Puterea obişnuinţei

Sunt una dintre persoanele care-şi notează tot ce au de făcut în Google Calendar. E ca un fel de agendă pe care-o port cu mine mereu, pentru că se sincronizează cu telefonul. Acolo notez meciurile de rugby pe care vreau să le văd, evenimentele la care vreau să merg, tot acolo scriu şi când trebuie să fac extragerea pentru vreun concurs organizat pe blog şi cam tot ce am de făcut, ca să nu-mi umplu eu capul cu toate lucrurile alea.

Iar de fiecare dată când vreau să adaug ceva în calendar, înşfac telefonul şi notez. Iar când nu ştiu pe unde mi-am lăsat telefonul în casă, începe o adevărată incursiune în arta găsirii telefonului, totul pentru a adăuga câteva lucruri în calendar. Azi mi-am dat seama că aş putea adăuga evenimentele noi direct de pe calculator, pe site-ul calendarului Google, mai ales că ţin Gmailul deschis mereu şi până la Google Calendar sunt doar două click-uri distanţă.

Practic, eu îmi dau de lucru în plus, chinuindu-mă să-mi notez pe tastatura telefonului toate detaliile evenimentului, când aş putea rezolva mult mai uşor cu un copy + paste pe pagina Google Calendar.

Asta se numeşte puterea obişnuinţei şi sunt uimit de faptul că nu mi-am dat seama mai devreme de cât de mult mă complic inutil. Sunt sigur că mai îngreunez nişte activităţi tot din cauza obişnuinţei, dar încă nu-mi dau seama care. :))

Tu ce faci din obişnuinţă?

P.S.: Mi-am amintit cu ocazia asta şi de o fabulă recitată de Pasărea Colibri, în care un cioban omora un lup de fiecare dată când îi dispărea o oaie, fie că era lupul vinovat sau nu.

Tags:

5 Comments

  1. Madalin Blidaru 15 februarie 2014
    • Cristian Florea 15 februarie 2014
  2. ZDZero 16 februarie 2014
  3. Mihai 17 februarie 2014
    • Cristian Florea 17 februarie 2014

Leave a Reply