Publicarea automată a articolelor pe Facebook. De ce?

N-am lăsat niciodată niciun fel de tool să-mi publice articolele pe profilul de Facebook în mod automat. Nu înţeleg de ce aş face asta.

Dacă am găsit 30 de minute într-o zi ca să scriu articolul, sigur mai găsesc încă 3 minute libere ca să-l pun şi pe reţelele de socializare.

Tool-urile de genul ăsta îşi găsesc întrebuinţarea în momentul în care pe blogul tău sunt mai mulţi autori, iar tu eşti singurul care are acces la Fan Page, sau la contul de Twitter. Atunci da, într-adevăr, dacă ei nu pot împărţi articolul cu fanii site-ului, tu eşti cel care trebuie să facă asta. Şi dacă se poate face într-un mod automat, cu atât mai bine.

Dar dacă tu eşti singurul care scrie pe blog, nu crezi că e mai interesant şi mai… uman, să fii tu tot tu ăla care trimite articolele spre a fi promovate? #numazic.

Lasă un comentariu

19 comentarii

 • Alex B 4 Feb 2012, ora 14:42

  O perioada am avut un plugin care trimitea automat pe FB. Este bun in cazul in care ai articolele programate in wordpress.
  Acum le pun manual, doar pe twitter se duce automat :p

  • Florea Cristian 4 Feb 2012, ora 15:06

   Dar de ce nu le bagi manual si pe Twitter? :D

   • Alex B 4 Feb 2012, ora 15:26

    Nu am un motiv anume sa le bag manual, am un plugin simplu care face treaba asta automat. Pe FB am renuntat la plugin deoarece nu functiona intotdeauna cum trebuie si imi ingreuna blogul. Prefer ca macar pe twitter sa se duca automat, mai ales ca eu am 90% din postari programate..

   • Florea Cristian 4 Feb 2012, ora 15:35

    Daca-s programate, da, te inteleg. Eu nu programez aproape nimic. Cand scriu, ii dau si Publish.

 • Bogdan Anghelina 4 Feb 2012, ora 15:47

  Eu am încercat să folosesc așa ceva pe site-ul de citate ca să nu mai stau să trimit eu însă n-am găsit nici un plugin care să o facă cum trebuie (ba nu trimitea descrierea, ba autorul, ba…). Și da, în cazul site-ului CitateMotivationale.com e vorba de mai mulți autori însă tot prefer să postez eu articolele în rețelele sociale. Și nu există nici un plugin care să posteze în toate rețelele și agregatoarele importante românești…

  • Florea Cristian 4 Feb 2012, ora 15:50

   Pentru postare automata pe Twitter, poate te ajuta Needitat cu o recomandare. Totodata, daca ai timp sa trimiti tu atat articolele scrise de tine, cat si cele postate de ceilalti autori, e mult mai bine.

 • LoL3X 4 Feb 2012, ora 17:25

  Pentru twitter folosesc plugin. Vreau si pentru facebook,mi se pare prea tare [ ti-am mai zis problema mea cu fb] si daca stii vreun plugin bun as vrea sa-mi recomanzi unul

  • Petru 4 Feb 2012, ora 17:56

   Poti folosi RSS Graffiti

   • Florea Cristian 4 Feb 2012, ora 23:49

    Bună idee! Am văzut RSS Graffiti la multă lume. Cred că o fi bun, altfel nu-l mai foloseau.

   • LoL3X 5 Feb 2012, ora 04:05

    Multam pentru recomandare!

  • Florea Cristian 4 Feb 2012, ora 23:48

   Avand in vedere ca n-am folosit niciodata, nu am ce sa-ti recomand. Dar Google ar putea sa te ajute. Poate au scris altii cate ceva despre asta.

 • Nebunia 4 Feb 2012, ora 20:30

  Eu am fost nevoit sa le folosesc cand am fost plecat o data 4 zile, fara pic de tehnologie dupa mine, si am avut articolele programate pe acea perioada, automat si o mica promovare a acestora in retelele sociale ;)

  • Florea Cristian 4 Feb 2012, ora 23:50

   Aici, da, se justifică, aşa cum e şi în cazul lui Needitat. În rest, nu prea. :D

 • Tudor 4 Feb 2012, ora 23:15

  Eu folosesc o aplicatie in acest sens. Imi plac facilitatile automate – ziua are doar 24 ore si ora doar 60 minute si minutul doar 60 sec.

  • Florea Cristian 4 Feb 2012, ora 23:55

   Dar sună altfel când personalizezi tu mesajul. O chestie automată nu cred că primeşte atât de multe reacţii pe câte ar merita.

 • Alexander 4 Feb 2012, ora 23:50

  Cred ca e de lene , eu las intr-adevar publicare automata dar pe pagina creata blogului. insa mi se pare aiurea sa am pagina si profil, mie unuia mi-ar placea sa fie una si-aceeasi sa poata omu da like pur si simplu nu sa stau sa schimb de la una la alta. da astia se tin de modificat profile vad , nu ca nu mi-ar placea timeline.

  • Florea Cristian 5 Feb 2012, ora 00:10

   Si mie mi se pare aiurea in momentul de fata si cu pagina si cu profil, dar sunt unele diferente intre cele doua, dintre care, una e ca la profil nu poti avea mai mult de 5000 de prieteni (nu toti stiu sa se aboneze la profilul tau, iar sa dea like unei pagini stie toata lumea). In plus, ca sa ii oferi cuiva posibilitatea sa te urmareasca, trebuie sa-ti dea friend request, sa astepte sa-i accepti, abia apoi sa vada ce scrii. Cu pagina toate astea sunt mai simple.

 • liviu 16 Noi 2012, ora 10:10

  Care imi poate spune un plugin wp care sa posteze automat pe facebook ?