.
  Cat despre acel grup, am cerut si eu o cerere la aderare :D

  • Florea Cristian 8 Feb 2012, ora 22:20

   Deja se încing discuţiile acolo şi devine tare interesant. Te aştept cu drag. :D