Puţin despre Gravatar

Majoritate comentatorilor de pe blogul meu au un Gravatar. Pentru necunoscători, contul de pe gravatar.com este responsabil pentru imaginile care apar în dreptul fiecărui comentator în parte.

Mă gândeam astăzi la imaginile pe care vi le afişaţi şi la motivele pentru care o faceţi. Unii (o mica parte din voi), îşi afişează o imagine cu chipul lor, pe când o mare parte din comentatori preferă o imagine oarecare (fie creaţie proprie, fie ceva găsit pe internet). Foarte puţini nu au avatar, dar nu despre ei era vorba.

Sunt de părere că e mai uman să afişezi la avatar o poză cu tine. Sunt adeptul pozelor cu propriul chip şi construirea micului brand (în cazul în care deţineţi un blog) în jurul acelei poze. De ce? Pentru că omul, atunci când vorbeşte cu tine, se poate exprima mai deschis dacă ştie cum arăţi (cel puţin aşa gândesc eu). Dacă tu îţi pui la avatar o imagine oarecare, sunt mari şanse să fii tratat puţin diferit. Nu pentru că aşa vrea autorul, ci dintr-un instinct necontrolabil. Iar dacă mai eşti şi comentator nou pe blog şi nu ai scris cine ştie ce fraze geniale atunci când ţi-ai lăsat părerea, poţi ajunge chiar la spam.

În încheiere, îmi permit să vă întreb ce fel de imagini folosiţi voi la Gravatar şi de ce. Mai exact, de ce nu vă afişaţi chipul în acele imagini? De ce vă feriţi?

Lasă un comentariu

14 comentarii

 • Marian 7 Aug 2010, ora 16:05

  In poza de la avatar sunt eu, problema e ca e cu spatele, dar nu eu sunt de vina ca asa am fost fotografiat. :))

 • Malina 7 Aug 2010, ora 16:08

  Eu cred ca avatarele astea sunt facute special ca sa iti pui o poza cu tine, si nu cu catelul vecinului… Asa e normal.
  Sunt de acord cu tine la faza cu construirea micului brand :) .
  Ca raspuns la incheierea ta, folosesc o poza cu mine (ce-i drept mai neclara) pentru ca altfel… de ce sa imi mai fac cont pe Gravatar? Nu vad sensul…

 • Beta - Gaming Arena 7 Aug 2010, ora 17:09

  Păi pe adresa aceasta de mail (care e făcută pentru gaming arena) am o imagine cu ”logo-ul” blogului, un fel de construire de brand, cum zici tu.

  Cât despre adresa personală, am avut o imagine ”cartoon” – like, dar cred că o să-mi uploadez o poză cu mine cât de curând. :-)

 • Sixx 7 Aug 2010, ora 18:11

  prefer sa nu-mi afisez o poza cu mine pentru ca ma iau la cearta cu prea multi tampiti pe net, care au impresia ca au redescoperit roata. Asa ca imi pastrez anonimatul, ma simt bine si ma simt liber online.

 • Catalin 7 Aug 2010, ora 19:28

  Depinde cand cum, am avut poza cu mine, acum una de pe net. Depinde. :)

  • Florea Cristian 7 Aug 2010, ora 23:43

   totusi, nu-i bine sa le schimbi ca pe sosete. vorbim de gravatar ca de un brand pe care ti-l formezi in jurul lui. dacao amenii s-au obisnuit ca tu sa ai o imagine cand le comentezi pe bloguri, e bine ca imaginea sa fie aceeasi cat stai tu in online. sau macar s-o modifici o data la un an sau doi. in orice caz, nu foarte des

 • Zoly 7 Aug 2010, ora 23:18

  Eu consider ca brand-ul nu il faci cu mufa ta pusa acolo. Mai repede un logo iti ramane mai usor in minte decat fata ta, care oricum este foarte mica (ma refer la poza).

  In fine…si eu mi-am pus chipul in avatar dar doar pentru ca Z-ul acela a inceput sa ma enerveze.

  • Florea Cristian 7 Aug 2010, ora 23:45

   brandul nu-l faci cu mufa ta, dar e mai uman sa-ti afisezi mufa decat altceva. cel putin din punctul meu de vedere

 • Serginho 8 Aug 2010, ora 00:53

  Eu mi-am afisat chipul, doar ca a intervenit si mana mea… :))

  Ai dreptate, atunci cand vorbesc cu cineva, caruia nu-i stiu chipul ma simt un pic nesigur pe mine.

 • George Jipa 8 Aug 2010, ora 11:49

  Well.. it depends!
  Daca vrei sa-ti formezi un brand personal, atunci iti pui o poza cu tine (cu fata), dar daca vrei sa formezi un brand pentru un proiect de nisa (proiect nu tocmai personal, desi unii o dau in barci si scriu articole personale pe blog de nisa, vezi refresh.ro si tweet-urile lui Costin din avion)… folosesti un logo.

 • Andrei 8 Aug 2010, ora 12:23

  Eu ti-am zis, daca imi pun fata pe ecran explodeaza displayul. Asa ca papagalu meu e mai sigur. Si zi tu, nu ii sta bine?

  • Florea Cristian 8 Aug 2010, ora 12:55

   nu, mai bine iti pui faţa, pe bune.

   Oricum, tu nu-ti promovezi niciun brand, deci nu e atat de important

 • Tudor 9 Aug 2010, ora 12:41

  Eu prefer sa-mi las logo-ul la gravatar :)

 • INfinit 12 Aug 2010, ora 19:27

  Logo-ul meu e destul de reprezentativ, ca sa zic asa. O poza cu mine (din putinele pe care le am pe HDD) doar pe facebook vezi. Tot pe facebook, nu exista uploadat pe undeva logo-ul meu. N-am vre-o problema cu fața sau sa fiu complexat de ceva.. dar personal, nu-mi place sa-mi fac poze, chiar daca am fost sfatuit sa incerc sa-mi fac pentru ca nu omor pe nimeni. Nici poza de pe facebook nu e facuta de mine, e un crop dintr-o poza de grup :)) ..